grazia

Lifestyle

Jedna od omiljenih destinacija srpskih turista: Instagram vodič kroz Puket na Tajlandu!

Sa svojim drevnim lokalitetima, spiritualnim dostizanjem mira i kuhinjom koja nadražuje nepca, Tajland (ili „Zemlja osmeha“) već duže vreme privlači posetioce u svoj kutak jugoistočne Azije. To je jedna od najposećenijih zemalja sveta, ali pošto su granice zatvorene više od godinu dana zbog kovida, njen status omiljene turističke destinacije značajno se promenio.

Međutim, napravljen je program sa sigurnim uslovima boravka na ostrvu, koji je debitovao u julu, te je potpuno vakcinisanim posetiocima bilo dozvoljeno da putuju na najpopularnije odmaralište u zemlji, Puket, bez potrebe za karantinom. Počevši od 1. novembra, Tajland je, još jednom, ublažio pravila i dočekuje vakcinisane posetioce iz 46 odobrenih zemalja, koje imaju status „niskog rizika“, bez karantina ili sa minimalnim uslovima predostrožnosti.

Pored Puketa, glavnog grada Bangkoka i druge vrhunske destinacije kao što su Krabi, čija su ostrva Phi Phi postala poznata zahvaljujući filmu „Plaža“ Leonarda Di Kaprija, Phang Nga - ovde ćete naći te spektakularne krečnjačke morske litice i Chiang Mai, ponovo će biti otvorene za turiste kao deo novog plana zemlje „Test & Go“ (i dalje ćete morati da posedujete negativne PCR testove pre odlaska i po dolasku u zemlju, kao i kovid osiguranje u iznosu od najmanje 50.000 dolara. Takođe, bićete u dužnosti da preuzmete Thailand Pass aplikacuju).

Kada se upoznate sa zdravstvenim i bezbednosnim protokolima, možete se usredsrediti na zabavni deo. Ljubitelji plaža koji žele da se opuste sa stilom, voleće obale Puketa sa palmama koje ljubi Andamansko more tirkizne boje. Zatim, tu su i istorija, kultura, fantastična hrana i prelepi prizori za upijanje.

Sada je pravi trenutak da doživite svu magiju ovog prelepog ostrva bez ogromne količine posetilaca i guzve, koju su stvarali u (normalnim) uslovima pre pandemije, dok Tajland u potpunosti ne otvori svoje granice u januaru 2022.

Prepun luksuzno-lokalnih iskustava, od spa rituala koji vas čine spokojnim i impresivnih obroka na organskim farmama do etičkih susreta sa slonovima, evo šta bi trebalo da vidite, uradite i doživite u ovom kutku raja na zemlji.

Odsednite u Rosewood Phuket-u

Istražite Morning Market

Kupajte se na skrivenim plažama

Posetite budistički hram

Obedujte na organskoj farmi

Doživite kulturni duh Old Phuket Town-a

Podržite spašene slonove

Foto: Instagram

Priredila: T. Mišović

Pročitajte još

Povezane teme

Lifestyle

Putujte Srbijom i ostvarujte popuste na svakom koraku

Uz bezbrižno plaćanje, stvarajte nove uspomene!

Lifestyle

Da li želite da spavate kao beba? Zavirite u londonsku "utrobu"!

Dizajniran da oponaša sigurnost majčine utrobe, ovaj krevet pruža savršen san daleko od kuće.

Lifestyle

Kako se vodi ljubav u 21. veku?

Novi pogledi na komunikaciju među partnerima menjaju mnogo toga.

Lifestyle

Mali vodič za bezalkoholna pića sa ukusom alkohola

Šta da pijete u izlasku, ako ne želite alkohol?

Lifestyle

Tek kada vas ona fotografiše možete reći da ste uspeli!

Eni Lebovic nije samo fotograf, ona je slikarka snažnih duša.

Lifestyle

Kako da se svađate na pravi način?

Verbalni sukobi ne moraju da nam otvaraju duboke rane. Čak ih nije poželjno uvek uklanjati ih iz društva, jer mogu da budu produktivni.

Lifestyle

Kako da kupujete luksuzne stvari?

Predstavljamo vam Mastercard Travel Rewards!

Lifestyle

Laki hobiji koji blagotvorno utiču na naše mentalno zdravlje

Pet hobija koji će vam pomoći da se osećate bolje.

Lifestyle

Dobri ste sa fotoaparatom? Dokažite! National Geographic organizuje takmičenje za najbolju fotografiju, a evo kako da se prijavite na konkurs

Volite fotografiju? Umete da ispričate vašu priču kroz objektiv ili da uhvatite emociju na slici? Učestvujte na 2022. National Geographic foto konkursu.

Lifestyle

Rita Moreno o košmaru slave latinoamerikanki

Rita Moreno, prva latino glumica koja je osvojila Oskara, u novom dokumentarnom filmu otkriva mračnu stranu slave, dok se u 89. godini sprema za rimejk čuvene “Priče sa zapadne str...

Lifestyle

U trendu je treći pol

Transrodnost ruši granice tabua.