grazia

Knjige

Memoari poznatih ličnosti koji su sa pravom bestseleri

Razumećemo vas ukoliko smatrate da su pojedini potezi poznatih ličnosti ništa drugo do privlačenje pažnje i zarađivanje još novca, međutim, postoje stvari za koje im ipak treba odati priznanje. Ove zvezde ne morate da volite, ali činjenica je da su njihovi memoari sa razlogom postali bestseleri - sasvim su lični i potpuno autentični. Ovo je razlog zbog kog sa punim pravom zavređuju pažnju, ali i vreme koje ćete utrošiti čitajući ih. Nećete se razočarati, obećavamo. 

"My Body" - Emily Ratajkowski

Ova knjiga je zapravo zbirka eseja u kojima model, glumica i aktivistkinja otkriva neke od najintimnijih trenutaka svog života. "My Body" je zbirka moćnih priča o seksualnosti, ženstvenosti, ranjivosti i bolu, koja poziva na razmišljanje o položaju žene u kapitalističkom svetu, o tome na koji način se muškarci odnose prema ženskim telima, kao i konceptu "pristanka" u svim aspektima života.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata)

"This Will Only Hurt a Little" - Busy Philipps

Memoari zabavne plavuše nisu baš uvek zabavni - glumica opisuje razne događaje u svom životu, počevši od karijere kada je bila dete, preko abortusa koji je doživela tokom tinejdžerskih dana, pa sve do odnosa sa tada mladim i vrlo ljutim Jamesom Francom i najboljom prijateljicom Michelle Williams. Svaka priča ispričana je potpuno iskreno, što nam otkriva "drugu stranu medalje" poznate glumice i njene karijere. 

"I Would Leave Me If I Could" - Halsey

Ne samo da je ostavila trag u muzičkoj industriji, već je definitivno primećena i u književnosti, konkretno, poeziji. Da, pevačica je svoje memoare predstavila u formi pesama u kojima opisuje iskustvo sa bipolarnim poremećajem, svoje uspešne i manje uspešne veze, kao i svoju seksualnost.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by halsey (@iamhalsey)

"What Falls Away" - Mia Farrow

Mia Farrow ne krije apsolutno ništa u bolnim, ali moćnim memoarima u kojima se priseća svoje veze sa Woodyjem Allenom, koji je na kraju neslavno oženio njihovu usvojenu ćerku Soon-Yi Previn. Kroz celu knjigu osećamo kako se glumica bori sa krivicom što je povezana sa poznatim nasilnikom, čime je svoju decu nesvesno smestila u nesigurno okruženje. Ukoliko ste zainteresovani za razne kontroverze u vezi sa Woodyjem Allenom, ova knjiga će vam i te kako biti zanimljiva.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @daphnemcculloch

"This Will All Be Over Soon" - Cecily Strong

Memoari zvezde show-a "Saturday Night Live" srceparajući su, ali istovremeno urnebesni. Kada je glumica i komičarka 2020. godine izgubila svog rođaka Owena zbog raka mozga, bilo joj je izuzetno teško da prolazi kroz proces tugovanja, a u istom periodu dogodila se i globalna pandemija koja je dodatno otežala njen proces oporavka. Podstaknuta velikim gubitkom, Cecily Strong piše priču o ljubavi i bolu, opisujući prolaznu lepotu života i važnost življenja svakog dana punim plućima.

Foto: Instagram, Profimedia

Priredila: Ivana Tomić

Pročitajte još

Povezane teme

Muzika

Tipična mama: Rijana deli smešne snimke svoje bebe

"Dečak se ljuti jer ne ide na Dodelu Oskara".

Film

10 filmova i serija koje gledamo u martu

U duhu proleća, unosimo svežinu novim kinematografskim izdanjima.

Knjige

Kijanu Rivs napravio je strip po sopstvenom liku

A prva zemlja van Amerike koja je otkupila prava na objavljivanje je Srbija

Film

Snima se film o moćnom italijanskom paru Ferari

Jedni su ih poštovali skoro koliko i papu, a drugi mrzeli zbog despotizma