Najluđe fobije poznatih ličnosti

Fobije pojedinih poznatih ličnosti zvuče toliko ludo, da kad čujemo za njih moramo da guglamo i vidimo da li ti iracioalni strahovi zaista postoje. Kada pročitamo da se Kijanu Rivs boji mraka, to nam dođe nekako normalno, ali kad pročitamo da se Megan Foks boji papira i da, dok čita scenario, svaki put umoči ruku u kofu vode kad okrene stranu, pomislimo – postoji li išta bizarnije od ovoga? Naravno da postoji. 

Strah od palmi 

Sigurno ste upoznali nekog ko ne voli klovnove, ali verovatno ne možete ni da pretpostavite koliko ih se Džoni Dep boji. Glumac pati od koulrofobije, iracionalnog straha od klovnova, a jednom prilikom je rekao da su “ti šarlatani našminkani i maskirani pa čovek ne može da zna šta se krije iza njihovog psiho osmeha.” Robert Patison, glumac koji je zaigrao u poslednjem Betmenu, se, recimo, ne boji klovnova, ali zato ima strah od konja. Kaže da se plaši da ga ova životinja ne zgazi, a kakav onda izgovor ima Nikol Kidman, koja se boji leptira? Glumica je otkrila da je šarena krila ovih insekata užasavaju, a njena fobija zove se lepidopterofobija. Džastin Timberlejk se boji zmija, Skarlet Johanson ptica, a Bred Pit ajkula, zbog čega, navodno, dugo nije dozvoljavao svojoj deci da surfuju. Britni Spirs ne može da smisli velike reptile i guštere, Orlando Blum, iako je u Gospodarima prstenova tamanio Orke, u privatnom životu boji se svinja. Ovaj glumac ima još jednu fobiju – otkrio je da se plaši palmi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Johnny Depp (@johnnydepp)

Strah od (s)mora

Strah od letenja jedna je od čestih fobija, ali je sigurno neprijatno kad morate stalno da letite zbog posla, a užasno se plašite toga. Strah od letenja razvila je Dženifer Aniston, nakon što je njen privatni avion usled nekog kvara morao prinudno da sleti, a imaju ga još i Toni Kertis, Šer, Vupi Goldberg. Imao ga je i Majkl Džekson, od njega je patio Muhamed Ali. Od visine se plaši Vudi Alen (koji ima listu fobija), a navodno se plašio i Gistav Ajfel, tvorac Ajfelovog tornja. Majkl Džordan se boji okeana, a Niki Minaž pokretnih stepenica.

Ogledala, cveće, žvake

Lista fobija je ogromna, ako niste znali postoje fobije od kečapa, pice, banana, toga da vam se kikiriki puter ne zalepi za nepce. Čudna je i fobija od koje pati Oprfa Vinfri, a verovali ili ne, čuvena voditeljka se boji žvaka. Strah od toga razvila je zahvaljujući svojoj baki koja je lepila žvake svuda po kući. Pamela Anderson, jedna od najlepših žena na svetu, boji se ogledala (nije otkrila šta tačno kod nje izaziva taj strah, da li sam predmet ili njen odraz u ogledalu), a cveća se, ali ne bilo kakvog već samo onog u saksijama, plaši Kristina Riči. Glumica se boji hrizantema, ljubičica i drugog kućnog cveća.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mel Bain (@mel.bain.jr)

Tekst: J.M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram