Kako pronaći savršeni grudnjak

Skoro 70 procenata žena na svetu nosi grudnjak pogrešne veličine.

Brus nosimo svaki dan, pruža nam podršku i čini naš dekolte lepšim, zbog njega nam omiljene haljine bolje stoje… ali, kada nije prave veličine, brusthalter može biti pravi pakao. Nanosi nam bol, žulja nas i imamo osećaj da umesto grudnjaka imam oklop. 

Sposobnost merenja veličine brushaltera je sjajni alat koji je svakoj od nas potreban. Kada nosite brus prave veličine, život vam je mnogo lakši. Ipak, mnoge žene smatraju da je određivanje prave veličine previše komplikovano.

Priskačemo u pomoć i objasnićemo vam koliko je to zapravo lako. 

Veoma je važno da zapamtite da kada merite svoj obim grudi i druge dimenzije, morate nositi obični brus. Ne treba da nosite push-up, jer će to poremetiti vaše rezultate. 

Merenje veličine trake

Prvo, treba da izmerite veličinu vaše trake – ona zapravo predstavlja brojni deo vaše veličine. Postoje dva načina za to. 

Prvi način uključuje merenje odmah ispod vaših grudi, odnosno na početku rebara. Pobrinite se da vaš metar bude ravan dok merite. Na primer, ako dobijete 72,5 dodajte tome 12,5. Dobijate broj 85. To je prvi deo vaše veličine. 

Drugi način je jednostavniji. Merite deo iznad vaših grudi. Neka vaš metar pređe preko celih leđa i ispod pazuha. Broj koji dobijete bi trebalo da bude tačna veličina za vas. 

Kada merite, ne smete previše zatezati metar, niti ga držati previše opušteno, jer će to naravno uticati na rezultat koji dobijete. 

Veličina korpica

Sada kada imate brojni deo svoje dimenzije, vreme je da pronađete veličinu korpe. Uzmite metar i pređite preko najpunijeg dela vaših drugi, odnosno direktno preko bradavica. Vodite računa da metar stoji ravno. Ako ste dobili 92,5 oduzmite od toga broj koji ste dobili kada ste tražili dimenziju trake. Dakle. 92.5  – 85 = 7,5.
Taj broj će odrediti veličinu vaše korpe.

Ako je dobijeni broj 2.5, veličina vaše korpe je A. 

Ako je dobijeni broj 5, veličina vaše korpe je B.

Ako je dobijeni broj 7.5, veličina vaše korpe je C. 

Ako je dobijeni broj 10, veličina vaše korpe je D. 

Dakle, sada znate svoju kompletnu dimenziju, koja je u našem slušaju 85C.

Komfor je najvažniji

Pored veličine, veoma je važno da odaberete vrstu brusa koja vam najviše odgovara. Kada odete u kupovinu, isprobajte nekoliko modela, kako biste pronašli onaj koji vam najviše odgovara. To možda neće biti brus koji vam se najviše dopada, ali verujte nam, u njemu ćete se najbolje i najprijatnije osećati.