Recept dana: Punjena pečena jabuka, jesenja delicija

Sočna, dijetalna poslastica kao stvorena za jesenje dane kada je izbor jabuka u punom jeku. Bez obzira da li odaberete aromatičnije ili nešto kiselije, ukus je fantastičan, osvežavajući. Ukoliko volite da ovaj desert bude slađi, u sneg od belanaca dodajte više šećera ili ga prelijte javorovim sirupom.

SASTOJCI:

  • 5-6 jabuka
  • 100 g orašastih plodova (po želji)
  • 6 kašičica meda
  • smeđi šećer (po ukusu)
  • 2 belanceta
  • cimet

PRIPREMA:

Pripremite 5-6 jabuka, oljuštite ih i izdubite im sredinu. Poređajte ih na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Orašaste plodove (oko 100 g) sameljite ili iseckajte, pomešajte sa medom pa napunite sredinu jabuka. Pospite ih cimetom i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni oko 10 minuta. U međuvremenu, od dva belanceta i dve kašike šećera (fruktoze) umutite čvrst sneg. Pečene jabuke izvadite iz rerne i svaku prekrijte snegom od belanaca, pa ih vratite u pećnicu da se zapeku još desetak minuta.

Foto: Shutterstock