grazia

Lifestyle

Stavovi u životu prave Italijanke

Italijani su nacija esteta i hedonista. Njihov svet se vrti oko užitaka i lepote, uključujući i žene. Kakva je prava Italijanka?

Samoljublje

Italijankama su na prvom mestu  - njihove želje, život, karijera i interesovanja. Vole sebe i ne žure sa udajom, samo da ne bi ostale same. Prvo, ona neće ni pomisliti - „kako je biti sama“, jer je zanima da bude sama sa sobom. I, drugo, ona ne želi da svoj život ispuni muškarcem i njegovom ljubavlju, jer to već ima! Njihovo samopouzdanje rađa se iz ljubavi prema sebi, a samim tim i iz lakog odnosa prema godinama. I to se oseća u svemu, počev od vremena kada se žene udaju, pa sve do toga kako prirodno stare, ne pribegavajući injekcijama lepote. Možda je to razlog zašto žene u Italiji vole, ljube, grle i udaju se u bilo kom dobu...

Porodica

Veruje se da se muškarci u Italiji venčavaju vrlo kasno, ali žene retko insistiraju na venčanju. Italijanka može da živi sa svojim dečkom čak i do duboke starosti, a da nije potpisala bračne ugovore. To uopšte ne znači da porodica i deca nisu bitni za Italijanku, naprotiv, veoma su važni! Umesto toga, one ne vide smisao u svoj toj birokratiji, stavljajući osećanja na prvo mesto.

Stereotipi

Njihove misli nisu ispunjene klišeima poput „žena treba da zna da kuva“, „imati porodicu pre 30 godina“ i drugih ostataka prošlosti. Počnimo sa činjenicom da prava Italijanka nikome ništa ne duguje, ona to zna i demonstrira svima. Prvo dete će mirno roditi posle 35. godine i neće brinuti da li je kasno. I nikada neće naučiti da kuva za čoveka. Da, i zašto, ako sam čovek savršeno kuva?

Odeća

Italijanke vole svetle boje u odeći, ali uvek izgledaju prikladno. One nemaju koncept „odeće koja nije za godine“. Mini haljine, kratke pantalone, cvetni print, sandale sa platformom - svu ovu raznolikost možete lako videti na ulicama grada.

Doba

Italijanke nisu zabrinute ni zbog godina ni zbog bora. U Italiji se ne priča mnogo o botoksu i hijaluronu. Umesto toga, odlaze na masažu, prave domaće maske i posećuju homeopate. U Italiji postoji smešna izreka: Gallina vecchia fa buon brodo - dobra čorba od stare piletine. Ovde se, kao što znate, ne radi o kulinarskim užicima, već o iskusnim ženama.

Starije dame

Ako ste bili u Milanu, onda ste verovatno upoznali elegantno odevene bake, iako se niko ne usuđuje da ih tako naziva. One su negovane žena časnih godina, sa manikirom, stajlingom i stilski obučena. Ako odete u frizerski salon rano ujutro, sigurno ćete sresti ove dame kako sede u salonu i čekaju red za stajling.

Hrana

Teško je zamisliti kako se Italijanka iscrpljuje dijetama za lepo telo. Mnogo je lakše zamisliti Italijanku da jede testeninu za večeru u 22 sata! A ako želi da se bavi sportom, onda samo šeta uveče ili ujutro na posao odlazi biciklom.

 

Pročitajte još

Povezane teme

Lifestyle

Nekrunisana kraljica: Zašto svi vole princezu En

Nakon ceremonije krunisanja novog kralja Velike Britanije Čarlsa III, oči javnosti uprte su u njegovu mlađu sestru.

Lifestyle

Erotika sa etikom

Dok se oko Pornhuba pletu optužbe, raste broj platformi sa filmovima za odrasle čiji se poslovni model vodi moralnim načelima, čak feminizmom.

Lifestyle

Zavirite u novi dom Bena i Dženifer

Slavni par dugo je tragao za kućom koja zadovoljava njihove standarde, ali napokon ju je našao.

Lifestyle

Srećan raskid braka - postoji!

Ris Viterspun i Džim Tot su kraju svog braka nazdravili umesto da ga dramatizuju.

Lifestyle

Rajan Gosling ekskluzivno o privatnom životu, Evi Mendez i ćerkama

Popularni Ken otkrio kako ga je slučajno upoznavanje navelo na razmišljanje o osnivanju porodice po prvi put.

Lifestyle

Održano prvo regionalno takmičenje barmena u pravljenju koktela „Schweppes Mixology“

Iskustvo, istančan ukus i kreativnost ukrstilo je 26 barmena iz Srbije, Crne Gore i Makedonije, na finalnoj večeri takmičenja „Schweppes Mixology, kokteli sa karakterom“.

Lifestyle

Nova saznanja o NLO-ima! Pentagon zabrinut zbog jedne stvari! Evo i koje

U pet jednočasovnih nastavaka emisija se bavi izveštajima o nedavnim događajima.

Lifestyle

Deca metaverzuma: Zovu se Gen Alfa i menjaju nam svet pred očima

Iako generacija Z još raste, stižu ih novi klinci

Lifestyle

Zašto otvoriti podkast?

U odgovoru na ovo pitanje krije se tajna uspeha autora radija na oblaku, koji se pokreće lako, a opstaje teško