Briga za budućnost: šta je posebno u tri nove Swarovski saradnje

Nakit kreiran sa Penelope Kruz, Suzan Rokfeler i Katrin Prevo za estete i one koji brinu o pitanjima zaštite životne sredine.

Ove sezone Swarovski je za fanove pripremio posebno iznenađenje: brend je kao deo kolekcije nakita za proleće i leto predstavio i tri saradnje, sa Suzan Rokefeler, dizajnerkom Ketrin Prevo i glumicom Penelope Kruz. Sve ih objedinjuje jedna prirodna tema, različito otkrivena u tri linije nakita.

Kolekcija Suzan Rokefeler zasnovana je na dualizmu našeg sveta – istovremeno veoma krhkom i neverovatno jakom. Nakit je kreirala Suzan zajedno sa Swarovski majstorima i centralnu ulogu dodelila kristalima zelenih nijansi koji po obliku nalikuju bambusu. Izbor takvog kristala, naravno, nije slučajan. Deo prihoda od prodaje kolekcije biće prenešen u The Nature Conservancy, koji ih zauzvrat koristi u svom kineskom “ogranku” koji je namenjen zaštiti i obnavljanju staništa kultne divovske pande.

Ambasadorka brenda Penelope Kruz apelovala je na svet flore koji ju je inspirisao na stvaranje kolekcije Botanical Jewels. Kolekcija se sastoji od 18 predmeta: fantastično cveće u pastelnim nijansama raznobojnih kristala i kubični cirkoni na ogrlicama, narukvicama, velikim koktel minđušama. Kao i kod Suzan Rokfeler, deo prihoda od prodaje kolekcije Atelier Swarovski by Penélope Cruz Botanical Jewel biće usmeren u fond za zaštitu životne sredine The Nature Conservancy.

Ketrin Prevo, dizajnerka odeće i nakita sa sedištem u Londonu, uz pomoć svoje kolekcije, odlučila je da skrene pažnju na još jedno ekološko pitanje. Svetla, smela i veoma vesela kolekcija sastoji se od minđuša, priveska, narukvica, prstenja, broševa i torbi ukrašenih kristalima Pointiage u bojama Kariba. Kako bi naši potomci imali priliku da se dive životinjama a ne samo nakitu, Swarovski će donirati deo zarade od prodaje ekološkom fondu  Sveti Vinsent i Grenadini.

Foto: Instagram: @ATELIERSWAROVSKI