30 načina da izgledate sjajno u crvenoj obući ove jeseni

Glavni lik po imenu Doroti iz bajke „Čarobnjak iz Oza“ jasno je stavila do znanja da su crvene cipele definitivno kultne, ne samo u filmovima, već i u životu.

Prošlo je više od 80 godina od izlaska filma, a crvene cipele nisu izašle iz mode. Uprkos činjenici da su u originalnoj literarnoj verziji Liman Frank Baum cipele bile srebrne, ipak su odlučili da ih promene za film u svetlo crvene – i isplatilo se. Generalno, na ekranu su cipele imale sočniju boju i izgledale su kontrastnije na pozadini puta od žute cigle. Dizajneri nikad ne prestaju da pevaju ljubavne ode crvenim cipelama. Dakle, svake sezone možete videti nove modele u crvenim nijansama – od Versacea do Simone Rocha. Ova nadmoćna i provokativna boja prilagođava se bilo kojoj estetici.

Poznate osobe i zvezde uličnog stila su upoznate sa ovim, pa koriste crvene cipele ne samo za društvene događaje, već i u svakodnevnom životu. Devojke često biraju crvene čizme, cipele ili sandale kao svetle akcente stajlinga.

Na prvi pogled izgleda da je hrabru crvenu boju teško uklopiti u svakodnevnu odeću, ali nemojte biti obeshrabrene. Može se lako kombinovati sa drugim nijansama – plavom, ružičastom, crnom, belom, zelenom ili ljubičastom, a glavne street style zvezde rado nose cipele u ovoj nijansi.

Prikupili smo najbolje autfite street style zvezda koje će vam pokazazi sa čime nose crvene cipele ove jeseni.