Lifestyle

Da li znate kolika je moć kolagena?

Vremenom se proizvodnja kolagena u našem telu smanjuje i potrebno je da ga u organizam unosimo u tečnom stanju kako bi efekat bio bolji. Kolagen je najzastupljeniji protein u našem telu i glavna komponenta vezivnog tkiva, a mnogi ga nazivaju ,,lepkom” za zglobove. Nalazi se u mišićima, kostima, koži, tetivama, krvnim sudovima. Na osnovu činjenica do kojih se došlo, kolagen podstiče i održava mladalački izgled. Zahvaljujući njemu koža dobija elastičnost, hidriranost i sjaj za kojim teže žene. Tečni Kolagen shot na sve nabrojano ima pozitivan uticaj kao i na kosu i nokte. Pored redovnog unošenja u organizam potrebno je dovoljno sna, pravilna ishrana, fizička aktivnost kao i da se nauči na koji način se tretira stres. Više o Kolagen shotu možete saznati na www.collagenshot.rs

Mnogobrojna iskustva pokazuju pozitivne efekte redovne konzumacije. Pitali smo Draganu i Ivanu kakva su njihova iskustva.

Dragana M. (41) ističe da joj je kolagen smanjio borice nakon tri meseca konzumacije. ,,Sa nevericom sam gledala promene na mojoj koži. Koleginicama mi je preporučila Kolagen shot kao odličan anti-age proizvodom koji može da mi ublaži borice. Uvela sam konzumiranje kao dnevnu beauty rutinu sa kojom započinjem dan. Nastaviću sa praćenjem promena na koži, ali sam pročitala i da ima uticaja i na poboljšanje zdravlja jetre, ubrzava metabolizam, smanjuje bolove u zglobovima, pospešuje zdravlje kardiovaskularnog sistema i smanjuje vidljivost celulita, što mi takođe mnogo znači” rekla je Dragana.

Ivana J. (48) sa uzbuđenjem priča o MSM dodatku ishrani, jer ništa nije znala. ,,Kada sam prevalila 45-tu godinu života počela sam da vodim računa o svojoj koži i protuupalnim procesima koje imam, više nego ranije. Saznala sam da Kolagen shot sadrži organski sumpor odnosno mineral za proizvodnju kolagena koji može da pomogne kod problema s kožom kao što su ekcemi, rozacea, akne i dermatitis. Pošto sam imala promene na zglobovima i tu sam uočila veću gipkost, a smanjile su mi se i otekline i upale koje su bile prisutne kod početne faze reume. Kasnije sam saznala i da pomaže i kod artritisa i osteoporoze, ali i da dolazi do izbacivanja teških metala iz organizma. Slučajno sam prve informacije pročitala na Instagram profilu @gaianaturelle_adria na kome mnoge žene prenose svoje iskustvo” komentariše Ivana.

Šta sadrži Kolagen shot

Kolagen shot u svom sastavu ima MSM, hijaluronsku kiselinu, vitamine i cink. Njegova prednost je što sadrži riblji kolagen koji je najčvršći i najsigurniji oblik kolagena i koji se koristi u medicinske svrhe, a spada u kolagen tipa 1. Tečno stanje ima do 10 puta bolju apsorpciju nego drugi kolageni u prahu ili tabletama. Metilsulfonilmetan ili organski sumpor (MSM) često zovu i mineralom lepote, koje telo apsorbuje i koristi za mnogobrojne procese i stimuliše produkciju kolagena i keratina koji su važni za očuvanje mladalačkog izgleda kože, zdravu kosu i jake nokte kome doprinose biotin i cink. Svakodnevnom konzumacijom unosi se u organizam dovoljna količina vitamina C koja apsorbuje MSM. S druge strane, vitamin E ima ulogu zaštite od oksidativnog stresa. Ujedinjeni vitamini pomažu u normalnoj funciji imunološkog sistema, kao i u otklanjanju umora i iscprenosti.   

Na osnovu istraživanja došlo se do zaključka da je dobar kao prevencija protiv gripa, jer pomaže u smanjenju upala i doprinosi optimalnom zdravlju creva i probavnog sistema. Redovnom konzumacijom vaš organizam će reći hvala za sve što ste uradili za njega, jer će to zapamtiti i vratiti zdravljem i lepotom u poznim godinama.

Povezane teme

Lifestyle

Primenjujte skandinavski princip za bolje mentalno zdravlje

Ljubav, mir, harmonija i umni, telesni i duhovni balans garantuju čoveku dug i ispunjen život.

Lifestyle

Šta privlači vašeg partnera u krevetu: 4 neočekivane činjenice

Na šta muškarci zaista obraćaju pažnju tokom seksa.

Lifestyle

Može li loš seks biti razlog za prekid veze?

Kako možete da utvrdite da li ste zapravo u ćorsokaku ili imate privremene poteškoće?

Lifestyle

Ko brže zaspi nakon seksa, muškarci ili žene?

Neverovatno evoluciono otkriće koje ruši konvencionalne stereotipe.

Lifestyle

Koliko sati druženja je potrebno da bismo postali najbolji prijatelji?

Naučnici su izračunali vremenski interval za status najboljih prijatelja!

Lifestyle

Retke fotografije: Ana Kurnjikova pokazala fotografije blizanaca

Deca Ane Kurnjikove i Enrikea Iglesiasa imaju tri godine.

Lifestyle

Kako zamisliti želje za Novu godinu da bi se sve ostvarile

Da li se sećate šta ste sebi poželeli prošle godine?

Lifestyle

Otkrivamo: ko su najbogatije princeze sveta

Uprkos činjenici da se o Vindzorima najviše govori o kraljevskoj dinastiji, najupečatljivije bogatstvo nije deo njihove priče, iako se to u budućnosti može promeniti…

Lifestyle

Fraze koje znače da ste ostavljeni

Ponekad je čak i osobi koju više ne volite vrlo teško reći da više ne želite da budete sa njom.

Lifestyle

Šest stvari koje ubijaju ljubav

Znaci da ljubav vodi ka apokalipsi i saveti kako to izbeći!

Lifestyle

Šta je Pareto princip i kako ga koristiti

Pravilo 80/20 koje vam može promeniti život.

Lifestyle

Kako stimulisati svih 5 čula za najbolji sastanak ikada

Privlačnost se svodi na poigravanje sa čulima, na pravi način…