5 situacija u kojima ne treba da mu pošaljete poruku

Za razliku od klasičnih telefonskih poziva ili glasovnih poruka, dopisivanje je način komunikacije koji nikada nećemo prevazići – makar se nama tako čini. I dok smo potpuno zaboravili na SMS, tu su druge aplikacije na kojima obožavamo da razmenjujemo poruke i, ruku na srce, komunicirajući na taj način često možemo da kažemo i više nego što bismo rekli uživo. Doduše, postoje stvari koje nikada ne treba da kažemo, ali o tome ćemo drugom prilikom.

Dakle – slanje poruka. Bez obzira na to da li imate poriv da pišete bivšem, jer su oko vas svi srećni i zaljubljeni, a vama fali taj osećaj, ili ste pak u novoj vezi pa niste sigurni koliko brzo i napadno treba da idete, postoji pet situacija u kojima je bolje ostaviti telefon po strani i nastaviti da radite ono što ste do tada radili. 

Odmah nakon viđanja

Koliko god dejt bio sjajan, pokušajte da ignorišete potrebu da mu se javite odmah nakon što ste se rastali. Ovo verovatno “pali” samo u romantičnim filmovima – u stvarnom životu može da pošalje sasvim pogrešnu poruku. Naravno, ovo je savet stručnjaka za odnose – mi pre razmišljamo u pravcu – radite onako kako osećate, ali budite iskrene prema sebi kada je u pitanju tumačenje tih osećanja. 

Nakon čaše više

Ah te pijane poruke… One su naročito pogubne kada se pošalju na “adresu” bivšeg, mada ni novom partneru možda neće biti tako kul kako je to zvučalo u vašoj glavi. Držite do sebe, naročito ako ste svesne da se osećate očajno – sutradan ćete se samo kajati ili se ljutiti na sebe što ste poklekle pod “lažnim” emocijama. Zapravo, možda je najbolje ne poneti telefon kada idete u izlazak ili planirate da popijete koju čašu omiljenog pića na kraju napornog dana. 

Kada ste ljute

Iako smo saglasni da je neke stvari lakše saopštiti preko poruke nego uživo, nikada se nemojte svađati tako “napismeno” – i ne kažemo to zbog “dokaza” koji ostaju. Ovo kažemo zato što se poruke uvek mogu pogrešno protumačiti i ništa ne može zameniti razgovor uživo, oči u oči. Ovo važi za sve faze veze, ali isto tako i za “raskusuravanje” sa bivšim partnerom. 

Kada pokušavate da budete zabavne

Osobe koje vas ne poznaju možda neće shvatiti vaš smisao za humor ili sarkazam te lako možete ispasti neprikladne. Ili se držite šala koje su svima smešne ili ne pokušavajte ništa što do sada niste dok se dovoljno ne upoznate sa njim tako da može da shvati kada ste ozbiljne, a kada ne. Dakle, sigurnosti radi, iako smo apsolutno saglasni da u vezi svako treba da bude ono što jeste, bez lažnog predstavljanja.

Kada ste mu se tog dana već javljale

Muškarci definitivno funkcionišu drugačije od žena kada je u pitanju komunikacija, pa i dopisivanje. Kada budete upoznale svog partnera, znaćete šta mu odgovara, a šta ne i moći ćete da se prilagodite, ali do tada ne bi bilo loše da se malo suzdržite, naročito na početku. Pustite nekad njega da se prvi javi. Isto važi i za bivšeg – ako ste se već jednom “opekle” i pisale mu, ostanite na tome. 

Priredila: I. T.

Fotografije: Pexels