MUZEJ GETI ŠALJE VAM IZAZOV: Oživite omiljeno umetničko delo od stvari koje pronađete u kući

U vreme kada većina nas zatvorena u kući tokom karantina zbog koronavirusa, i ne može da uživa u umetnosti pravih galerija, to ne znači da moramo voditi život poptuno lišen kulture i zabave. A najbolje je kada možemo spojiti jedno sa drugim. Na tu ideju je došao Muzej Geti u Los Anđelesu kada je putem Instagrama poslao neobičan, a veoma  zanimljiv izazov: kopirajte umetnička dela! Ili, preciznije, oživite prizore sa slika i drugih likovnih dela poznatih majstora tako da se lako može prepoznati o kome i čemu je reč.

Sve što je potrebno je da odaberete omiljeno umetničko delo, pronađete tri stvari koje već imate u svom domu i predstavite delo uz pomoć tih stvari. Potom slikate svoju kreaciju i postavite je uz fotografiju dela koje vas je inspirisalo. Ljudi širom sveta koji su saznali za ovaj izazov odazvali su se sa velikim entizijazmom, i pokazali istinski praznik mašte, kao i humora. Tako su društvene mreže preplavili „kopijama“ koje su zapravo nova, jedinstvena umetnička dela.

Pogledajte najuspešnije primere odgovora na izazov losanđeleskog muzeja, a onda se bacite na internet, pronađite delo koje volite, osvrnite se po kući… I, samo napred!

Foto: Instagram