5 načina kako da uspešno stilizujete vrećastu odeću

Vrećasta odeća nije novina na modnoj sceni. Devedesetih godina pošlog veka, bezbrižan stav hip hop kulture iznedrio je, sada već legendarni, način nošenja predimenzionirane odeće, odeće velikih veličina.

Spuštene pantalone, koje se stilizuju prilično nonšalantno uz hoodie-je tipične za to vremensko razdoblje, utisnuti su u modni DNK tog doba i taj uticaj se jasno vidi i u reinkarnaciji trenda koju vidimo danas.

Ako vam stilizovanje široke odeće predstavlja poteškoću, odgovor je u proporciji. Oversize bi trebalo da bude izbor stila ili način na koji je odeća krojena kako bi pristajala, a često srećemo ljude koji izgledaju izgubljeno u prevelikim komadima. Ključ je da se uverite da ti komadi samo izgledaju  kao da su vam veliki.

Naime, ako birate oversize pantalone one vam mogu biti labave u kukovima ili nogama ali je bitno da u struku pristaju. Takođe, oversize jakna napraviće ogromnu tazliku u vašem izrazu ukoliko povedete računa da porub oko rukava bude odgovarajuće veličine, tj. da pristaje. Poenta je dakle, da ono što vam izgleda veliko zapravo to nije. S’obzirom na činjenicu da stlizovanje širokih komada nije najjednostavniji podvig, ukoliko se opredelite za pomenuti trend bilo bi dobro da se držite smernica koje smo pripremili za vas u tekstu ispod.

Sa kropovanim džemperom

Jednostavan način da brzo stilizujete par širokih pantalona jeste da birate gornji deo u vašoj veličini koji vam savršeno pristaje. 

Monohromatski momenat

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sophia Roe (@sophiaroe)

Total look u beloj boji savršen je izbor ukoliko se nosi u predimenzioniranoj silueti. 

Stilizujte ga uz floral

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Le Point (@shoplepoint)

Kada se temperatute dignu uz činjenicu da nam se proleće bliži, divan način da svoje cvetne haljine povedete u novu sezonu jeste da ih stilizujete uz oversize jaknu.

Statment komad

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by neelo noory (@neelonoory)

Ako široke pantalone ili hoodie ne odgovaraju vašem ličnom ukusu, oversize kaput ćete svakako mnogo lakše stilizovati. 

Oversize majica, please

Široka majica sa printom u kombinaciji sa kožnom jaknom ili plisiranom suknjom, svež je i moderan način da se približite velikom trendu.

Priredila: M. Kitić

Foto: Profimedia, Instagram