Lifestyle

Mlađe je slađe: Ove zvezde su procvetale uz mlađe partnere

Veza starije žene i mlađeg muškarca u svetu više nije senzacija, a opet kad god se govori o tome, obavezno se istakne koliko je godina ona starija (kao da to, ipak, jeste nešto senzacionalno). Posebnu pažnju privlače veze u kojima je partnerka starija dvadeset i više godina od partnera (francuski predsednik Emanuel Makron i njegova žena Bridžit), a često se postavlja i pitanje šta to starija žena može da ponudi mlađem muškarcu?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Macron Team (@macron_team)

Brojna istraživanja, tekstovi i knjige govore o tome da on u starijoj partnerki vidi obrazovanu i ostvarenu ženu, koja zna šta hoće, za razliku od vršnjakinja koje se još uvek traže ili su u godinama kada žele brak i porodicu. A jedna od najučestalijih predrasuda u vezi sa takvim odnosom je ta da je muškarac sa starijom ženom iz koristi, ali pogledajmo, recimo, vezu Harija Stajlsa i Olivije Vajld – pevač je planetarno popularniji, može se reći uspešniji kao umetnik i svakako bogatiji (novcem, ne i iskustvom u ljubavnim vezama). 

Ovde se svakako ne bavimo time šta starija žena može da ponudi mlađem muškarcu, a može da “ponudi” sve(t), već predstavljamo listu žena koje su u srećnim vezama i brakovima sa mlađim muškarcima. Od kada je u braku sa Tomom Kaulicom, Hajdi Klum ne skida osmeh sa lica i izgleda kao da se neverovatno dobro zabavlja, a to isto može da se kaže i za Kejti Holms, Sijenu Miler, Gven Stefani, Šakiru, Evu Mendez, Kim Kardašijan. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Oli Green (@ooroosgreen)

Istraživanja takođe pokazuju da žene vole veze sa mlađim muškarcima jer oni nisu toliko fokusirani na karijeru, kao stariji, i obraćaju veću pažnju na partnerke. Uz to, zabavniji su, neopterećeniji i više uživaju u seksu. Posmatrano sa nivoa evolucijske psihologije, mišljenje da muškarci traže mlađe žene čije fizičke karakteristike obli bokovi, jedre grudi, sjajna i bujna kosa upućuju na plodnost, danas pada u vodu s obzirom na to ove “žene u godinama”, zahvaljujući napretku medicine i bjuti industrije, ali i vežbanju i zdravoj ishrani, izgledaju bolje nego ikad.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Heidi Klum (@heidiklum)

Možda je važno napomenuti i to da je za neki odnos manje važna razlika u godinama koliko je bitno da su partneri “na istoj frekvenciji” – da imaju slične interese, pogled na svet i iste potrebe, takva veza biće uspešnija i dugotrajnija.

Tekst: Jelena M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram