grazia

Lifestyle

Stavovi u životu prave Italijanke

Italijani su nacija esteta i hedonista. Njihov svet se vrti oko užitaka i lepote, uključujući i žene. Kakva je prava Italijanka?

Samoljublje

Italijankama su na prvom mestu  - njihove želje, život, karijera i interesovanja. Vole sebe i ne žure sa udajom, samo da ne bi ostale same. Prvo, ona neće ni pomisliti - „kako je biti sama“, jer je zanima da bude sama sa sobom. I, drugo, ona ne želi da svoj život ispuni muškarcem i njegovom ljubavlju, jer to već ima! Njihovo samopouzdanje rađa se iz ljubavi prema sebi, a samim tim i iz lakog odnosa prema godinama. I to se oseća u svemu, počev od vremena kada se žene udaju, pa sve do toga kako prirodno stare, ne pribegavajući injekcijama lepote. Možda je to razlog zašto žene u Italiji vole, ljube, grle i udaju se u bilo kom dobu...

Porodica

Veruje se da se muškarci u Italiji venčavaju vrlo kasno, ali žene retko insistiraju na venčanju. Italijanka može da živi sa svojim dečkom čak i do duboke starosti, a da nije potpisala bračne ugovore. To uopšte ne znači da porodica i deca nisu bitni za Italijanku, naprotiv, veoma su važni! Umesto toga, one ne vide smisao u svoj toj birokratiji, stavljajući osećanja na prvo mesto.

Stereotipi

Njihove misli nisu ispunjene klišeima poput „žena treba da zna da kuva“, „imati porodicu pre 30 godina“ i drugih ostataka prošlosti. Počnimo sa činjenicom da prava Italijanka nikome ništa ne duguje, ona to zna i demonstrira svima. Prvo dete će mirno roditi posle 35. godine i neće brinuti da li je kasno. I nikada neće naučiti da kuva za čoveka. Da, i zašto, ako sam čovek savršeno kuva?

Odeća

Italijanke vole svetle boje u odeći, ali uvek izgledaju prikladno. One nemaju koncept „odeće koja nije za godine“. Mini haljine, kratke pantalone, cvetni print, sandale sa platformom - svu ovu raznolikost možete lako videti na ulicama grada.

Doba

Italijanke nisu zabrinute ni zbog godina ni zbog bora. U Italiji se ne priča mnogo o botoksu i hijaluronu. Umesto toga, odlaze na masažu, prave domaće maske i posećuju homeopate. U Italiji postoji smešna izreka: Gallina vecchia fa buon brodo - dobra čorba od stare piletine. Ovde se, kao što znate, ne radi o kulinarskim užicima, već o iskusnim ženama.

Starije dame

Ako ste bili u Milanu, onda ste verovatno upoznali elegantno odevene bake, iako se niko ne usuđuje da ih tako naziva. One su negovane žena časnih godina, sa manikirom, stajlingom i stilski obučena. Ako odete u frizerski salon rano ujutro, sigurno ćete sresti ove dame kako sede u salonu i čekaju red za stajling.

Hrana

Teško je zamisliti kako se Italijanka iscrpljuje dijetama za lepo telo. Mnogo je lakše zamisliti Italijanku da jede testeninu za večeru u 22 sata! A ako želi da se bavi sportom, onda samo šeta uveče ili ujutro na posao odlazi biciklom.

 

Pročitajte još

Povezane teme

Lifestyle

Nove sezone serija "Specijalizant" i "Novi Amsterdam" samo na FOX LIFE

Uzbudljiv januar uz naše omiljenje medicinske drame očekuje nas na kanalu FOX LIFE

Lifestyle

Paris Hilton postala je mama!

U porodicu Hilton-Reum stigao je dečak.

Lifestyle

Nedeljni astro od 23. do 29. januara

Šta su zvezde "isplanirale" za nedelju pred nama, čitajte u nastavku...

Lifestyle

U lovu na istorijske komade: Kim Kardašijan sada poseduje ogrlicu princeze Dajane

Krst sa ametistom i dijamantima kupila je za skoro 200.000 dolara.

Film

5 stvari koje niste znali o Florens Pju

Neke od njih će vas potpuno šokirati

Lifestyle

Nedeljni astro od 16. do 22. januara

Šta su zvezde "isplanirale" za nedelju pred nama, čitajte u nastavku...

Lifestyle

Comfortcore – trend u opremanju enterijera koji će dominirati u 2023.

Prema sajtu Wayfair ljudi će najveću pažnju obraćati na udobnost.

Lifestyle

Dan bez pantalona: Ovako su izgledali putnici u londonskom metrou

Vožnja bez pantalona održava se već 20 godina u gradovima širom sveta.

Lifestyle

10 stvari koje naučite kada vas odgaja jaka majka

Pod izrazom “jaka majka” mislimo na ženu koja nije manipulativna, narcisoidna niti ima snažnu želju za kontrolom nego je požrtvovana, plemenita i upravo ona, kakvu bi svako poželeo...

Lifestyle

Ostavljena zbog "plastičnog" lica

Melani Grifit udavala se četiri puta, ima troje dece, a sada je sama i zdravljem plaća danak odlukama koje je donosila i životu kakav je vodila.

Lifestyle

Tiha čežnja  mlade princeze  

Kada za to dođe vreme, Leonor će stupiti na tron Španije. A dotle  skuplja slike izvesnog fudbalera koji joj je po ocu, kralju Felipeu, poslao potpisani dres.