Stavovi u životu prave Italijanke

Italijani su nacija esteta i hedonista. Njihov svet se vrti oko užitaka i lepote, uključujući i žene. Kakva je prava Italijanka?

Samoljublje

Italijankama su na prvom mestu  – njihove želje, život, karijera i interesovanja. Vole sebe i ne žure sa udajom, samo da ne bi ostale same. Prvo, ona neće ni pomisliti – „kako je biti sama“, jer je zanima da bude sama sa sobom. I, drugo, ona ne želi da svoj život ispuni muškarcem i njegovom ljubavlju, jer to već ima! Njihovo samopouzdanje rađa se iz ljubavi prema sebi, a samim tim i iz lakog odnosa prema godinama. I to se oseća u svemu, počev od vremena kada se žene udaju, pa sve do toga kako prirodno stare, ne pribegavajući injekcijama lepote. Možda je to razlog zašto žene u Italiji vole, ljube, grle i udaju se u bilo kom dobu…

Porodica

Veruje se da se muškarci u Italiji venčavaju vrlo kasno, ali žene retko insistiraju na venčanju. Italijanka može da živi sa svojim dečkom čak i do duboke starosti, a da nije potpisala bračne ugovore. To uopšte ne znači da porodica i deca nisu bitni za Italijanku, naprotiv, veoma su važni! Umesto toga, one ne vide smisao u svoj toj birokratiji, stavljajući osećanja na prvo mesto.

Stereotipi

Njihove misli nisu ispunjene klišeima poput „žena treba da zna da kuva“, „imati porodicu pre 30 godina“ i drugih ostataka prošlosti. Počnimo sa činjenicom da prava Italijanka nikome ništa ne duguje, ona to zna i demonstrira svima. Prvo dete će mirno roditi posle 35. godine i neće brinuti da li je kasno. I nikada neće naučiti da kuva za čoveka. Da, i zašto, ako sam čovek savršeno kuva?

Odeća

Italijanke vole svetle boje u odeći, ali uvek izgledaju prikladno. One nemaju koncept „odeće koja nije za godine“. Mini haljine, kratke pantalone, cvetni print, sandale sa platformom – svu ovu raznolikost možete lako videti na ulicama grada.

Doba

Italijanke nisu zabrinute ni zbog godina ni zbog bora. U Italiji se ne priča mnogo o botoksu i hijaluronu. Umesto toga, odlaze na masažu, prave domaće maske i posećuju homeopate. U Italiji postoji smešna izreka: Gallina vecchia fa buon brodo – dobra čorba od stare piletine. Ovde se, kao što znate, ne radi o kulinarskim užicima, već o iskusnim ženama.

Starije dame

Ako ste bili u Milanu, onda ste verovatno upoznali elegantno odevene bake, iako se niko ne usuđuje da ih tako naziva. One su negovane žena časnih godina, sa manikirom, stajlingom i stilski obučena. Ako odete u frizerski salon rano ujutro, sigurno ćete sresti ove dame kako sede u salonu i čekaju red za stajling.

Hrana

Teško je zamisliti kako se Italijanka iscrpljuje dijetama za lepo telo. Mnogo je lakše zamisliti Italijanku da jede testeninu za večeru u 22 sata! A ako želi da se bavi sportom, onda samo šeta uveče ili ujutro na posao odlazi biciklom.