Zasađeno 2500 sadnica u Gradskoj opštini Surčin

Zajedničkom akcijom organizacije „Čuvamo naše“, kompanije AstraZeneca, Gradske opštine Surčin i Šumarskog fakulteta u Beogradu, juče je u naselju Petrovčić na površini od jednog hektara zasađeno 2500 sadnica hrasta lužnjaka.

Zahvaljujući profesorima i studentima Šumarskog fakulteta, koji su ekspertizom i radom na terenu pomogli da kreiraju uslove kako bi ova šuma opstala decenijama, stvoren je jedan pravi novi mini ekosistem sačinjen od autohtone vrste drveća, koje su prilagođene ovom zemljištu i klimi. Krajnji cilj ove akcije jeste da površina na kojoj su zasađene sadnice postane nastavna baza Šumarskog fakulteta za praktičnu nastavu, a ujedno i doprinosi borbi protiv CO2.

Ovo će biti prva šuma Šumarskog fakulteta na teritoriji Beograda, koja će budućim generacijama studenata olakšati organizaciju nastave. Pored toga, dugoročni plan Gradske opštine Surčin jeste da u narednom periodu radi na razvoju ekološkog turizma, a ova akcija je upravo jedan od koraka koji vode ka tome.

„Osnovna delatnost kompanije AstraZeneca jeste da što većem broju pacijenata obezbedi pristup savremenoj inovativnoj terapiji. Pored toga, fokusirani smo na zdraviju budućnost planete, a ovim projektom želimo da oplemenimo zajednicu u kojoj živimo i podstaknemo i druge na slične aktivnosti. “, istakao je Nenad Vranjanac, predstavnik kompanije AstraZeneca.

Foto: AstraZeneca

Tekst: Promo