Bjuti rutina Kejt Hadson: Lepotica koristi isti balzam za usne i laktove, a rumenilo nije promenila od 2004!

Kejt Hadson, jedna od najlepših žena na svetu, glumica i mama, ali i ćerka čuvene glumice Goldi Hon, ima vrlo jednostavnu životnu filozofiju – što više vremena napolju, šetnji, zabave i kvalitetnog sadržaja.

A takva je i njena bjuti rutina odnosno rituali za leptou koje praktikuje decenijama, a zahvaljujući kojima izgleda zanosno (u svojoj 43. godini).

U jednom od poslednjih intervjua otkrila je apsolutno sve proizvode koje korsiti, vežbe, plan ishrane, odnosno tajnu svog zdravog i sjajnog izgleda. Zadviće vas njena jednostavnost.

O lepoti

Jako mi je zabavno da pričam o lepoti i proizvodima za negu, ali činjenica je ako se ne osećate dobro u vezi sa sobom nikakva šminka i serum ne mogu da vam pomognu.

O jutarnjoj rutini

Ujutru samo operem svoje lice vodom, jer mi se ne dopada osećaj koji imam na koži kada koristim gelove, pene ili tonike čim ustanem. Voda radi dobar posao, a piling uradim sa rukavicom za umivanje. Onda nanesem svoje serume, koje menjam s vremena na vreme. Zasad su to ona tri koja sam kreirala sa Juice Beauty, oni deluju ciljano na tri različita dela lica i dopadaju mi se.

Fitnes

Ja sam od onih “idem stepenicama umesto liftom” kad je vežbanje u pitanju. Moja mama i ja imamo prijatelja, Dana Butnera, koji putuje svetom i proučava šta sve ljudi rade kako bi ostali što duže zdravi i vitalni. Jedna od ključnih stvari je da ne preteruju sa vežbanjem, posebno ne sa dizanjem tegova, čučnjevima i slično. Otkrio je da duže žive oni koji mnogo šetaju, penju se stepenicama osam do devet puta dnevno, u konstantnom su pokretu. Idem na jogu, volim pilates i šetam svakog dana. Svesna sam da naša tela treba da se kreću, ali ne i da konstantno trče kao da beže od tigra.

Moćni start

Nakon vežbanja ujutru, popijem svoj proteinski šejk, moj Beauty Aura šejk. Prvo napravim kolagensku bazu, dopada mi se ukus od vanile, pa dodam puder za imunitet, kokosovu vodu i bobice. Trudim se da svakodnevno uzimam svoje zeleno povrće, minerale i vitamine.

Prepoznatljiv izgled

Oduvek mi se dopadalo da izgledam kao da sam se tek vratila sa mora. Ako treba da izađem iz kuće, brzo nanesem svoju CC kremu, pa bronzer, a onda stavim Tarte rumenilo koje nisam menjala od 2004. godine. Ono mi je omiljeno. Oči nikad ne šminkam previše, jer ne umem, a i kapsi su mi ravni i spušteni i onda ajlajner ne izgleda lepo na njima. Ali, otkrila sam divnu mat paletu senki koju je dizajnirala Gven Stefani. Koristim je sve vreme. Upotrebljavam Serge Lutens maskaru, crnu, čini trepavice dugim i ne stvara grudvice. Volim i maskare brenda Maybelline.

Parfem

Sve od pomorandžinog cveta. Volim Jo Malone brend, Le Labo takođe.

Balzam za usne

Obožavam Egyptian Magic. Stavljam ga na usne, koristim ga na svojim laktovima, stavljam na decu kad imaju osip. Koristim ga i za kosu preko leta.  

Žena koja joj se dopada

Jako je teško govoriti o tome, volim žene i mislim da ima mnogo lepih žena. Tu su neke koje me zadivljuju svojom lepotom kao što je Džejn Birkin. Volim devojke sa rock&roll vajbom – to je i moja neka energija. Stivi Niks mi je ultimativna boginja lepote. A opet, odrastala sam u eri top modela, devedesetih godina. Uživala sam u Džordž Majklovom spotu Freedom, sve te prelepe žene u njemu. Kristi Tarlington sam je za mene tada bila najlepša žena na svetu, bila je tako prirodna, drugačija, interesantna. A Kejt Mos! O, kada se ona pojavila, bila sam u fazonu. “To je moj tip devojke”. Bila je malo mlađa od ostalih, ali se dobro sećam njene energije. Bila je tako nepredvidljiva, pomalo buntovna, sa izgledom lica koji poručuje da je toliko iznad svih i svega.  

Popodnevna rutina

Pre nego što odem u krevet, obavezno se namackam omiljenim kremama, ali sat vremena pre nego što zaspim, popijem svoj InBloom Dream Sleep napitak, koji mi pomaže da lepše spavam. Za negu kože koristim Beautycounter uljani klenzer, kao i onaj od brenda Tata Harper’s Regenerating, a ponekad koristim i Juice Beauty klenzer na bazi probiotika. Nakon čišćenja, zavisi. Jednom nedeljno koristim GoopGlow. Uveče obično stavljam dva seruma: nekad su oni Juice Beauty, a nekad Symbiome. Ponekad tokom cele noći na licu držim Omorvizca Midnight Radiance masku za lice, a od krema stavljam noćne kreme iz Goopa ili Juice Beauty Overnight Stem Cell Night Cream. Za predeo oko očiju trenutno koristim Dr. Barbara Sturm’s Eye Cream.

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia