Recept dana: Punjena pečena jabuka, jesenja delicija

Sočna, dijetalna poslastica kao stvorena za jesenje dane kada je izbor jabuka u punom jeku. Bez obzira da li odaberete aromatičnije ili nešto kiselije, ukus je fantastičan, osvežavajući. Ukoliko volite da ovaj desert bude slađi, u sneg od belanaca dodajte više šećera ili ga prelijte javorovim sirupom.

SASTOJCI:

  • 5-6 jabuka
  • 100 g orašastih plodova (po želji)
  • 6 kašičica meda
  • smeđi šećer (po ukusu)
  • 2 belanceta
  • cimet

PRIPREMA:

Pripremite 5-6 jabuka, oljuštite ih i izdubite im sredinu. Poređajte ih na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Orašaste plodove (oko 100 g) sameljite ili iseckajte, pomešajte sa medom pa napunite sredinu jabuka. Pospite ih cimetom i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni oko 10 minuta. U međuvremenu, od dva belanceta i dve kašike šećera (fruktoze) umutite čvrst sneg. Pečene jabuke izvadite iz rerne i svaku prekrijte snegom od belanaca, pa ih vratite u pećnicu da se zapeku još desetak minuta.

Foto: Shutterstock

Politika kolačića

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.