Preventiva kao imperativ u borbi protiv raka dojke

Povodom obeležavanja Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke, SC Stadion u saradnji sa Udruženjem žena obolelih i lečenih od raka dojke „Budimo zajedno“ i Udruženjem „Fit i zdrava mama“ u subotu 18. marta na nivou 0 organizuju niz aktivnosti koje za cilj imaju da promovišu preventivu, kao imperativ u borbi protiv raka dojke.

U periodu od 11 do 14 časova, članice udruženja „Budimo zajedno“ na svom promotivnom štandu organizovaće nekoliko aktivacija koje su namenjene mlađoj populaciji i koje će na interaktivan način približiti ženama načine borbe protiv ove opake bolesti. Nakon toga, u periodu od 14 do 15 časova na ružičastom štandu u SC Stadion Udruženje „Fit i zdrava mama“ organizuje panel na kojem će učestvovati dr Aleksandra Đokić ginekolog, dr Nataša Pujić Stanisavljev specijalista radiologije i Dušica Kovačević VMS babica. Na panelu će se govoriti o pravim načinima prevencije i povezivanjem različitih sistema, od obrazovnog do zdravstvenog, koji za cilj imaju da se smanji stopa obolelih žena od raka dojke. Tokom trajanja događaja Stadion Medica podeliće 10 vaučera za besplatnu analizu standardne laboratorije, a za posetioce panela obezbeđeni su poklon paketi sponzora.

Savremeno društvo koje od žene zahteva da se ostvari na svim poljima često ostavlja negativne posledice na zdravlje ženske populacije i zbog toga je važno stalno govoriti o preventivnim pregledima koji godišnje može spasiti više hiljada života.

Pozivamo vas da nam se pridružite, pomognete onim ženama koje vode svoje životne bitke i informišete se o načinima prave prevencije.

Foto: Promo

Tekst: Promo