Lifestyle

Ružičasti kvarc je kamen koji će vam pomoći da uredite svoj lični život

Danas vezu između minerala i zvezda prepoznaju svi astrolozi.

Postojao je čak i zaseban pravac - kamena astrologija. Najveći doprinos tome dala je orijentalna kultura, u kojoj se poludragi i dragoceni talismani smatraju „živom“ supstancom sa određenom snagom i svojstvima. Zbog toga je jedno od glavnih pravila rada sa kristalima poznavanje njihove prirode.

Stoga, ako ne znate svojstva kamena, bolje je ne uzimati ga, inače, umesto željenog vau efekta, rizikujete da dobijete ne baš najpozitivniji rezultat.

Ružičasti kvarc: zašto i kako koristiti

Doslovno prevedeno, to je kamen koji omekšava srce. Pre svega, ružičasti kvarc povezan je sa ljubavlju, harmonijom i porodicom. Zanimljivo je da pomaže ne samo stvaranju romantične atmosfere, već i poboljšava odnos između članova porodice (posebno između majke i ćerke). Istovremeno, ne vredi očekivati da ćete nakon rada sa kristalom odmah dobiti srodnu dušu ili predlog za brak. Ova veza nije slučajna, jer kamen deluje na anahata čakru. Zbog toga je posebno efikasno nositi ružičasti kvarc u vidu nakitu za glavu. Kamen posebno utiče ako su trake za glavu i dijademe ukrašene ovim kristalom. Prvo područje ružičastog kvarca može da pomogne poboljšanju je samopoštovanje. Nije tajna da je harmonija u ličnom životu moguća samo u slučaju bezuslovnog prihvatanja sebe, a za to je neophodno istinski voleti sebe. To je ono što „uči“ ružičasti kvarc. Interakcija sa njim razvija blagost karaktera, otvara srce, omogućava vam da se pažljivo odnosite prema sebi, a takođe i osećate zadovoljstvo života. Muškarci treba da budu oprezni - ružičasti kvarc poboljšava ženstvenost, pa ne bi trebalo da nose nakit sa ovim kamenom. Ali zadržavanje kristala u automobilu biće korisno: zaštitiće vas od mogućih sukoba i razveseliti.

Ružičasti kvarc pomaže u poboljšanju odnosa u paru između partnera, dodajući toplinu, poverenje i intimnost. Ovaj kristal će se prilagoditi romantičnom talasu. U isto vreme, ružičasti kvarc je i partnerski kamen, jer uvek deluje u formatu „vi i partner“. Poljupci, zagrljaji, nežni dodiri i izrazi zabrinutosti sve su manifestacije energije kamena. Takođe je korisno za one kojima nedostaje ljubavi. Ovaj kamen omekšava srce, postavljajući ga u pozitivno raspoloženje. Da biste imali ugodnu atmosferu kod kuće, preporučuje se upotreba ružinog kvarca u unutrašnjosti - stvara osećaj udobnosti i topline. Ružičasti kvarc postaće „baterija“ za ljude povezane sa umetnošću, lepotom i kreativnošću. Daje inspiraciju - za kreativnost, potragu za novim idejama i razvoj mašte. Možemo reći da je neizostavan pratilac u jesenjoj sezoni. Kada se vreme pogorša i pojavi sivilo svuda oko nas, ružičasti kvarc može biti „izvor snage“ za poboljšanje i stvaranje optimističnog raspoloženja.

Povezane teme

Lifestyle

Kako stimulisati svih 5 čula za najbolji sastanak ikada

Privlačnost se svodi na poigravanje sa čulima, na pravi način…

Lifestyle

Otkrivamo: zašto su raskidi zapravo dobri za nas

Kada vam neko slomi srce, on zapravo može biti pokretačka sila iza vaše evolucije u bolju verziju sebe…

Lifestyle

12 dirljivih fotografija Diega Maradone

Revizija arhive u znak sećanja na „Zlatnog dečaka“ iz Argentine.

Lifestyle

Kako da ostanete pozitivni nakon razočaranja

Žao nam je što vam ovo moramo reći, ali ne postoji čarobni trik, aplikacija za meditaciju ili nova fantastična dijeta koja će ukloniti razočaranje.

Lifestyle

Kada treba da objavljujete svoje postove na Instagramu da biste dobili najviše lajkova

Ranije ove godine, Instagram je najavio da će predstaviti novo unapređenje svog sistema, koje će sakrivati broj lajkova na objavama…

Lifestyle

Da li znate kolika je moć kolagena?

Vremenom se proizvodnja kolagena u našem telu smanjuje i potrebno je da ga u organizam unosimo u tečnom stanju kako bi efekat bio bolji.

Lifestyle

Šta je emotivna prevara?

Kada govorimo o varanju, ljudi uglavnom pomisle na seksualne odnose…

Lifestyle

21 razlog zašto volimo devedesete

Mladi Leo, Bred, Kameron Diaz, Kejt Mos, Džoni Dep i mnogi drugi...

Lifestyle

Da li su ovo najlepši sapuni koje ste ikada videli

Jedan maštoviti tajlandski arhitekta raspalio je maštu čitavog Instagrama svojom neverovatnom kolekcijom ručno rađenih sapuna, koji su izuzetno lepi i stručno kreirani…

Lifestyle

Da li znate šta je to toksična pozitivnost?

Sastajete se sa prijateljicom posle posla, želite da čujete sve o njenom godišnjem odmoru i drugim detaljima iz života koje ste propustili…

Lifestyle

Kada konačno postajemo odrasle osobe

Da li je to onda kada polako počinjemo da se pretvaramo u svoje roditelje?

Lifestyle

Tehnologija priskače u pomoć: kako poboljšati seksualni život

Da li je tehnologija kriva za sve manje „akcije“ u spavaćoj sobi?

Lifestyle

7 tajni psihologije koje ne dozvoljavaju da se vama manipuliše

Sva mudrost treninga za lidere i uspešne ljude za 5 minuta!

Lifestyle

Šta novembar donosi Vagama

Vaga će nadahnuti voljene u novembru.