Lifestyle

Umetnost zavođenja: u čemu je tajna francuskih ljubavnika?

Zašto se francuski ljubavnici smatraju stručnjacima za umetnost zavođenja - koja je tajna koja nije dostupna muškarcima iz drugih zemalja?

Pitamo se ko je prvi zaključio da su Francuzi najbolji ljubavnici? Šta mi uopšte znamo o Francuzima? Ljubitelji vintage vina. Specijalisti za sir. Estete, gurmani, ljubitelji mode  - opet! Divni su ljubavnici. Ovaj stereotip nastaje u mozgu, stabilan, poput zakona prirode, bez izazivanja senke sumnje. Naročito ako pred sobom zamišljate Vensana Kasela, Luja Garela i Gaspara Ullijea.

Verovatno je svetska slava započela poljupcem. Od francuskog poljupca, kako su ga Britanci nazvali u prošlom veku, iz čiste zavisti. Već tada se u Evropi znalo da se Francuzi ne mogu zaobići na ljubavnom planu, a strastveni poljubac „jezikom“ postao je obeležje ljubavnog autoriteta.

Ali pre prvog poljupca morate proći kroz upoznavanje koje uvek izgleda kao odmor sa Francuzima. Oni znaju kako da zavode, uživajući u finom flertovanju, i zato izgledaju iskreno i sigurni u osećanja. Pored toga, oni brinu o svom izgledu, uspevajući da izgledaju elegantno čak i u ružičastim košuljama i u bilo kojoj dobi. Kada idete na sastanak sa Francuzom, trebalo bi da sledite tri zapovesti: obucite lepu haljinu, opustite se i zabavite. Druga je teža, ali sa gomilom prijatnih bonusa kojih ćete se sećati ceo život. U stvari, na francuskom jeziku nema jasne analogije sa rečju „sastanak“, što znači da nema razloga za nervozu. Postoji staromodni termin „randez-vous“, koji je upio sve, od šetnje sa tetkom do posete lekaru. Dejt na francuskom je vreme za tet-a-tet, za romantiku, a ne sastanak na kome se međusobno ispitujete poput intervjua. Pripremite se da budete u galeriji, restoranu - bilo gde, osećaćete se kao kraljica o kojoj se brine o životu i smrti. Ne brinite da li će se romansa uskoro zahuktati. Za Francuza je razgovor svetinja: on samo treba da vas zaslepi duhovitošću, lakoćom i suptilnim poznavanjem umetnosti.

I, naravno, Francuzi nemaju moralnih problema sa prelaskom na seks. Vođenje ljubavi i priznavanje svojih osećanja ili pozivanje u brak su prihvatljive opcije za razvoj događaja. Sa stanovišta Francuza, ovde ništa nije u suprotnosti sa logikom: ako niste stigli do seksa na prvom sastanku, onda je nešto pošlo po zlu. Francuski ljubavnik ne hoda po oblacima, već realnost doživljava u svim bojama, uključujući nijanse sive. Što se tiče odnosa, on ima impresivan niz koncepata i opcija. Stanovnici zemlje, čiji je glavni grad prepoznat kao Grad ljubavi, od malih nogu uče se da se nose sa osećanjima - ne u apsolutnoj ljubavi „do kraja života“ ili rastanku „zauvek“, već u širokom spektru mogućnosti. Umesto da teže srećnom kraju ili potpunom kraju, Francuzi se raduju odnosima različitih nivoa strasti, od umerene do opasnosti od požara.

A kad smo već kod strasti, oni se ne znoje zbog fizičkih nesavršenosti: ista neprimerena udobnost podstiče ih da se u potpunosti predaju ljubavi, sa ili bez svetlosti, ne brinući se koliko je njegova (i vaša) figura savršena. Znaju mnogo o tajnama i veruju da je razumna tajanstvenost dobra za vezu. Francuz neće ostavljati otvorena vrata toaleta, neće žuriti da promeni svoj status na Fejsbuku ili da prizna partneru sve što mu se događa u životu. Održavanje ličnog prostora veoma je važno i za muškarce i za žene, a partner ne mora nužno značiti i „najbolji prijatelj“.

