grazia

Lifestyle

Da li znate kolika je moć kolagena?

Vremenom se proizvodnja kolagena u našem telu smanjuje i potrebno je da ga u organizam unosimo u tečnom stanju kako bi efekat bio bolji. Kolagen je najzastupljeniji protein u našem telu i glavna komponenta vezivnog tkiva, a mnogi ga nazivaju ,,lepkom” za zglobove. Nalazi se u mišićima, kostima, koži, tetivama, krvnim sudovima. Na osnovu činjenica do kojih se došlo, kolagen podstiče i održava mladalački izgled. Zahvaljujući njemu koža dobija elastičnost, hidriranost i sjaj za kojim teže žene. Tečni Kolagen shot na sve nabrojano ima pozitivan uticaj kao i na kosu i nokte. Pored redovnog unošenja u organizam potrebno je dovoljno sna, pravilna ishrana, fizička aktivnost kao i da se nauči na koji način se tretira stres. Više o Kolagen shotu možete saznati na www.collagenshot.rs

Mnogobrojna iskustva pokazuju pozitivne efekte redovne konzumacije. Pitali smo Draganu i Ivanu kakva su njihova iskustva.

Dragana M. (41) ističe da joj je kolagen smanjio borice nakon tri meseca konzumacije. ,,Sa nevericom sam gledala promene na mojoj koži. Koleginicama mi je preporučila Kolagen shot kao odličan anti-age proizvodom koji može da mi ublaži borice. Uvela sam konzumiranje kao dnevnu beauty rutinu sa kojom započinjem dan. Nastaviću sa praćenjem promena na koži, ali sam pročitala i da ima uticaja i na poboljšanje zdravlja jetre, ubrzava metabolizam, smanjuje bolove u zglobovima, pospešuje zdravlje kardiovaskularnog sistema i smanjuje vidljivost celulita, što mi takođe mnogo znači” rekla je Dragana.

Ivana J. (48) sa uzbuđenjem priča o MSM dodatku ishrani, jer ništa nije znala. ,,Kada sam prevalila 45-tu godinu života počela sam da vodim računa o svojoj koži i protuupalnim procesima koje imam, više nego ranije. Saznala sam da Kolagen shot sadrži organski sumpor odnosno mineral za proizvodnju kolagena koji može da pomogne kod problema s kožom kao što su ekcemi, rozacea, akne i dermatitis. Pošto sam imala promene na zglobovima i tu sam uočila veću gipkost, a smanjile su mi se i otekline i upale koje su bile prisutne kod početne faze reume. Kasnije sam saznala i da pomaže i kod artritisa i osteoporoze, ali i da dolazi do izbacivanja teških metala iz organizma. Slučajno sam prve informacije pročitala na Instagram profilu @gaianaturelle_adria na kome mnoge žene prenose svoje iskustvo” komentariše Ivana.

Šta sadrži Kolagen shot

Kolagen shot u svom sastavu ima MSM, hijaluronsku kiselinu, vitamine i cink. Njegova prednost je što sadrži riblji kolagen koji je najčvršći i najsigurniji oblik kolagena i koji se koristi u medicinske svrhe, a spada u kolagen tipa 1. Tečno stanje ima do 10 puta bolju apsorpciju nego drugi kolageni u prahu ili tabletama. Metilsulfonilmetan ili organski sumpor (MSM) često zovu i mineralom lepote, koje telo apsorbuje i koristi za mnogobrojne procese i stimuliše produkciju kolagena i keratina koji su važni za očuvanje mladalačkog izgleda kože, zdravu kosu i jake nokte kome doprinose biotin i cink. Svakodnevnom konzumacijom unosi se u organizam dovoljna količina vitamina C koja apsorbuje MSM. S druge strane, vitamin E ima ulogu zaštite od oksidativnog stresa. Ujedinjeni vitamini pomažu u normalnoj funciji imunološkog sistema, kao i u otklanjanju umora i iscprenosti.   

Na osnovu istraživanja došlo se do zaključka da je dobar kao prevencija protiv gripa, jer pomaže u smanjenju upala i doprinosi optimalnom zdravlju creva i probavnog sistema. Redovnom konzumacijom vaš organizam će reći hvala za sve što ste uradili za njega, jer će to zapamtiti i vratiti zdravljem i lepotom u poznim godinama.

Pročitajte još

Povezane teme

Lifestyle

Alek Boldvin, Kristijan Slejter i Džošua Džekson u novoj hit seriji “Dr Smrt” na kanalu FOX

Nova triler drama “Dr Smrt”, koju kanal FOX premijerno prikazuje od 16. januara, ponedeljkom u 22.00

Lifestyle

Nove sezone serija "Specijalizant" i "Novi Amsterdam" samo na FOX LIFE

Uzbudljiv januar uz naše omiljenje medicinske drame očekuje nas na kanalu FOX LIFE

Lifestyle

Paris Hilton postala je mama!

U porodicu Hilton-Reum stigao je dečak.

Lifestyle

Nedeljni astro od 23. do 29. januara

Šta su zvezde "isplanirale" za nedelju pred nama, čitajte u nastavku...

Lifestyle

U lovu na istorijske komade: Kim Kardašijan sada poseduje ogrlicu princeze Dajane

Krst sa ametistom i dijamantima kupila je za skoro 200.000 dolara.

Film

5 stvari koje niste znali o Florens Pju

Neke od njih će vas potpuno šokirati

Lifestyle

Nedeljni astro od 16. do 22. januara

Šta su zvezde "isplanirale" za nedelju pred nama, čitajte u nastavku...

Lifestyle

Comfortcore – trend u opremanju enterijera koji će dominirati u 2023.

Prema sajtu Wayfair ljudi će najveću pažnju obraćati na udobnost.

Lifestyle

Dan bez pantalona: Ovako su izgledali putnici u londonskom metrou

Vožnja bez pantalona održava se već 20 godina u gradovima širom sveta.

Lifestyle

10 stvari koje naučite kada vas odgaja jaka majka

Pod izrazom “jaka majka” mislimo na ženu koja nije manipulativna, narcisoidna niti ima snažnu želju za kontrolom nego je požrtvovana, plemenita i upravo ona, kakvu bi svako poželeo...

Lifestyle

Ostavljena zbog "plastičnog" lica

Melani Grifit udavala se četiri puta, ima troje dece, a sada je sama i zdravljem plaća danak odlukama koje je donosila i životu kakav je vodila.