grazia

Lifestyle

Može li loš seks biti razlog za prekid veze?

Kako možete da utvrdite da li ste zapravo u ćorsokaku ili imate privremene poteškoće?

Testiranje čvrstoće modernih odnosa uključuje važan kriterijum koji bi aristokratima 1755. godine, seljacima 1915. godine, i generalno većini ljudi koji su ikada postojali, izgledao bezobrazno smešno: aktivan i ispunjen seksualni život. Važnost ovog aspekta danas nije sumnjiva - čudno je biti dugo zajedno bez redovnog fizičkog zadovoljstva. I, shodno tome, možete računati na potpuno saosećanje i razumevanje, izjavljujući da ste se „razdvojili jer je seks bio neuspešan“.

„U ovom objašnjenju postoji nešto površno, čak i nepošteno. Na kraju, govorimo o ozbiljnoj vezi, a ne o jednokratnim sastancima ljubavnika, - komentariše psiholog i porodični psihoterapeut Elvira Gasumian. - Dvojnost koja otežava utvrđivanje razloga za ostanak ili odlazak je u tome što je seks i fizički i emotivan. Intimnost možda nije značajnija od recimo sporta ili može biti vodič za dušu drage osobe. Ako je partner odlučio da ode, problem verovatno leži negde drugde. Razlog za beg je najčešće nedostatak istinske intimnosti, ne ograničavajući se samo na manifestacije libida “.

ŠTA MOŽE BITI VAŽNIJE OD SEKSA

„Odbijanje zajedničkog orgazma i duga intimna zatišja frustriraju ne zbog propuštenih zadovoljstava, već zato što jaz u kontaktima treba nadoknaditi“, nastavlja psiholog. - Razlozi za nesklad ne leži u kvalitetu ili nedostatku seksa, mada, naravno, oba ova parametra mogu negirati želju da budu zajedno, već u nedostatku intimnosti i nežnosti. Uz poteškoće u proučavanju Kama Sutre, važno je da oboje znaju da svako ima važno mesto u srcu voljene osobe, i ako su osećanja jaka i očigledna, možda ima smisla da preispitaju prioritet „uspešnog“ seksa “.

Sa dovoljno naklonosti, čak i činjenica da jedan partner voli seks, a drugi nema sličan apetit, ne izgleda kao katastrofa ili neposredna pretnja vezi. Fatalno nije da voljeni ne zna da ispuni vaše intimne želje, već da ih prihvata sa hladnoćom, osudom ili ravnodušnošću.

Nedostaci u seksu mogu se tolerisati zbog zajedničkih interesa, uzajamne naklonosti, visokih ideala ili materijalnih vrednosti, ali, na žalost, ništa od navedenog ne garantuje zaštitu od izbijanja fizičke privlačnosti, čiji vrhunac, prema statistikama, dolazi u proleće. Ako istovremeno niste u otvorenoj vezi, preostalo je malo opcija: promeniti se ili potražiti zadovoljstvo u onome što jeste.

I KAKO UČINITI BOLJI SEKS

Za one koji bi želeli da ostanu zajedno, ali nisu spremni da odustanu od uspeha u seksu, preporuke se svode na osnovni duet: diskusiju i vežbanje. Tehnološki problemi rešavaju se empirijski - u procesu prepoznavanja jedni drugih i uz prateću želju. Kao što znate, prvi put je teško to shvatiti. Pored toga, zaljubljeni ste, a ovo je obostrano, što znači da ćete vremenom pokriti intimne praznine.

„Vremenom, da, ali najbolje je ne odlagati“, rekao je Eli Davis, seksolog iz porodice porodičnih i seksualnih terapija u Bruklinu. - Ako je sve što momak radi u krevetu zbunjujuće, ali ste zainteresovani za njega i želite da nastavite, treba da razgovarate odmah ili pre drugog pokušaja. Saznajte šta je pošlo po zlu i zašto, shvatajući da je i on (kao i vi) mogao samo da nagađa šta, gde i kako vam se sviđa, a ove pretpostavke mogu i treba ispraviti “.

S druge strane, ako blistate orijentirima, a kao odgovor na oluju i navalu on se samo protrese kao kugla žele sapuna, trebalo bi da razmislite o tome šta ovde nedostaje: seksualna hemija ili kompatibilnost. Hemija, poput strasti, nastaje sama po sebi, ali kompatibilnost se može poboljšati - naravno, zajedno.

