Instagram nedelje: mama iz Japana pretvara jaja u čaroliju

Odlična ideja kada decu treba nagovoriti da jedu!

Majka tri ćerke, autor kuvara, poznata je po tome što sprema neverovatne obroke za svoju decu. Fantazija ove žene je neograničena. Uz pomoć komada nori morske trave, slanine i povrća, ona pretvora jednostavnu kajganu ili jaje na oko u pravo umetničko delo.

Na svojim malim „jestivnim platnima“ ona prikazuje scene iz svakodnevnog života – svoju decu ili junake svojih omiljenih crtanih filmova. Ali doručak nije ograničen samo na jaja. Ova mama peče kolačiće u obliku Diznijevih junaka, prži povrće u obliku minjona, jednostavno kuvano jaje ona pretvara u Sneška Belića, pravi palačinke s “crtežom” Vinija Pua, i rezance od jaja s likom svojih devojčica.

„Želim da se moja deca na ovaj način sećaju različitih događaja svog života – gledanja filma ili prvog snega, cvetanja sakure ili sastanka sa bakama i dedama. Nastojim da zabeležim svaki važan događaj za njih na stolu uz pomoć omiljene hrane“, piše na svom blogu.

Pa, njena deca su definitivno imala sreće, i očigledno ih nije trebalo nagovoriti da pojedu „samo jednu kašiku za mamu“.

instagram.com/etn.co_mam