grazia

Lifestyle

Moderan pristup traganju za srodnom dušom

Romantizovanje, naročito svega što ima veze sa ljubavlju, u našoj je prirodi i hajde da prestanemo da krivimo bilo šta drugo za to. Volimo da volimo i volimo sve što ljubav predstavlja, pa čak i onda kada naša uverenja idu na našu štetu. 

Srodna duša, na primer, jedan je od naših omiljenih koncepata ljubavi koji nam obećava ne srećan kraj, jer zašto bismo pobogu želeli kraj, već srećan život kraj osobe koja je sve o čemu smo oduvek maštali. Jedini problem - verujemo da je srodna duša samo jedna, a da je njen pronalazak naš najvažniji životni poziv. Nećemo reći da srodna duša ne postoji, jer naravno da postoji osoba sa kojom se prepoznajemo i povezujemo na nekom dubljem, značajnijem nivou, ali treba znati da srodna duša nije jedna jedina i da ne moramo da je pronađemo samo i isključivo u svom partneru. 

Koja je razlika između srodne duše i twin flame-a?

No, hajde da se danas ipak fokusiramo na partnera kao srodnu dušu. Dok potpuno omamljeno maštamo o osobi sa kojom ćemo provesti svoj život, naš pogled na nju nije nimalo romantičan. Naprotiv! Svoju srodnu dušu sastavljamo i krojimo od kriterijuma koji čak ni ne moraju da budu ključni da bismo sa nekim bili u vezi (fizički izgled, na primer, ili to gde živi i šta je po zanimanju) što nas pomalo podseća na kreiranja savršenog miksa sastojaka za svoju obrok salatu. Da, treba imati okvirne kriterijume i ne treba pristajati na vezu samo radi veze i bega od samoće, ali ne treba očekivati da ćemo pronaći i da uopšte treba da pronađemo to što smo zamislili kao savršeno. Što smo striktniji u pogledu onoga što želimo, to ostavljamo manje mesta za - pravu osobu od krvi i mesa. Koja, uzgred, može da bude daleko bolja od svega o čemu ste ikada maštali. Dakle, zadržite okvirnu predstavu o tome kako bi izgledao vaš savršeni partner, ali budite otvoreni za to da malo ipak skrenete sa puta - i prijatno se iznenadite!

U svakom razdoblju vašeg života i u svakoj fazi vašeg životnog puta možete imati ljubav svog života, baš tog, u tom trenutku; možete imati svoju srodnu dušu. Na kraju, kad se sve sabere, može ih biti više i u tome i jeste lepota svega ovoga što zovemo život. I veza sa pravom osobom može da se okonča, ali budite uvereni da vas vaša sledeća srodna duša i dalje čeka tamo negde. I nemojte joj suditi na osnovu spoljašnjih faktora - ono što je unutra je mnogo važnije jer se srodne duše na taj način i prepoznaju, dušama. 

Na kraju, nemojte se zanositi očekivanjima, standardima, onim što se podrazumeva. U redu je da želite brak, ali isto tako je u redu i da to ne želite, već da težite drugačijim, ležernijim odnosima. Budite iskreni prema sebi i svojim potrebama i lakše ćete pronaći osobe sa kojima se razumete na taj način. Svako ima svoju srodnu dušu i svako će je pronaći, ali tek nakon što shvati svoju dušu i ono što joj je istinski potrebno. 

Foto: Pexels

Priredila: Ivana Tomić

Pročitajte još

Povezane teme

Lifestyle

Održano prvo regionalno takmičenje barmena u pravljenju koktela „Schweppes Mixology“

Iskustvo, istančan ukus i kreativnost ukrstilo je 26 barmena iz Srbije, Crne Gore i Makedonije, na finalnoj večeri takmičenja „Schweppes Mixology, kokteli sa karakterom“.

Lifestyle

Nova saznanja o NLO-ima! Pentagon zabrinut zbog jedne stvari! Evo i koje

U pet jednočasovnih nastavaka emisija se bavi izveštajima o nedavnim događajima.

Lifestyle

Deca metaverzuma: Zovu se Gen Alfa i menjaju nam svet pred očima

Iako generacija Z još raste, stižu ih novi klinci

Lifestyle

Zašto otvoriti podkast?

U odgovoru na ovo pitanje krije se tajna uspeha autora radija na oblaku, koji se pokreće lako, a opstaje teško

Lifestyle

Izuzetnost svadbenog poklona

Koji god izbor da učinite u prodavnicama Sun Moon & Stars u Nušićevoj 25 i TC Galerija, pravi je...

Lifestyle

Predstavnica Poljske na Pesmi Evrovizije ekskluzivno za magazin Grazia otkriva sve o takmičenju

"Želim da moja pesma Solo pokrene ljude na ples, ali i da ih osnaži i učini nezavisnim"

Lifestyle

Da li je Majli Sajrus zaista najveća pop zvezda 21. veka

Majli Sajrus je proglašena “ultimativnom” pop zvezdom današnjice, zbog kameleonskih osobina koje u ovom slučaju nisu moralna osuda nego kvalitet kakav nema mnogo muzičara

Lifestyle

Sve počinje u porodici

Pozivamo vas da u SC Stadion 14. maja obeležimo Dan porodice i zajednički skrenemo pažnju na prave vrednosti.