„Seks je neverbalni oblik komunikacije. Kao što u razgovoru nađete rešenje za bilo koji uobičajeni problem, tako možete i poboljšati svoju seksualnu kompatibilnost razgovarajući o tome “, objašnjava dr Davis. - Pitajte kako se oseća i šta želi u krevetu - kada vaš partner shvati da su njegove želje važne, biće prožet poštovanjem vaših seksualnih potreba. Razgovor o intimnim temama je težak, pa ćete se i vi i on u početku osećati neprijatno i to je u redu. Najvažnije je da ne pravite hitne zaključke, posebno ako se zaista dobro osećate zajedno. Ne žurite sa kritikovanjem događaja izazvanih nerazumevanjem ili nervozom - pružite ljubavi priliku da se pravilno zagreje “.

Pročitajte još

Povezane teme

Lifestyle

Znakovi pored puta (i na njemu) koji vam govore da je ljubavi došao kraj

Kada se ušuškamo u nekom odnosu, ne vidimo ni znakove, ni semafore ni crvene zastave - ali posle ovog teksta ćemo ih itekako biti svesni.

Lifestyle

Život u skladu sa lepim mislima

Baš kao što je Buda rekao da se svakoga dana rađamo ponovo i da je jedina bitna stvar samo ono što ćemo uraditi u tom danu, tako i mi možemo prihvatiti tu filozofiju i od svakog no...

Lifestyle

Otkrivamo vam koja ostrva Grci sakrivaju od turista i gde se ona nalaze

Grčka je mnogo više od tri prsta. Ona svoja najlepša ostrtva čuva samo za svoje lokalce, ali mi vam otkrivamo koja su to ostrva.

Lifestyle

Matcha: Sve što treba da znaš o ovom trendi, ali i zdravom napitku

Napici sa matcha prahom nisu samo u trendu, već su i jako dobri za zdravlje. Otkrivamo ti šta je matcha, koji su njeni benefiti i kako da je konzumiraš.

Lifestyle

8 trendova koje ćemo zauvek zaboraviti kada se pandemija i zvanično završi!

Opustili se jesmo, ali i dalje nije sve završeno. A kada bude - nemojte da je neko spomenuo neki od ovih trendova!

Lifestyle

Kako da nam koža ne bude tesna: Vodič za održavanje kožnih torbi

Kao što je naša majka imala “tu jednu” kožnu torbu koju nam je dala u amanet, tako smo i mi želeli da sebi jednog dana priuštimo makar jednu kvalitetnu, kožnu torbu za koju znamo d...

Lifestyle

Otkrivamo: Kako se zaista hrane sportistkinje tokom priprema za Olimpijske igre

Verovala ili ne, ukusni zalogaji kao što su pasta, pica i sladoled uključeni su u njihove planove ishrane!

Lifestyle

Kako se danas traži posao?

Ne možete da pronađete novo radno mesto? Možda pravite neku od 5 grešaka koje se, na sreću, mogu lako ispraviti.

Lifestyle

Svuda gde želite da budete

U svetu punom priča, vaša iskustva su ono što vas izdvaja od drugih. Za korisnike Premium kartica, Visa je pripremila ekskluzivno iskustvo koje ide u korak sa vašim dinamičnim stil...

Lifestyle

Pratimo modu i volimo trendove. Go Blue!

Trendovi nam se nameću iz sezone u sezonu, teško je ispratiti baš sve ali se trudimo da sebi priuštimo stvari koje će nam dati osećaj slobode i izražaja.

Lifestyle

Zavirite u jedan od najlepših stanova koji Meril Strip godinama nije uspevala da proda

18 fotografija dokazaće vam ono što reči ne mogu, ovaj penthouse koji se nalazi na donjem delu Menhetna jedan je od najlepših životnih prostora koje smo ikada videli.

Lifestyle

Najkul letnji trendovi koji će osvežiti tvoju svakodnevicu

Potražili smo inspiraciju za osveženje u fashion, beauty i lifestyle trendovima i evo šta je to privuklo našu pažnju.

Lifestyle

Deca poznatih: Siroti mali bogataši

Istaknuti milijarderi se obavezuju da potomcima neće ostaviti ništa ili će im dati tek delić svoje ogromne imovine. Zašto to čudi običan svet?

Lifestyle

Bitka superbogataša za svemir

Rivalstvo dva najbogatija čoveka na svetu, Iliona Maska i Džefa Bezosa, svelo se na takmičenje u novoj igrački elite - privatnim letovima među zvezde.