Veze slavnih – prijatelji posle ljubavi

Holivudske ljubavne bajke često teku obrnuto od tradicionalnih. Počinju vatrometom sreće i glamuroznim venčanjima, a završavaju se razmenom uvreda i armijama advokata. Od razvoda običnih ljudi odvajaju ih budne oči tabloida, koji se utrkuju ko će pre izneti prljav veš nekada zlatnog para. Svež primer je višegodišnja brakorazvodna agonija Anđeline Džoli i Breda Pita. Slavni glumac je, u isto vreme, protagonista priče koja mnogima od nas deluje kao bajka. Ili makar budi razmišljanje u kojim slučajevima možemo ostati prijatelji sa bivšim partnerima. Dženifer Aniston su se ne samo jedan, nego obojica bivših muževa izvinila zbog razvoda. Bio je to, čini se, najbolji poklon koji je kraljica romantičnih komedija mogla da dobije za svoj pedeseti rođendan.

Kada su se najseksepiliniji muškarac na svetu i američka dragana venčali 2000. godine, njihovi obožavaoci su se zaljubili u sam njihov brak, koji im je izgledao kao vrhunska idila. Ali i odglumljena u mnogim javnim pojavljivanjima, kako se kasnije ispostavilo, jer je pritisak da se stalno podgreva imidž najsrećnijeg para bio prevelik. Pit i Anistonova su se razveli pet godina kasnije. Nedavno je, međutim, on poželeo da je brak sa prvom suprugom okončao na saosećajniji način, izvestio je Us Weekly. Pit je, prema istom izvoru, odavno tražio Dženin oproštaj i dobio ga.

Zanimanje za nekadašnji zlatni par Holivuda poraslo je kada se Pit iznenada – obučen toliko neobavezno da ga obezbeđenje nije prepoznalo – pojavio na proslavi rođendana koji je Anistonova priredila u Sanset Taueru u Holivudu. Kako su svedočili pojedini britanski mediji, nije to bila strasna obnova stare ljubavi. Njih dvoje su se prijateljski zagrlili i kratko porazgovarali, ali mu glumica potom nije posvetila nikakvu specijalnu pažnju. Trebalo se pobrinuti i za druge zvanice visokog profila, kao što su Džordž i Amal Kluni, Kejt Hadson, Gvinet Paltrou, Riz Viderspun, Kejti Peri i Orlando Blum, Sandra Bulok, Liza Kudro, Kortni Koks, Barbara Strejsend, Kit Ričards. Neki prijatelji slavljenice bili su srećni što vide Breda na partiju, primetio je magazin People.

SEĆANJE NA RAZVODE

Među njima sigurno nije bio Džastin Teru, drugi bivši suprug Dženifer Aniston. On na slavlje nije došao, ali je svoju ljubav podelio putem Instagrama. Objavio je crno-belu fotografiju glumice na kojoj ona diže ogromne rogove umesto tegova, i napisao: Srećan rođendan ovoj neustrašivoj ženi. Neustrašivo vernoj. Neustrašivo dragoj… i neustrašivo duhovitoj. Volim te. Teru i Anistonova bili su u braku od 2015. do proleća prošle godine. Nekoliko meseci kasnije, posle čitave tabloidne drame o njegovoj novoj ljubavnici, on je u intervjuu za New York Times otkrio prave razloge rastanka. – Bio je to zaista vrlo nežan razlaz, bez ikakvih neprijateljskih naznaka. Jednostavno smo krenuli svako svojim putem, prijateljski nastrojeni. Znam da vam je to dosadno, ali poštujemo se previše da bismo povredili jedno drugo – rekao je tada Teru, priznajući i da mu je bivša supruga slomila srce.

Ako je ovaj razvod Dženifer Aniston bio dosadan, prethodni sigurno nije. Dok su mediji nagađali da li je razlog Anđelina Džoli, koja je u to vreme bila partnerka Pitu u blokbasteru Gospodin i gospođa Smit, sam glumac je otvoreno govorio da je u braku izgoreo i da je propuštao svoju šansu, dok se njegova supruga trudila da ga spase do poslednjeg trena. – Mi verujemo u različite stvari – na kraju je zaključila Anistonova.

PRIJATELJI ZLATA VREDNI

Danas, mnogo godina kasnije, ona je magazinu Elle otkrila da nema loših osećanja vezanih za prošlost.
– Mislim da su moji brakovi bili veoma uspešni. Kada su došli do kraja, birali smo da budemo srećni. A sreća se ponekad izgubi u takvim aranžmanima – zaključila je glumica. Kako saznaje Grazia UK, ona i Pit su u kontaktu od prošlog leta, budući da su oboje imali problema u svojim brakovima. – Džen je takođe u prijateljskim odnosima sa svojim bivšim partnerom Džonom Majerom i izgledala je zadovoljna što ga vidi – rekao je izvor UK Grazia sa partija. – Za Breda je bio krupan potez da uradi tako nešto javno, znajući kakvu će reakciju izazvati. Za Džen je on bio sve na svetu, a sada ga je vratila na uzbudljiv, nov teren bivših ljubavnika koji postaju prijatelji – navodi Grazia UK. Heti Kisel, saradnica magazina sa velikim iskustvom u ovakvim situacijama, kaže da je prijateljstvo posle braka moguće jedino ako se bivši prema vama ponaša s poštovanjem. I ako je prošlo dovoljno vremena da možete da ga upoznate sa aktuelnim partnerom bez neprijatnosti. – Bivši muž je ipak neko koga ste nekada voleli i poštovali, a ko vas dobro poznaje i osećao je to isto. Kada izbacite faktor romantike, možete da dobijete prijatelja zlata vrednog – smatra Kiselova.