Žena prema shvatanjima Francuza (poput njega samog) ima pravo na mnoge prijatelje-poznanike suprotnog pola - a partner nije dužan da zna za njih. Sloboda je iznad svega - statistika kaže da je 55% Francuza barem jednom prevarilo svoju drugu polovinu, a da je i dalje veran poštovanju žena. „Da, želimo da vas počastimo šampanjcem i ostrigama, kupimo donji veš i nakit, damo cveće i divimo vam se. Zvuči staromodno, ali sve te želje se u nama probude čim počnemo da hodamo i razgovaramo“, priznao je glumac Žan Dižarden u intervjuu.

Francuzi su imali sreće - dobili smo rafal harizme i seksi akcenat. Možda je to mediteranski način života, vino, kuhinja i odevanje. "Držimo vrata, pružimo ruku, ustanemo kad gospođa sedne za sto. Mi samo znamo šta radimo i uvek se sećamo: lady first, a to važi i u seksu." - kažu francuski zavodnici.

M.M.

Povezane teme

Lifestyle

Kako stimulisati svih 5 čula za najbolji sastanak ikada

Privlačnost se svodi na poigravanje sa čulima, na pravi način…

Lifestyle

Otkrivamo: zašto su raskidi zapravo dobri za nas

Kada vam neko slomi srce, on zapravo može biti pokretačka sila iza vaše evolucije u bolju verziju sebe…

Lifestyle

12 dirljivih fotografija Diega Maradone

Revizija arhive u znak sećanja na „Zlatnog dečaka“ iz Argentine.

Lifestyle

Kako da ostanete pozitivni nakon razočaranja

Žao nam je što vam ovo moramo reći, ali ne postoji čarobni trik, aplikacija za meditaciju ili nova fantastična dijeta koja će ukloniti razočaranje.

Lifestyle

Kada treba da objavljujete svoje postove na Instagramu da biste dobili najviše lajkova

Ranije ove godine, Instagram je najavio da će predstaviti novo unapređenje svog sistema, koje će sakrivati broj lajkova na objavama…

Lifestyle

Da li znate kolika je moć kolagena?

Vremenom se proizvodnja kolagena u našem telu smanjuje i potrebno je da ga u organizam unosimo u tečnom stanju kako bi efekat bio bolji.

Lifestyle

Šta je emotivna prevara?

Kada govorimo o varanju, ljudi uglavnom pomisle na seksualne odnose…

Lifestyle

21 razlog zašto volimo devedesete

Mladi Leo, Bred, Kameron Diaz, Kejt Mos, Džoni Dep i mnogi drugi...

Lifestyle

Da li su ovo najlepši sapuni koje ste ikada videli

Jedan maštoviti tajlandski arhitekta raspalio je maštu čitavog Instagrama svojom neverovatnom kolekcijom ručno rađenih sapuna, koji su izuzetno lepi i stručno kreirani…

Lifestyle

Da li znate šta je to toksična pozitivnost?

Sastajete se sa prijateljicom posle posla, želite da čujete sve o njenom godišnjem odmoru i drugim detaljima iz života koje ste propustili…

Lifestyle

Kada konačno postajemo odrasle osobe

Da li je to onda kada polako počinjemo da se pretvaramo u svoje roditelje?

Lifestyle

Tehnologija priskače u pomoć: kako poboljšati seksualni život

Da li je tehnologija kriva za sve manje „akcije“ u spavaćoj sobi?

Lifestyle

7 tajni psihologije koje ne dozvoljavaju da se vama manipuliše

Sva mudrost treninga za lidere i uspešne ljude za 5 minuta!

Lifestyle

Šta novembar donosi Vagama

Vaga će nadahnuti voljene u novembru.