Lifestyle

Može li loš seks biti razlog za prekid veze?

Kako možete da utvrdite da li ste zapravo u ćorsokaku ili imate privremene poteškoće?

Testiranje čvrstoće modernih odnosa uključuje važan kriterijum koji bi aristokratima 1755. godine, seljacima 1915. godine, i generalno većini ljudi koji su ikada postojali, izgledao bezobrazno smešno: aktivan i ispunjen seksualni život. Važnost ovog aspekta danas nije sumnjiva - čudno je biti dugo zajedno bez redovnog fizičkog zadovoljstva. I, shodno tome, možete računati na potpuno saosećanje i razumevanje, izjavljujući da ste se „razdvojili jer je seks bio neuspešan“.

„U ovom objašnjenju postoji nešto površno, čak i nepošteno. Na kraju, govorimo o ozbiljnoj vezi, a ne o jednokratnim sastancima ljubavnika, - komentariše psiholog i porodični psihoterapeut Elvira Gasumian. - Dvojnost koja otežava utvrđivanje razloga za ostanak ili odlazak je u tome što je seks i fizički i emotivan. Intimnost možda nije značajnija od recimo sporta ili može biti vodič za dušu drage osobe. Ako je partner odlučio da ode, problem verovatno leži negde drugde. Razlog za beg je najčešće nedostatak istinske intimnosti, ne ograničavajući se samo na manifestacije libida “.

ŠTA MOŽE BITI VAŽNIJE OD SEKSA

„Odbijanje zajedničkog orgazma i duga intimna zatišja frustriraju ne zbog propuštenih zadovoljstava, već zato što jaz u kontaktima treba nadoknaditi“, nastavlja psiholog. - Razlozi za nesklad ne leži u kvalitetu ili nedostatku seksa, mada, naravno, oba ova parametra mogu negirati želju da budu zajedno, već u nedostatku intimnosti i nežnosti. Uz poteškoće u proučavanju Kama Sutre, važno je da oboje znaju da svako ima važno mesto u srcu voljene osobe, i ako su osećanja jaka i očigledna, možda ima smisla da preispitaju prioritet „uspešnog“ seksa “.

Sa dovoljno naklonosti, čak i činjenica da jedan partner voli seks, a drugi nema sličan apetit, ne izgleda kao katastrofa ili neposredna pretnja vezi. Fatalno nije da voljeni ne zna da ispuni vaše intimne želje, već da ih prihvata sa hladnoćom, osudom ili ravnodušnošću.

Nedostaci u seksu mogu se tolerisati zbog zajedničkih interesa, uzajamne naklonosti, visokih ideala ili materijalnih vrednosti, ali, na žalost, ništa od navedenog ne garantuje zaštitu od izbijanja fizičke privlačnosti, čiji vrhunac, prema statistikama, dolazi u proleće. Ako istovremeno niste u otvorenoj vezi, preostalo je malo opcija: promeniti se ili potražiti zadovoljstvo u onome što jeste.

I KAKO UČINITI BOLJI SEKS

Za one koji bi želeli da ostanu zajedno, ali nisu spremni da odustanu od uspeha u seksu, preporuke se svode na osnovni duet: diskusiju i vežbanje. Tehnološki problemi rešavaju se empirijski - u procesu prepoznavanja jedni drugih i uz prateću želju. Kao što znate, prvi put je teško to shvatiti. Pored toga, zaljubljeni ste, a ovo je obostrano, što znači da ćete vremenom pokriti intimne praznine.

„Vremenom, da, ali najbolje je ne odlagati“, rekao je Eli Davis, seksolog iz porodice porodičnih i seksualnih terapija u Bruklinu. - Ako je sve što momak radi u krevetu zbunjujuće, ali ste zainteresovani za njega i želite da nastavite, treba da razgovarate odmah ili pre drugog pokušaja. Saznajte šta je pošlo po zlu i zašto, shvatajući da je i on (kao i vi) mogao samo da nagađa šta, gde i kako vam se sviđa, a ove pretpostavke mogu i treba ispraviti “.

S druge strane, ako blistate orijentirima, a kao odgovor na oluju i navalu on se samo protrese kao kugla žele sapuna, trebalo bi da razmislite o tome šta ovde nedostaje: seksualna hemija ili kompatibilnost. Hemija, poput strasti, nastaje sama po sebi, ali kompatibilnost se može poboljšati - naravno, zajedno.

„Seks je neverbalni oblik komunikacije. Kao što u razgovoru nađete rešenje za bilo koji uobičajeni problem, tako možete i poboljšati svoju seksualnu kompatibilnost razgovarajući o tome “, objašnjava dr Davis. - Pitajte kako se oseća i šta želi u krevetu - kada vaš partner shvati da su njegove želje važne, biće prožet poštovanjem vaših seksualnih potreba. Razgovor o intimnim temama je težak, pa ćete se i vi i on u početku osećati neprijatno i to je u redu. Najvažnije je da ne pravite hitne zaključke, posebno ako se zaista dobro osećate zajedno. Ne žurite sa kritikovanjem događaja izazvanih nerazumevanjem ili nervozom - pružite ljubavi priliku da se pravilno zagreje “.

Povezane teme

Lifestyle

Hromoterapija: kako boja utiče na vaš život (i koje probleme može rešiti)

Danas su mnogi zainteresovani za nestandardne metode uticaja na psihu i nervni sistem, a hromoterapija je jedna od njih.

Lifestyle

Ne, ne Donaldu: kome je Melanija Tramp čestitala Dan zaljubljenih

Na dan inauguracije novog američkog predsednika, Melanija Tramp podnela je ostavku ne samo na dužnosti prve dame zemlje, već je napustila i službeni instagram @flotus, koji tradic...

Lifestyle

Prvo mesto za najčudniji poklon 14. februara pripalo je Megan Foks

Kada bi od nas tražili da napravimo rejting najneverovatnijih poklona za 14. februar, Megan Foks bi dobila prvo mesto.

Lifestyle

Poznati parovi spremni da podele istu garderobu

Odnosi mogu promeniti ljude – pa čak i to kako izgledaju. To nam je dokazalo deset poznatih parova.

Lifestyle

10 najpopularnijih Airbnb lokacija na Instagramu

Iz očiglednih razloga, jedina putovanja na koja redovno putujemo su naša maštanja.

Lifestyle

Zašto je anksioznost zarazna i kako se zaštititi

Šta učiniti da se ne „zarazite“ lošim raspoloženjem kolega i voljenih?

Lifestyle

Šta određuje koliko često imate seksualne odnose?

Zašto neki parovi vode ljubav češće od drugih?

Lifestyle

Zašto je 50% žena izgubilo interesovanje za seks

Smanjenje libida češće je među bračnim parovima i više od 1/3 žena nema želju za seksom, pokazalo je novo istraživanje.

Lifestyle

Sve što treba da znate o mladežima

Sedam pitanja dermatolozima o uzrocima i skrivenim mogućnostima mladeža!

Lifestyle

7 saveta za prevazilaženje vrhunca anksioznosti

Jednostavni trikovi za vraćanje smirenja i samopouzdanja.

Lifestyle

Zašto su muškarci pozitivniji prema bivšim partnerkama

Stručnjaci su utvrdili da „osvetoljubiv karakter“ nije pogodan za bivše momke.

Lifestyle

Kako dolazi do seksualne hemije i da li je ona važna

Naučni dokazi koji pomažu u pokretanju snažnije reakcije.