Lifestyle

5 načina da osvežiš svoj optimizam – danas!

Kada već sa prvim zvukom jutarnjeg alarma poželiš da iskuliraš telefon, pokriješ se preko glave i okreneš na drugu stranu jer ti se danas prosto ne da da budeš odrasla osoba sa gomilom obaveza i odgovornosti, jasno ti je da će to biti jedan od onih dana kada mrziš celi svet i kada je i za tebe i za ljude oko tebe najsigurnije da se jednostavno ne pojaviš.

Uzrok za ovakav pad raspoloženja ne mora da bude nešto što se desilo konkretno tebi – dovoljno je da si se susrela sa gomilom loših vesti, loših energija i loših sadržaja koji su na podsvesnom nivou na tebe ostavili jak utisak. Ne brini, svima se dešava! S obzirom na to da gotovo nikad nemamo onaj luksuz sa početka teksta, predlažemo ti nekoliko malih, ali proverenih načina da se osetiš bolje – svaki put.

Proveri kako se osećaš ovog trenutka

Problem sa padom raspoloženja je taj što ga obično prate strahovi i brige koje doprinose tome da se osećamo još gore! Zato, pokušaj da zaboraviš na sve što se odnosi na prošlost ili budućnost i zapitaj sebe da li se osećaš dobro ovog trenutka. Ovaj mali podsetnik da je u sadašnjosti zapravo sve u redu učiniće da se osećaš opuštenije i rasterećenije, a taj osećaj optimizma te čak neće ni napustiti tako brzo. Nastavi da pitaš sebe ovo jednostavno pitanje kad god osetiš da raspoloženje popušta i shvatićeš da sve, suštinski, i jeste u redu. 

Slušaj omiljenu pesmu

Koja ti verovatno već sad odzvanja u glavi, zar ne? To je ona melodija koja te diže svaki put kada potoneš i zahvaljujući kojoj najiskrenije zahvaljuješ muzičaru što je umeo da te dotakne na taj način! Čak, istraživanje koje je sprovedeno na Univerzitetu u Cirihu pokazalo je ne samo da slušanje muzike utiče na smanjenje stresa, već i na sposobnost našeg tela da se oporavi od njega. Zato, slušalice na uši i oseti kako te preplavljuje talas optimizma! 

Napravi pauzu za osveženje 

U danima kada nam je pozitivna energija blizu nule, češće nam je potrebna pauza kako bismo se osvežili i obnovili zalihe dobrog raspoloženja. Naša redakcija ovih dana uživa u pravom letnjem, egzotičnom ukusu Somersby Mango & Lime cidera i možemo ti reći da ovakva pauza zaista radi! Savet plus: Somersby se služi dobro rashlađen, u čaši punoj leda, i kao takav predstavlja kap osvežavajućeg optimizma koji nam je svima potreban. 

Okupi društvo

Kada nam je loš dan, obično imamo želju da se izolujemo, ali baš tada nam je potreban neko naš kome ćemo moći da se požalimo, ali i ko će umeti da nas oraspoloži. Okupi svoje najdraže ljude i osmislite aktivnosti koje će svima prijati – vožnja bicikla, golf, kuvanje… Uz Somersby Mango & Lime svaka aktivnost može postati nova avantura, a dobro raspoloženje je zagarantovano. Usudite se da otkrijete nove ukuse!

Fokusiraj se na lepe stvari 

Rečenica “Razmišljaj pozitivno” verovatno nikada nikome nije pomogla, ali moramo da priznamo da ipak ima poentu. Lako je prepustiti se mrzovolji, ali mnogo je teže pokušati da se oraspoložiš i primetiš šta je oko tebe dobro i lepo. Iz površnosti i lenjosti prema sebi zaboravljamo da imamo na čemu da budemo zahvalni, a upravo to treba da radimo – oko nas je toliko malih radosti koje mame osmeh i navode nas da pomislimo: “Ovde sam. Zar nije divno?”

Tekst: PROMO / Ivana Tomić

Fotografije: Shutterstock, Instagram / Somersby Srbija