Lifestyle

Stavovi u životu prave Italijanke

Italijani su nacija esteta i hedonista. Njihov svet se vrti oko užitaka i lepote, uključujući i žene. Kakva je prava Italijanka?

Samoljublje

Italijankama su na prvom mestu  - njihove želje, život, karijera i interesovanja. Vole sebe i ne žure sa udajom, samo da ne bi ostale same. Prvo, ona neće ni pomisliti - „kako je biti sama“, jer je zanima da bude sama sa sobom. I, drugo, ona ne želi da svoj život ispuni muškarcem i njegovom ljubavlju, jer to već ima! Njihovo samopouzdanje rađa se iz ljubavi prema sebi, a samim tim i iz lakog odnosa prema godinama. I to se oseća u svemu, počev od vremena kada se žene udaju, pa sve do toga kako prirodno stare, ne pribegavajući injekcijama lepote. Možda je to razlog zašto žene u Italiji vole, ljube, grle i udaju se u bilo kom dobu...

Porodica

Veruje se da se muškarci u Italiji venčavaju vrlo kasno, ali žene retko insistiraju na venčanju. Italijanka može da živi sa svojim dečkom čak i do duboke starosti, a da nije potpisala bračne ugovore. To uopšte ne znači da porodica i deca nisu bitni za Italijanku, naprotiv, veoma su važni! Umesto toga, one ne vide smisao u svoj toj birokratiji, stavljajući osećanja na prvo mesto.

Stereotipi

Njihove misli nisu ispunjene klišeima poput „žena treba da zna da kuva“, „imati porodicu pre 30 godina“ i drugih ostataka prošlosti. Počnimo sa činjenicom da prava Italijanka nikome ništa ne duguje, ona to zna i demonstrira svima. Prvo dete će mirno roditi posle 35. godine i neće brinuti da li je kasno. I nikada neće naučiti da kuva za čoveka. Da, i zašto, ako sam čovek savršeno kuva?

Odeća

Italijanke vole svetle boje u odeći, ali uvek izgledaju prikladno. One nemaju koncept „odeće koja nije za godine“. Mini haljine, kratke pantalone, cvetni print, sandale sa platformom - svu ovu raznolikost možete lako videti na ulicama grada.

Doba

Italijanke nisu zabrinute ni zbog godina ni zbog bora. U Italiji se ne priča mnogo o botoksu i hijaluronu. Umesto toga, odlaze na masažu, prave domaće maske i posećuju homeopate. U Italiji postoji smešna izreka: Gallina vecchia fa buon brodo - dobra čorba od stare piletine. Ovde se, kao što znate, ne radi o kulinarskim užicima, već o iskusnim ženama.

Starije dame

Ako ste bili u Milanu, onda ste verovatno upoznali elegantno odevene bake, iako se niko ne usuđuje da ih tako naziva. One su negovane žena časnih godina, sa manikirom, stajlingom i stilski obučena. Ako odete u frizerski salon rano ujutro, sigurno ćete sresti ove dame kako sede u salonu i čekaju red za stajling.

Hrana

Teško je zamisliti kako se Italijanka iscrpljuje dijetama za lepo telo. Mnogo je lakše zamisliti Italijanku da jede testeninu za večeru u 22 sata! A ako želi da se bavi sportom, onda samo šeta uveče ili ujutro na posao odlazi biciklom.

 

Povezane teme

Lifestyle

Da li su suze uvek ok?

Da li je plačljivost crta karaktera ili dijagnoza?

Lifestyle

10 iznenađujućih činjenica o životu manekenki

Biti model nije tako lako kako se čini.

Lifestyle

20 citata o razvodu koji će vam pomoći da razumete, oprostite i pustite

Setimo se inspirativnih izjava najpoznatijih ljudi na planeti.

Lifestyle

Hromoterapija: kako boja utiče na vaš život (i koje probleme može rešiti)

Danas su mnogi zainteresovani za nestandardne metode uticaja na psihu i nervni sistem, a hromoterapija je jedna od njih.

Lifestyle

Ne, ne Donaldu: kome je Melanija Tramp čestitala Dan zaljubljenih

Na dan inauguracije novog američkog predsednika, Melanija Tramp podnela je ostavku ne samo na dužnosti prve dame zemlje, već je napustila i službeni instagram @flotus, koji tradic...

Lifestyle

Prvo mesto za najčudniji poklon 14. februara pripalo je Megan Foks

Kada bi od nas tražili da napravimo rejting najneverovatnijih poklona za 14. februar, Megan Foks bi dobila prvo mesto.

Lifestyle

Poznati parovi spremni da podele istu garderobu

Odnosi mogu promeniti ljude – pa čak i to kako izgledaju. To nam je dokazalo deset poznatih parova.

Lifestyle

10 najpopularnijih Airbnb lokacija na Instagramu

Iz očiglednih razloga, jedina putovanja na koja redovno putujemo su naša maštanja.

Lifestyle

Zašto je anksioznost zarazna i kako se zaštititi

Šta učiniti da se ne „zarazite“ lošim raspoloženjem kolega i voljenih?

Lifestyle

Šta određuje koliko često imate seksualne odnose?

Zašto neki parovi vode ljubav češće od drugih?

Lifestyle

Zašto je 50% žena izgubilo interesovanje za seks

Smanjenje libida češće je među bračnim parovima i više od 1/3 žena nema želju za seksom, pokazalo je novo istraživanje.

Lifestyle

Sve što treba da znate o mladežima

Sedam pitanja dermatolozima o uzrocima i skrivenim mogućnostima mladeža!