grazia

Lifestyle

Stavovi u životu prave Italijanke

Italijani su nacija esteta i hedonista. Njihov svet se vrti oko užitaka i lepote, uključujući i žene. Kakva je prava Italijanka?

Samoljublje

Italijankama su na prvom mestu  - njihove želje, život, karijera i interesovanja. Vole sebe i ne žure sa udajom, samo da ne bi ostale same. Prvo, ona neće ni pomisliti - „kako je biti sama“, jer je zanima da bude sama sa sobom. I, drugo, ona ne želi da svoj život ispuni muškarcem i njegovom ljubavlju, jer to već ima! Njihovo samopouzdanje rađa se iz ljubavi prema sebi, a samim tim i iz lakog odnosa prema godinama. I to se oseća u svemu, počev od vremena kada se žene udaju, pa sve do toga kako prirodno stare, ne pribegavajući injekcijama lepote. Možda je to razlog zašto žene u Italiji vole, ljube, grle i udaju se u bilo kom dobu...

Porodica

Veruje se da se muškarci u Italiji venčavaju vrlo kasno, ali žene retko insistiraju na venčanju. Italijanka može da živi sa svojim dečkom čak i do duboke starosti, a da nije potpisala bračne ugovore. To uopšte ne znači da porodica i deca nisu bitni za Italijanku, naprotiv, veoma su važni! Umesto toga, one ne vide smisao u svoj toj birokratiji, stavljajući osećanja na prvo mesto.

Stereotipi

Njihove misli nisu ispunjene klišeima poput „žena treba da zna da kuva“, „imati porodicu pre 30 godina“ i drugih ostataka prošlosti. Počnimo sa činjenicom da prava Italijanka nikome ništa ne duguje, ona to zna i demonstrira svima. Prvo dete će mirno roditi posle 35. godine i neće brinuti da li je kasno. I nikada neće naučiti da kuva za čoveka. Da, i zašto, ako sam čovek savršeno kuva?

Odeća

Italijanke vole svetle boje u odeći, ali uvek izgledaju prikladno. One nemaju koncept „odeće koja nije za godine“. Mini haljine, kratke pantalone, cvetni print, sandale sa platformom - svu ovu raznolikost možete lako videti na ulicama grada.

Doba

Italijanke nisu zabrinute ni zbog godina ni zbog bora. U Italiji se ne priča mnogo o botoksu i hijaluronu. Umesto toga, odlaze na masažu, prave domaće maske i posećuju homeopate. U Italiji postoji smešna izreka: Gallina vecchia fa buon brodo - dobra čorba od stare piletine. Ovde se, kao što znate, ne radi o kulinarskim užicima, već o iskusnim ženama.

Starije dame

Ako ste bili u Milanu, onda ste verovatno upoznali elegantno odevene bake, iako se niko ne usuđuje da ih tako naziva. One su negovane žena časnih godina, sa manikirom, stajlingom i stilski obučena. Ako odete u frizerski salon rano ujutro, sigurno ćete sresti ove dame kako sede u salonu i čekaju red za stajling.

Hrana

Teško je zamisliti kako se Italijanka iscrpljuje dijetama za lepo telo. Mnogo je lakše zamisliti Italijanku da jede testeninu za večeru u 22 sata! A ako želi da se bavi sportom, onda samo šeta uveče ili ujutro na posao odlazi biciklom.

 

Pročitajte još

Povezane teme

Lifestyle

Zavirite u jedan od najlepših stanova koji Meril Strip godinama nije uspevala da proda

18 fotografija dokazaće vam ono što reči ne mogu, ovaj penthouse koji se nalazi na donjem delu Menhetna jedan je od najlepših životnih prostora koje smo ikada videli.

Lifestyle

Trifonas Samaras: Sloboda kao imperativ

Upoznajte legendarnu ikonu stila iz Atine

Lifestyle

Da li je Dženifer Lorens najiskrenija holivudska mama?

Glumica otkriva kako izgleda život sa bebom u kući!

Lifestyle

Porodila se Adrijana Lima i odabrala nesvakidašnje ime za bebu

Nakon dve ćerke koje ima sa košarkašem Markom Jarićem, manekenka je dobila sina sa filmskim producentom.

Lifestyle

STIHL - dobri komšija: Društvena odgovornost kao imperativ

Poslednjom akcijom, kompanija je uredila zelene površine u dvorištima vrtića na teritoriji Novog Beograda.

Lifestyle

Srećan rođendan, Kameron! Slavna glumica danas puni 50 godina.

Iako se povukla iz sveta glume, uskoro je gledamo u komediji "Back in Action".

Lifestyle

Novo izdanje Weekend Bazzar-a nudi zabavne sadržaje za sve generacije

Originalni domaći proizvodi, raznovrsna ponuda hrane i pića, kulturno-zabavni program, muzika i kreativne radionice na najlepšem šetalištu u gradu

Lifestyle

Ponovo zajedno? Neobičan zajednički odmor Irine i Bredlija na Bahamima

Model je podelila fotografiju sa bivšim partnerom i ocem svoje ćerkice Lee.