Ružičasti kvarc je kamen koji će vam pomoći da uredite svoj lični život

Danas vezu između minerala i zvezda prepoznaju svi astrolozi.

Postojao je čak i zaseban pravac – kamena astrologija. Najveći doprinos tome dala je orijentalna kultura, u kojoj se poludragi i dragoceni talismani smatraju „živom“ supstancom sa određenom snagom i svojstvima. Zbog toga je jedno od glavnih pravila rada sa kristalima poznavanje njihove prirode.

Stoga, ako ne znate svojstva kamena, bolje je ne uzimati ga, inače, umesto željenog vau efekta, rizikujete da dobijete ne baš najpozitivniji rezultat.

Ružičasti kvarc: zašto i kako koristiti

Doslovno prevedeno, to je kamen koji omekšava srce. Pre svega, ružičasti kvarc povezan je sa ljubavlju, harmonijom i porodicom. Zanimljivo je da pomaže ne samo stvaranju romantične atmosfere, već i poboljšava odnos između članova porodice (posebno između majke i ćerke). Istovremeno, ne vredi očekivati da ćete nakon rada sa kristalom odmah dobiti srodnu dušu ili predlog za brak. Ova veza nije slučajna, jer kamen deluje na anahata čakru. Zbog toga je posebno efikasno nositi ružičasti kvarc u vidu nakitu za glavu. Kamen posebno utiče ako su trake za glavu i dijademe ukrašene ovim kristalom. Prvo područje ružičastog kvarca može da pomogne poboljšanju je samopoštovanje. Nije tajna da je harmonija u ličnom životu moguća samo u slučaju bezuslovnog prihvatanja sebe, a za to je neophodno istinski voleti sebe. To je ono što „uči“ ružičasti kvarc. Interakcija sa njim razvija blagost karaktera, otvara srce, omogućava vam da se pažljivo odnosite prema sebi, a takođe i osećate zadovoljstvo života. Muškarci treba da budu oprezni – ružičasti kvarc poboljšava ženstvenost, pa ne bi trebalo da nose nakit sa ovim kamenom. Ali zadržavanje kristala u automobilu biće korisno: zaštitiće vas od mogućih sukoba i razveseliti.

Ružičasti kvarc pomaže u poboljšanju odnosa u paru između partnera, dodajući toplinu, poverenje i intimnost. Ovaj kristal će se prilagoditi romantičnom talasu. U isto vreme, ružičasti kvarc je i partnerski kamen, jer uvek deluje u formatu „vi i partner“. Poljupci, zagrljaji, nežni dodiri i izrazi zabrinutosti sve su manifestacije energije kamena. Takođe je korisno za one kojima nedostaje ljubavi. Ovaj kamen omekšava srce, postavljajući ga u pozitivno raspoloženje. Da biste imali ugodnu atmosferu kod kuće, preporučuje se upotreba ružinog kvarca u unutrašnjosti – stvara osećaj udobnosti i topline. Ružičasti kvarc postaće „baterija“ za ljude povezane sa umetnošću, lepotom i kreativnošću. Daje inspiraciju – za kreativnost, potragu za novim idejama i razvoj mašte. Možemo reći da je neizostavan pratilac u jesenjoj sezoni. Kada se vreme pogorša i pojavi sivilo svuda oko nas, ružičasti kvarc može biti „izvor snage“ za poboljšanje i stvaranje optimističnog raspoloženja.