grazia

Lifestyle

OTKRIJTE MAGIJU LETOVANJA U TUNISU: Zemlja dugih belih plaža i pustinjske ruže

Tunis je zemlja belog peska, slanih jezera, pustinjskih oaza, istorijom ispunjenih gradova i mirisa jasmina. Zemlja kontrasta, koja je na severu prekrivena stablima maslina, a na jugu pustinjskim dinama i predelima sa kaktusima. Očarava svojom 3000 godina dugom istorijom i obećava svojim posetiocima pravu pustolovinu. Ove godine dobro poznata turistička agencija "1 A Travel" uvrstila je Tunis u svoju ponudu i od srca preporučuje ovaj tajanstveni biser orijenta kao letnju destinaciju.

Ako za vas odmor znači udoban i prostran hotel na dugoj, peščanoj plaži, upravo u Susu, jednom od najvećih gradova na obali Tunisa, pronaći ćete svoje mesto za letovanje. Na suncem obasjanoj obali nižu se ogromni hoteli građeni u evropskom stilu, sa više spratova i više stotina soba. Među njima ponosno se ističe hotel Jaz Tour Khalef 5* svojim impresivnim izgledom. Kakav god tip odmora želite, relaksirajući, ili aktivniji, ovaj hotel je idealan, jer ima ogroman izbor aktivnosti, ali i sasvim dovoljno prostora za opuštanje.

Boravak u ovako velikom kompleksu znači da vam nikada neće biti dosadno. Među egotičnim palmama hotela Jaz Tour Khalef 5* pronaći ćete dva bazena sa morskom vodom, dva dečija bazena, šest tobogana za decu, dnevne i večernje animacije. Pokraj bazena uživaćete na udobnim ležaljkama osunčanim zlatnim zracima sunca, u pauzama od osveženja u mnogobrojnim bazenima. 

Šetajući kroz kompleks naići ćete na teniski teren, fantastičan spa centar i restorane u prelepom ambijetu. Izbor raznolikih ukusa naći ćete u glavnom restoranu, a la carte restoranu i barovima. All inclusive usluga hotela podrazumeva rani doručak, doručak, ručak i večeru, kao i užine i pića za osveženje. 

Iako ćete u okviru samog hotela pronaći mnogo razloga da boravite u njemu po ceo dan, naš savet je da ipak ne propustite da obiđete jedan od najstarijih gradova Tunisa Sus, koji je od hotela udaljen samo 2 kilometra. Magičan grad, tajanstven, prijatan, u zagrljaju mirisa mora i orijentalnih specijaliteta, svojom arhitekturom i istorijskim građevinama priča svojim posetiocima fascinantne priče. Dugačko šetalište proteže se duž peščane plaže, gde tokom dana turisti upijaju toplinu sunca, a uveče, na svetlosti mesečine i sjaju zvezda kroje sopstvene romantične priče. Dok jedni istražuju restorane i prodavnice, drugi traže osveženje pokraj mora, u prijatnoj letnjoj noći, sa mekim peskom pod nogama. Među nasmejanim i ljubaznim stanovnicima i razdraganom, veselom atmosferom, svako će pronaći sreću u ovom gradu.

Naša iskrena preporuka je da posetite magičan Tunis, iz kog ćete se sigurno vratiti uz pregršt predivnih uspomena, pustinjskog peska i možda nekom pustinjskom ružom. Agencija "1 A Travel" za svoje putnike je pažljivo odabrala kvalitetne hotele u Hamamemtu, Susu, Monastiru i Mahdiji. U ponudi agencije su paket aranžmani na 10 i 11 noćenja, što je sigurno, idealno trajanje jednog odmora. Na zvaničnom sajtu možete u svako doba napraviti online rezervaciju, a za sva pitanja tu je kontakt centar koji možete dobiti pozivom broja – 011/655 78 00.

Tekst i fotografije: Promo

Pročitajte još

Povezane teme

Lifestyle

Najluđe fobije poznatih ličnosti

Strahovi holivudskih ličnosti čine ih "običnim smrtnicima" poput svih nas. Ili ipak ne?

Lifestyle

80% zaposlenih odanije je firmi koja omogućava fleksibilno radno vreme

Pandemija je promenila ne samo naše navike, već i način na koji posmatramo svoj posao i karijeru.

Lifestyle

Britni objavila tužnu vest: Prerano se radovala trudnoći

Neki bi rekli čista praznoverja, no izgleda neke stvari je bolje sačuvati za sebe...

Lifestyle

Posetite Wine Garden 2022!

Vinska oaza u najlepšoj bašti Beograda.

Lifestyle

Danas je svetski dan koktela! Koji birate?

Kokteli su, s razlogom, omiljeno piće mnogih dama, ali i muškaraca.

Lifestyle

Moderan pristup traganju za srodnom dušom

Kako se pronalazi srodna duša u 21. veku?

Lifestyle

Nekad&sad: Pevači s početka karijere koji su izrasli u prave frajere

Možda su nekad za nas bili klinci, ali danas su neosporno pravi muškarci.