Šta gurui uličnog stila nose na pariskoj Nedelji mode

Inspirativna foto hronika!

Dok se ženske kolekcije za jesen i zimu jedna za drugom prikazuju na modnim pistama u Parizu, gosti Fashion Weeka nadmeću se za titulu najboljeg modnog stila na ulicama francuske prestonice.

Vreme je takođe išlo na ruku svima: Pariz očigledno mazi goste sunčanim danima, tako da vidimo lagane kapute, lepršave haljine i otvorene cipele – sve je veoma prolećno. Moderne žene već su obukle mini suknje sa čizmama koje su inspirisane šezdesetim godinama! Posebno se ističu nakit i dodaci. Koriste se najočitiji predmeti: velike ogrlice (omaž disko-stilu iz 70-ih), masivne minđuše, prstenje i kaiševi. Osnova mnogih stajlinga su kombinezoni, uključujući i teksas.

Parižanke se ne plaše da ušuškaju pantalone u čizme i kombinuju otvorene kombinezone sa svetlim topovima. Od boja je naročito tražena bela – total lookovi, upotpunjeni vedrim detaljima, sve vrste odštampanih otisaka, crvena i crna koža – bezuslovni trend koji će se prebaciti na sledeću sezonu i, sudeći po svežim revijama ostaće sa nama dugo vremena.

Imajući u vidu milansko iskustvo, neki gosti pariske nedelje mode takođe koriste maske za lice kao elegantan dodatak koji vašem izgledu dodaje zanos. Sjajne reference mogu se naći u izboru cipela. Grube cipele i uske čizme preko kolena na našim geografskim širinama trenutno se mogu nositi, a papuče, sandale sa platformom i sandale sa kaišem treba da ostanu do prvih zaista toplih dana.

foto:bazaar.ru