Lifestyle

Okusi, iskusi, odmori se: Proslavite novogodišnje praznike na luksuznoj destinaciji u stilu Džulije Roberts

Ako nas je nečemu Džulija Roberts naučila u kultnom filmu Jedi, moli, voli, to je da maštarenje o savršenom putovanju pretvorimo u javu – i proživimo ga ovog trenutka. Posebno nakon svih ograničenja koja smo imali usled pandemije prethodne dve godine, želimo više od pukog turizma. Sada se okrećemo retreat konceptu istraživanja i osluškivanja sebe i sporog uživanja u svim lepotama koje nam jedna destinacija pruža.

Posebna želja za putovanjima javlja nam se upravo u zimskom periodu, kada smo okruženi okićenim, veselim i bajkovito-snežnim prizorima, koji nas uvlače u prazničnu euforiju, terajući nas besomučno da razmišljamo o savršenoj destinaciji za ispraćaj stare i doček nove godine.

Za razliku od legendarne junakinje filma, umesto putovanja na nekoliko destinacija koje bi ispunile sve naše prohteve, najekstravagantnije ukuse, najmagičnije prizore i najfinije zabave možemo iskusiti na one&only mestu, u srcu Bokokotorskog zaliva – Portonovi rizortu.

Luksuzno naselje početkom decembra maskira se u najlepšu prazničnu #christmasmarket oazu! Svaki detalj, svaki kutak ovog mediteranskog naselja, pažljivo je ukrašen i apsolviran do savršenstva.

Sa arhitekturom koja neodovljivo podseća na italijansku I francusku rivijeru, okružen lepim, plavim Jadranom, te drevnim utvrđenim gradovima – Perastom i Kotorom, starim kamenim crkvama – Gospom od Škrpjela i neobičnim ribarskim selima, Portonovi rizort probudiće u vama još malo holivudskog duha i osećaj kao da živite sopstveni Praznik u Rimu.

Odakle početi?

Svetiljke na božićnoj jelki Portonovi rizorta su upaljene – uz koktel i prazničnu muziku označile su početak zimskih čarolija u elegantnom naselju, koje će trajati sve do 8. januara. Kanališite holivudsku zvezdu u sebi, tako što ćete pre svega odsesti u nekom od luksuznih apartmana u Portonovi marini ili privatnih One&Only vila, diskretnog ali elegantnog dizajna, prirodnih materijala i luksuznog nameštaja. Prepuštajući se nežnim zvucima azurnog mora koje će vas okruživati dajte sebi dozvolu da razmazite sebe i svoje namilije.

Dok šetate prazničnim marketima, i guštirate najukusnije zalogaje, posetite I neki od koncerata regionalnih zvezda, poznatih pevača, domaćih bendova i DJ-eva koji će vas dobro zabaviti tokom praznika ekskluzivno u Portonovi rizortu.

Najmlađe će u novogodišnjoj noći dočekati Deda Mraz, ruku punih zagrljaja i poklona, dok će tokom praznične Portonovi sezone, mališani uživati u kreativnim radionicama, pažljivo pripremanih samo za njih.

Vreme za sebe

Ne morate čak do Indije kako biste pronašli unutrašnji mir poput Džulije. Dovoljno je da se prepustite posebnim spa & wellness tretmanima – u srcu rizorta nalazi se revolucionarni Chenot Espace SPA centar koji pruža vodeću svetsku dijagnostiku i naučni wellness sa ciljem poboljšanja vitalnosti i postizanja optimalnog zdravlja gostiju.

Chenot Espace tretira pojedinca, od negujućih tretmana u relaksiranom okruženju, do sveobuhvatnog jednonedeljnog programa za ponovno pokretanje tela, uma i duha.

Širok dijapazon usluga koje Chenot Espace SPA nudi zasigurno će vam pomoći da upotpunite svoj odmor, tako što ćete iz njega izaći maksimalno relaksirani i osveženi.

Zaslužena zadovoljstva

Hrana i šoping. Ne možete se vratiti sa mora a da niste poneli sa sobom suvenir u vidu mornarskih pruga i mornarsko plave boje! Butik Aqua postaraće se za to svojim kvalitetnim i prefinjenim proizvodima za plažu, vikendicu ili brod. Za italijanski krojene komade i ležernu eleganciju posetite Prego Fashion, Tyche i MC2 Saint Barth Tenero Fashion radnje, koje će ispuniti sve vaše modne fantazije. Ne zaboravite na detalj u vidu naočara za sunce koje su must have aksesoar mora – u Monokl radnji sa najboljim izborom naočara.

Završite doživljaj jedinstvenim ukusima, kako domaće kuhinje, tako i kuhinja dalekih zemalja, koje će zaljubiti vaša nepca.

Restoran Perla Square nudi najrazličitija jela koja su spoj mediteranskog, tradicionalnog i modernog. Ljubitelje italijanske kuhinje očaraće šarmantni Romeo&Juliet, dok će avanturiste koji vole egzotiku, Tapasake luksuzni restoran-bar prijatno iznenaditi svojom ponudom.

Za sam kraj, uputite se prema poslastičarnici Godo, čiji delikatesi će opravdati svaka vaša očekivanja.

Portonovi rizort poziva vas da uživate u pravoj mediteranskoj fešti tokom praznične sezone.

Foto: Promo