Ko je toksični muškarac u Holivudu?

Poznato je da se holivudska zvezda Dženifer Lorens ne ustručava kada je reč o zabrinjavajućim iskustvima koja je imala sa „toksičnom muškošću“ u Holivudu i pomenula jedno ime – reditelja Brajana Singera. Pojavljujući se na okruglom stolu koji je priredio The Hollivood Reporter, Lorens je govorila o svom najnovijem filmu, „Causevay“, drami o vojniku koji se prilagođava životu u Nju Orleansu nakon što je zadobio tešku povredu mozga u Avganistanu.

Glumica je pohvalila radno okruženje koje neguje rediteljka Lila Nojgebauer, nazvavši je jednom od „najmirnijih i najboljih donosilaca odluka sa kojima sam ikada radila”. Takođe je rekla da su sve nesuglasice između glumačke ekipe i ekipe rešene prijateljskim putem. – Bilo je neverovatno ne biti u blizini toksične muškosti. Da se ​​malo odmorim od toga – rekla je Lorens. – I uvek nas je samo nasmejalo kako smo završili sa “Žene ne bi trebalo da budu u ovakvim ulogama jer smo tako emotivne.”. Mislim, radila sam sa Brajanom Singerom. Videla sam emotivne muškarce. Videla sam najveće napade šištanja na setu – istakla je Lorens i dodala: – Apsolutno volim da radim sa ženama režiserima.

Brajan Singer, koji je režirao u tri filma „X ljudi”, povukao se iz javnosti nakon što su ga najmanje četiri maloletna dečaka optužila za seksualno zlostavljanje i napad. Mnoge tvrdnje su izašle na videlo kao deo dugačke istrage magazina The Atlantic iz 2019. koju je Singer kasnije nazvao „homofobičnom klevetom“.

Nekoliko meseci nakon objavljivanja članka, Singer je pristao na vansudsko poravnanje od 150.000 dolara, koje je platio jednom od onih koji su ga optužili za napad. Reditelj je, u isto vreme, preko advokata tvrdio da je nevin, a odluku je nazvao „čisto poslovnom“ u izjavi za Variety.

Dženifer Lorens, dobitnica Oskara za „Silver Linings Playbook” iz 2012. godine, nije prva holivudska zvezda koja se osvrće na rad sa  Singerom na nepovoljan način. – Brajan nije najlakši tip za rad – rekla je i Hale Beri 2020. godine. – Ponekad bih bila veoma ljuta na njega. Posvađala sam se nekoliko puta sa njim, izrekla nekoliko psovki iz čiste frustracije – objasnila je ova glumica za Variety.

Rami Malek, koji je radio sa Singerom na biografskom filmu „Boemska rapsodija” o grupi Kvin, osećao se slično. – U mojoj situaciji sa Brajanom, nije bilo prijatno. Nikako – izjavio je za Vanity Fair.

Foto: Profimedia

Tekst: M.Đ.