Comfortcore – trend u opremanju enterijera koji će dominirati u 2023.

Udobnost je, ako je suditi prema sajtu Wayfair, ključna reč za 2023, a comfortcore stil enterijera koji će dominirati u opremanju doma u godinama koje dolaze. Kompanija koja prati potrošače otkrila je na svom portalu da, dve godine nakon pandemije, ljudi žele dom u kojem se osećaju sigurno (69 odsto njih), gde žele da se opuštaju (67 odsto) i povezuju sa porodicom i prijateljima (53 %), a sve to vodi ka uređenju koje zahteva udobne kauče, mekane prekrivače i tepihe, cosy odeću i obuću, tople boje, divne mirise, tačnije, sve ono u šta želimo da se uvijemo i ušuškamo kada ga vidimo u salonu nameštaja.

Ako volite udbnost i živite u skladu sa trendovima evo kako da unesete comfortcore u svoj dom, prema sajtu Wayfair.

Birajte materijale koje želite da dodirujete

Kad bindžujemo seriju ili gledamo film na udobnom kauču, uz sebe obavezno želimo i mekano mirišljavo ćebence u koje možemo da se uvijemo i ušuškani uživamo u stvarima koje volimo. Tako je is a materijalima od kojih su napravljeni kauč, fotelje, jastuci, posteljina, tepisi, prostirke… birajte samo ono što će vas asocirati na topli zagrljaj kad uđete u svoj stan. Setite se mekanih medvedića, bakinih vunenih džempera, pliša i somota, buklea, pamuka, lana, veštačkog krzna, baršuna. Mešajte teksture i boje i svemu dajte lični pečat.

Mesta za sedenje

Svi imamo stolice i krevete u kući, ali samo retki su otkrili lepotu ormara u hodniku na koji možete sesti dok obuvate cipele ili klupe u kupatilu, koja ponekad može da služi kao mesto za mekani ogrtač koji skidate pre ulaska pod tuš, a nekad da sedite, slušate muziku i lakirate nokte. Birajte višefunkcionalne predmete, jeste vreme za udobnost, ali i racionalno trošenje novca. Jastuke stavite gde god možete – to celom prostoru daje cosy momenat.

Brza priprema

Kuća koja miriše na hranu, najpre asocira na dom, a hrana koja je ukusna i servirana u predivnim posudama ume itekako da nas usreći. I zato, birajte lepo posuđe, koje u vama budi lepe asociijacije i kupujte kvalitetne uređaje, alate i posude za kuvanje – zahvaljujući njima ćete brže i lakše pripremiti hranu, bez nerviranja, stresa i ekcesa.

Lični pečat

Comfortcore je stil u uređenju enterijera koji je u trendu, ali sve i da uredite celu sobu kao u nekom magazinu, prostor u kojem boravite jednostavno mora da ima i vaš lični pečat. Neka na frižideru borave magneti koje ste donosili sa putovanja, na policama slike vaših prijatelja i porodice, knjige koje volite i cveće u kojem uživate.

Prostor za opuštanje

To može biti i kada sa postavljenim stalkom za sveće, šolju čaja ili knjigu, može biti omiljena fotelja u uglu sobe u kojoj volite da čitate omiljene magazine, važno je samo da bude kutak u kojem uživate. Većini je omiljeni kutak u kući kauč, a da bi vam bio još omiljeniji postavite na njega ono divno mekano i mirišljavo ćebence s početka priče o comfortcore-u, udobno se zavalite i uživajte dok gledate omiljene serije.

Tekst: J. M. 

Fotografije: Pexels