Lifestyle

Kako poznati zavodnici iz devedesetih uspevaju da vrate vreme i održe isti imidž    

Stare kao dobro vino

U večitoj dilemi, da li umetnost oponaša život, ili život umetnost, izgleda da se Bredu Pitu događa ovo drugo. Oženio se Anđelinom Džoli nakon što je igrao njenog muža u Gospodinu i gospođi Smit, filmu u kojem se idilični par (plaćenih ubica) na kraju nađe u međusobnoj borbi do smrti. Njihov stvarni život, i činjenica da nisu uspeli da se razvedu ni posle sedam godina parničenja, poprilično podseća na tu fikciju. Do danas su se stvari potpuno otele kontroli. Fotografija 59-godišnjeg glumca među publikom na teniskom šampionatu u Vimbldonu pokazuje kako on prkosi zakonima prirode tako što sa godinama postaje sve mlađi, što podseća na njegovu ulogu Bendžamina Batona iz istoimenog filma 2008. godine. To već nije slučaj samo sa Pitom. Nedavni snimci 46-godišnjeg Orlanda Bluma u večernjem izlasku sa Kejti Peri, zatim dve godine mlađeg Džoša Hartneta na londonskoj premijeri Openhajmera, kao i pojavljivanje 62-godišnjeg Džordža Klunija na jednoj dobrotvornoj svečanosti,  izazvali su valunge uzbuđenja žena sa svih meridijana, koje bi moglo da se opiše jednom rečenicom sa Tvitera: “Da li ja postajem žednija, ili su oni sve topliji?”.

Navikli smo da poznate žene privlače pažnju svaki put kada se pojave u “bezvremenskom” izdanju, kao i da svoj mladoliki izgled pripisuju dobrim genima, velikim količinama vode koju navodno piju ili životnom stilu u kojem vladaju samo pozitivne misli. Sada se čini da, šta god da je Dženifer Lopez omogućilo da izgleda kao da već dvadeset godina ima trideset, koristi i muška holivudska elita. Kako to rade? – Moji muški klijenti su najviše tražili da izgledaju kao Bred Pit – tvrdi fitnes trener Nik Fini, koji je radio sa Robijem Vilijamsom i Fredom Agenom. – A on s vremenom postaje samo bolji. Vratio se u formu sa 51 godinom, kada je dobio ulogu u filmu Fjuri, što pokazuje da ga godine nisu usporile – napominje trener. On kaže da Bred ima dobar genetski oblik, sa prirodno širokim ramenima i uskim bokovima, i da je ektomorf – prirodno vitak, sa malo telesne masti. To znači da je imun na debljanje koje prirodno dolazi u srednjim godinama oba pola.

A Orlando Blum je preduzeo snažan režim treninga kako bi se pripremio za svoju ulogu u filmu Rez. – Za mnoge holivudske muškarce, glumiti je lako. Izazov je fizička priprema. Kada sam radio sa glumcima, trenirali smo zajedno dva puta dnevno po 10-12 sati nedeljno. Spremao sam svaki obrok koji smo jeli. Trening i ishrana mogu da se suprotstave mnogim negativnim posledicama starenja, ali holivudski budžet svakako čini proces lakšim – napominje Fini.

Britanski estetičar dr Dejvid Džek stvari posmatra iz svog ugla, pa razmišlja o tome da lice Breda Pita, kao i druga koja prkose starenju, nisu isključivo vezana za izvorsku vodu, tehniku disanja, pozitivne misli, vežbanje i dijetu.

– Bred, Džoš i Orlando izgledaju izuzetno dobro za svoje godine i to se ne dešava samo od sebe. Većina muškaraca u Holivudu nešto radi na sebi – kategoričan je dr Džek. A najpopularniji tretmani su upravo oni koji se ne primećuju na prvi pogled, pa ni na drugi. – Veoma suptilan botoks za podizanje kapaka i smanjenje mrštenja, kao i nežna revolumizacija na sredini lica, na obrazima i ispod očiju, uz pomoć filera. Definicija vilice je takođe ključna briga za muške pacijente, tako da se fileri za ovu oblast – koje se primenjuju na malo drugačiji način nego kod žena – često rade – kaže dr Dejvid Džek. Dok glumci i pisci štrajkuju, čini se da su trenutno najmoćniji ljudi u Holivudu upravo oni koji drže kozmetičke igle.

Foto: Profimedia

Tekst: Milica Đorđević