grazia

Lifestyle

Mlađe je slađe: Ove zvezde su procvetale uz mlađe partnere

Veza starije žene i mlađeg muškarca u svetu više nije senzacija, a opet kad god se govori o tome, obavezno se istakne koliko je godina ona starija (kao da to, ipak, jeste nešto senzacionalno). Posebnu pažnju privlače veze u kojima je partnerka starija dvadeset i više godina od partnera (francuski predsednik Emanuel Makron i njegova žena Bridžit), a često se postavlja i pitanje šta to starija žena može da ponudi mlađem muškarcu?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Macron Team (@macron_team)

Brojna istraživanja, tekstovi i knjige govore o tome da on u starijoj partnerki vidi obrazovanu i ostvarenu ženu, koja zna šta hoće, za razliku od vršnjakinja koje se još uvek traže ili su u godinama kada žele brak i porodicu. A jedna od najučestalijih predrasuda u vezi sa takvim odnosom je ta da je muškarac sa starijom ženom iz koristi, ali pogledajmo, recimo, vezu Harija Stajlsa i Olivije Vajld – pevač je planetarno popularniji, može se reći uspešniji kao umetnik i svakako bogatiji (novcem, ne i iskustvom u ljubavnim vezama). 

Ovde se svakako ne bavimo time šta starija žena može da ponudi mlađem muškarcu, a može da “ponudi” sve(t), već predstavljamo listu žena koje su u srećnim vezama i brakovima sa mlađim muškarcima. Od kada je u braku sa Tomom Kaulicom, Hajdi Klum ne skida osmeh sa lica i izgleda kao da se neverovatno dobro zabavlja, a to isto može da se kaže i za Kejti Holms, Sijenu Miler, Gven Stefani, Šakiru, Evu Mendez, Kim Kardašijan. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Oli Green (@ooroosgreen)

Istraživanja takođe pokazuju da žene vole veze sa mlađim muškarcima jer oni nisu toliko fokusirani na karijeru, kao stariji, i obraćaju veću pažnju na partnerke. Uz to, zabavniji su, neopterećeniji i više uživaju u seksu. Posmatrano sa nivoa evolucijske psihologije, mišljenje da muškarci traže mlađe žene čije fizičke karakteristike obli bokovi, jedre grudi, sjajna i bujna kosa upućuju na plodnost, danas pada u vodu s obzirom na to ove “žene u godinama”, zahvaljujući napretku medicine i bjuti industrije, ali i vežbanju i zdravoj ishrani, izgledaju bolje nego ikad.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Heidi Klum (@heidiklum)

Možda je važno napomenuti i to da je za neki odnos manje važna razlika u godinama koliko je bitno da su partneri “na istoj frekvenciji” - da imaju slične interese, pogled na svet i iste potrebe, takva veza biće uspešnija i dugotrajnija.

Tekst: Jelena M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

Pročitajte još

Povezane teme

Lifestyle

Muzičar hitno hospitalizovan: Kortni Kardašijan bila sve vreme uz njega

Šta je poručio tvitom "Bože spasi me" ranije tog dana?

Lifestyle

Huawei predstavio novu generaciju vrhunskih proizvoda

Kompanija uvek pažljivo osluškuje iskustva svojih potrošača, i na toj osnovi razvija svoj ekosistem proizvoda koji mogu da obezbede besprekorno AI iskustvo.

Lifestyle

Holivudske zvezde koje imaju poznate očeve

Ove zvezde pratile su stope svojih slavnih roditelja.

Lifestyle

10 karakteristika mentalno zdravih ljudi

Kako mentalno zdravlje izgleda u stvarnom životu?

Lifestyle

NEW MOMENT SE VRATIO KUĆI

Mnoge poznate ličnosti poput Princa Filipa i Princeze Danice Karađorđević, Bojana Perića, Ane Štajdohar i Nikole Demonje, Stefana i Danijele Buzurović okupile su se na New Moment ž...

Lifestyle

Da li želite da provedete noć u Skubi Du kombiju? Sada imate mogućnost!

Zavirite u unutrašnjost legendarnog Mystery Machine - vozila družine uz koju smo odrastali!

Lifestyle

Vikend horoskop od 17. do 19. juna

Pokažite drugima koliko vredite.

Lifestyle

Kako da uništite vezu u 5 lakih koraka

Ukoliko želite da vaša veza bude zdrava, kvalitetna i dugovečna - radite sve suprotno!

Lifestyle

6 znakova da je vašem partneru i vama potrebna pauza

Nažalost, faza medenog meseca u vezi ne može da traje zauvek...

Lifestyle

Banca Intesa i Stefan Milenković najavili saradnju na projektu "Banka pod vašim prstima"

Banca Intesa je, u okviru projekta "Banka pod vašim prstima", predstavila brend ambasadora novog digitalnog bankarstva, svetski poznatog violinistu - Stefana Milenkovića.

Lifestyle

Doživite novo iskustvo kupovine u Tehnomanija Bosch Concept Store prodavnici

Tehnomanija je u saradnji sa svojim dugogodišnjim partnerom, kompanijom Bosch, otvorila jedinstvenu i specijalizovanu prodavnicu – Bosch Concept Store.