Knjige

Šta ćete čitati u 2021?

Da li je digitalizacija „pojela“ čoveka?

Praznici donose najbolje vreme za opuštanje, ljubav, slobodu i mir. Ako ove posebne  trenutke želite da ispunite duhovitim štivom, predlažemo vam knjigu Kvalitilend autora Marka Uvea Klinga.

Najsvežije Lagunino izdanje krije priču o zamkama i svim peripetijama koje sa sobom nosi digitalizacija. Živimo u dobu gde softveri zamenjuju čoveka, a algoritmi diktiraju navike i ponašanja.

Ovo delo je svojevrsna satira života čoveka iz budućnosti gde je sve automatizovano, ljudski odnosi isprogramirani, a mašine bolje poznaju potrebe čoveka od njega samog.

Ako ste mislili da su suvoparni razgovori iz „Čekajući Godoa“ vrhunac apsurda, sačekajte dok ne prelistate par stranica Kvalitilenda. Odgovor na većinu pitanje je „Ok“, a samo jedna osoba primećuje da u njenom svetu zapravo ništa nije „Ok“. Njegova borba će vas iznenaditi, nasmejati i omogućiti da stvorite sliku o čoveku budućnosti kakav će možda neki naš potomak biti. Surovost kapitalizma i potezi vlada imaju nesagledive posledice na čovečanstvo, a pravi primer  je  Kvalitilend.

Kroz najprodavaniju knjigu u Nemačkoj sagledajte sve uglove jedne slike i zabavite se uz futurističku satiru na račun digitalno porobljenog čoveka.

Povezane teme

Film

U nastavku serije "Seks i grad" biće predstavljene dve nove heroine

Nastavak kultne HBO Max serije "Seks i grad" fanovi sa nestrpljenjem očekuju.

Muzika

5 najlepših video snimaka Sade

Sade Adu je 16. januara proslavila 62. rođendan.

Film

Imamo li sledećeg Bonda?

Britanski glumac Rege-Žan Pejdž izbio je na vrh liste za agenta 007 jer jasno shvata kakav muškarac nam je uzor u 21. veku

Muzika

Svi lookovi Dženifer Lopez u novom spotu In The Morning

Dženifer Lopez je 2020. godinu završila neverovatnim novogodišnjim performansom, a početak 2021. godine je još očaravajući.

Film

Prada je kreirala kostime za film o Bili Holidej

„United States vs. Billie Holiday“ biografski film o legendarnoj džez pevačici Bili Holidej će biti objavljen 26. februara na platformi Hulu.

Muzika

Srušio je internet: novi izgled The Weeknda sa botoksom i filerima

Šta je nateralo muzičara da promeni, tačnije, unakazi svoj izgled?

Film

Ema Stoun je trudna

U decembru 2019. glumica Ema Stoun i njen partner Dejv Makari, režiser Saturday Night Live, najavili su veridbu, a u septembru 2020. održali su tajnu ceremoniju venčanja.

Knjige

Tri žene – Lisa Tadeo

U predgrađu Indijane upoznajemo Linu, domaćicu i majku dvoje dece, iz čijeg je desetogodišnjeg braka strasti nestalo, ako je ikada i bilo.

Muzika

Kakav poklon je Hari Stajls pripremio svim fanovima?

Muzički video koji podiže raspoloženje!

Film

Praznični i porodični sadržaji koji će vam ulepšati praznike

Idealno vreme za okupljanje porodice su upravo božićni i novogodišnji praznici. Nakon burne godine, na redu je vreme ispunjeno smehom, ljubavlju i nežnošću.  To je prilika da sumir...

Film

Seksi Deda Mraz: Dvejn Džonson sprema poklone

„Moj najbolji poklon si ti“

Film

Love & Anarchy – Nova švedska serija na Netflix-u

Ako želite da pogledate novu zanimljivu seriju, predlažemo da potražite seriju Love & Anarchy na Netflix-u.

Knjige

Rod – Miljenko Jergović

Sa mnogo autobiografskih elemenata poznati pisac pripoveda sagu o porodici Karla Stublera, svog pradede.