Lifestyle

Linija vatre: 3 pravila nezaboravnog seksa

Šta će vam pomoći da pogodite želje i dobijete maksimalno zadovoljstvo?

Saveti za seks jedan su od najpopularnijih žanrova i za žene i za muškarce. „Jedan pokret koji će ga izludeti“, „69 saveta za oralni seks“, „Trikovi za seks o kojima još uvek ne znate“ - ključni izbor sadržaja koji zadovoljava stalni interes za intimne teme. Ne znamo za vas, ali ne veruemo da je tajna dobrog seksa skrivena u teoriji koju je izneo subjektivni stručnjak. Pre svega, zato što je sve vrlo individualno.

Seks ima vrlo malo veze sa osvajanjem olimpijskih granica ili takmičenjima za Nobelovu nagradu - na sreću, čak i u modernom svetu vođenje ljubavi nije ograničeno granicama, rekordima i dostignućima. Ipak, potražnja za savetima za seks svedoči o želji višemilionske publike da dobije intimnog Oskara, posebno u nominacijama za virtuoznost.

A kako drugačije steći iskustvo, i ne kvantitativno, već kvalitativno, ako je ovo veoma zakulisno područje života, o čemu se obično govori u nagoveštajima?

Upravo zato što partneri ne žure da jedni drugima kažu šta vole ili šta bi želeli da probaju - niko ne želi da izgleda kao amater.

PRAVILO br. 1: KVALITET SA ISKUSTVOM

Seks postaje bolji sa praksom koja se ne može zameniti kognitivnim informacijama. Ne proučavajte erotske poze u časopisima i na društvenim mrežama, već to činite - seksualna kompetencija prati razumevanje ličnih i fizičkih karakteristika. Oni koji su poligamne prirode očigledno će imati više poteškoća - jednostavno zato što svaki partner ima svoje ideje o lepom.

PRAVILO # 2: SLUŠAJTE PARTNERA

Istraživanje potvrđuje da je razumevanje pokretačka snaga seksualnog zadovoljstva. Ako ste ozbiljno zabrinuti kako da poboljšate seks, morate da savladate jednu jednostavnu veštinu - slušajte svog partnera. Osnovno anatomsko znanje, naravno, takođe ne škodi. Prema istraživanju nivo zadovoljstva od seksa i broj orgazama koje su žene postigle naglo se povećavaju između prvog sastanka i narednih sastanaka. Vodeća autorka studije, sociologkinja sa Univerziteta u Mičigenu, Elizabeth Armstrong, naglašava da "partnersko učenje igra ulogu čak i u nedostatku stalne povezanosti." U anketama i intervjuima većina ispitanika se fokusirala na nespretnost prvog seksa i važnost upoznavanja tela jednih drugih. Seksualni odnosi, kao i bilo koji drugi, svode se na komunikaciju, a tokom razmene iskustava preporučljivo je komunicirati što je jasnije moguće. Ne oslanjajte se na znakove ili alegorija koje se mogu tumačiti dvosmisleno. Vaš partner ima pravo da ne zna šta mislite pod kodnim rečima i gestovima. Budite precizniji. Ako vam se sviđa što se dešava, recite direktno: „Sviđa mi se“, ako ne, objasnite šta tačno, ali mekim tonom, bez kritika i ismevanja. I dok je veoma važno razgovarati o onome što vam pruža zadovoljstvo, sledite razuman redosled otkrivanja informacija. Ako je vaša ekstaza daleko od savršene, sve dok vas ne vežu užadom, ne pokušavajte to prve večeri. Preporučuje se da počnete sa nečim uobičajenim kako biste prvo izgradili poverenje.

PRAVILO # 3: ISTRAŽITE SVE DRUGO

Ako gore navedeno zvuči previše smelo za vas, isprobajte tehniku delikatne ekspozicione terapije Sensate Focus koju su razvili vodeći istraživači ljudske seksualnosti, Viliam Masters i Virdžinia Džonson. Ideja je da dodirnete partnera radi sopstvenog zadovoljstva, pažljivo i osetljivo reagujući na vaša osećanja. Na nagovor seksologa, proces započinje poljupcima ili dodirom bilo kog dela tela, izuzev grudnog koša ili genitalija (podsećamo vas da ima smisla da uživate u radu, a ne u partnerstvu) i traje četiri do šest nedelja u četiri faze. Svrha vežbi je izgraditi istinsku intimnost i prestati se stideti istinskih želja. Što prema Mastersu i Johnsonu pomaže da se poboljšate u seksu. Odnosno, i u vezi.

foto:elle.ru

Povezane teme

Lifestyle

Stiže kuvar sa receptima iz serije „Prijatelji”

Lepa vest za sve ljubitelje serije Prijatelji!

Lifestyle

Koje aktivnosti mogu zameniti 25 minuta seksa i sagoreti kalorije

Kako sagoreti kalorije ako vam najpogodniji način za to nije dostupan?

Lifestyle

Tajni osećaji: zašto ne treba žuriti sa izjavljivanjem ljubavi

Pet razloga da sačekate, čak i ako umirete da kažete "volim te"

Lifestyle

Ne samo reči: kako postići ciljeve promenom svog razmišljanja

Sve o tome kako afirmacije funkcionišu i kako ih pravilno koristiti.

Lifestyle

U kojoj smo dobi najsrećniji?

U kojoj smo dobi najsrećniji? Spojler: definitivno nije u mladosti.

Lifestyle

Da li nas kupovina čini nesrećnim?

Čini se da jedini problem kod kupovine može biti nedostatak velike količine novca na kartici.

Lifestyle

Čitajte majsko izdanje online - i to besplatno!

Magazin Grazia je uz svoje čitateljke u svakom trenutku. U vreme karantina trudimo se sa da vam pomognemo da što kreativnije provodite vreme kod kuće!

Lifestyle

Kako milenijalci preživljavaju samoizolaciju?

Svi različito doživljavamo stres.

Lifestyle

Kako se hemija javlja u seksu i da li je važna

Naučni podaci koji pomažu u pokretanju reakcije!

Lifestyle

Nova funkcija na Instagramu za preminule korisnike

Instagram je razvio ažuriranje pomoću kojeg možete napraviti memorijalnu stranicu preminule osobe.

Lifestyle

Kako organizovati savršen izlet (na tepihu kod kuće)

Prvomajske praznike ćemo provesti kod kuće, ali ne smemo zaboraviti na zadovoljstvo i zato prolećni piknik priređujemo kod kuće.

Lifestyle

10 vrednih saveta o tome kako (i sa kim) vredi započeti vezu

Važne prekretnice koje će vam pomoći da se procene izgledi za zajedničku budućnost.