Ovo su trendovi kupaćih kostima koji će obeležiti letnju sezonu pred nama!

Došao je onaj period u godini kada je sve što nam je potrbeno jesu sunce, pesak, osvežavajući koktel i omiljeni kupaći kostim.

I dok je opšte poznata činjenica da nam moda dolazi iz prošlosti, osvrnemo li se na farmerke niskog struka, šnale za kosu i čuvene sandale na platformu, pomenuti retro vajb nije zaobišao ni trend kupaćih kostima, a kao neiscrpna inspiracija tu je mešavina sedamdesetih i devedesetih godina.

Do sada su se jasno istakli cvetni printovi, smeli volani i nijanse nežno roze kao neki od najsvežijih trendova kada je plivački arsenal u pitanju. Međutim, svedoci smo još jednog nepogrešivog lidera u vidu teksture na mateijalima koja trenutno zaista privlači svu našu pažnju poput cvetnih reljefa koje definiše klasična retro silueta. Mikro bikini sa senzualnom siluetom je u fokusu i ove sezone, dok su jednodelni modeli sa izrezima apsolutni must have.

Bez obzira da li ste nostalgični, savremeno ili bezvremeno orjentisani nastavite da skrolujete kako biste otkrili najveće trendove ovog leta.

Apsolutna tekstura

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JUILLET (@juillet)

Ove sezone tekstura daje klasičnim siluetama svežinu u vidu naboranih, rebrastih, prošivenih tkanina. Neke teksture deluju minimalistički i elegantno, dok se neke mogu pohvaliti živahnijim i razigranijim raspoloženjem.

U boji trave

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JADE Swim (@jadeswim)

Retro model, koji gotovo uvek odlikuje duboki donji deo, dolazi sam u neočekivanoj boji sezone koja savršeno pristaje preplanulom tenu. Volim te zeleno!

Mikro mikro

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Oséree (@osereeswimwear)

Mikro tračice sa piste prešle su i na trend kupaćih kostima. Ono što nas posebno raduje jeste činjenica da ove godine bikini lako možemo stilizovati i u svakodnevnom odevanju, i to baš ovakav model.

Pastelne nijanse

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by • Sage Swim • (@sageswm)

Ukoliko ste se zasitili akcentnih boja i ako ste raspoložene za nežne nostalgične pastelne nijanse sreća je na vašoj strani. Ove sezone one su na vrhu modnih priotiteta. 

Pletenice kao detalj

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Araks (@araksofficial)

Uz trend pletenine i resa, dolaze nam (i ovoga puta direktno sa piste) bikiniji i jednodelni modeli sa pletenicama. 

 Atletski inpirisan

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MEDINA (@medinaswimwear)

Atletska inspiracija dolazi i do kupaćih kostima, i to se ogleda ne samo u estetskom već i u funkcionalnom smislu kao rezultat potreba savremenih žena.

Frotir svuda

Trend peškira i frotira prisutan je na celom konfekcijskom tržištu, od aksesoara pa sve do obuće. Suptilna tekstura predsatvlja zaista svež način za nadgradnju jednog stila. 

Od glave do pete

Savršena odeća za odmor koja ne oduzima previše prostora u vašem koferu, dolazi nam u vidu bikinija i jednodelnih formi koje kombinujemo uz šortseve i haljine istog tazigranog printa. 

Priredila: M. Kitić
Foto: Profimedia, Instagram