Serija “Vatrena zemlja” od 28. februara na kanalu FOX

Spremite se za požar koji će spržiti zimu!

Ne znamo kakva će biti vremenska prognoza do kraja ove zime, ali od poslednjeg dana u mesecu, 28. februara, biće veoma vruće kraj malog ekrana. Razlog tome je to što od 22.00 na kanalu FOX premijerno počinje da se prikazuje, svakog utorka, prva sezona serije “Vatrena zemlja”.

Uz krilaticu: “Loši izbori ne čine čoveka lošim”, akciona drama upoznaje nas sa mladim robijašem, Boudom Donovanom, kojem se pruža prilika da se iskupi za ono što je učinio kako bi dobio skraćenu zatvorsku kaznu. On se pridružuje Programu kampa za očuvanje Kalifornije, u okviru kojeg zatvorenici pomažu Odeljenju za šumarstvo i zaštitu od požara Kalifornije, poznatijem kao “Kal Fajer”. Temperatura će se naglo povećati kada Boud bude raspoređen u svoj rodni grad u Severnoj Kaliforniji, gde su počele sve njegove nevolje. Osim mračne prošlosti, tamo ga čekaju drugi zatvorenici i elitni vatrogasci sa kojima započinje borbu protiv ogromnih požara koji muče region. Njegovo novo okruženje čine: Meni Perez (kapetan odeljenja “Kal Fajer”), Džejk Kroford, Gabrijela Perez (Menijeva ćerka i Džejkova devojka), Iv Edvards… Pre završetka emitovanja prvih 14 epizoda, serija “Zemlja vatre” dobila je zeleno svetlo za snimanje druge sezone.

– To su trenuci kada se apsolutno ništa ne pitate. Nemate vremena za razmišljanje. Borba sa vatrom donekle podseća na borbu sa zverima koje vas opkoljavaju. Znate da ništa ne može da ih zaustavi i da nemate vremena za predah. Imali smo mnogo iskustava u Americi sa požarima, naročito u Kaliforniji, i znamo koliko je neukrotiva moć vatre. Teško je opisati osećaj koji imate kada se nađete u toj situaciji – ističe jedna od glavnih junakinja serije, glumica Dajana Far, dodajući da je, zahvaljujući ovoj seriji, ponovo došla u dodir sa svojim instinktima.

– Ljudi vole da se plaše sa bezbedne udaljenosti. Ima nečega u tom adrenalinu i neizvesnosti. Ipak, verujem da osim te kataklizme, da bi bila istinski uspešna, serija mora da ima neki veći značaj, temu kojom se bavi, a koja je neposredno povezana sa glavnom radnjom. Zbog toga verujem da se „Vatrena zemlja“ i dopala publici. Osim mamca, ima i širu priču – smatra glumica i otkriva nam o čemu je reč.

– Priča u priči je ona koja prati Bada Donovana. On je bivši zatvorenik koji se pridružuje Programu kampa za očuvanje Kalifornije, u okviru kojeg zatvorenici pomažu Odeljenju za šumarstvo i zaštitu od požara Kalifornije. Zahvaljujući programu “Kal Fajer” on će uspeti da smanji kaznu zatvora, ali i da pokrene u sebi mehanizam koji će ga, možda, vratiti na pravi put. U seriji ćemo videti kako će Bad reagovati kada dođe u dodir sa svojom prošlošću, vrativši se u rodni grad u Severnoj Kaliforniji, gde su počele sve njegove nevolje. Osim tih demona prošlosti, tamo ga čekaju i drugi zatvorenici i elitni vatrogasci sa kojima započinje borbu protiv ogromnih požara koji pustoše ovaj kraj SAD – ističe glumica, koja uprkos karijeri dugačkoj četiri decenije, kako i sama priznaje nije bila deo ovako velikog TV projekta.

Foto: Promo

Tekst: Promo