grazia

GASTRO

Recept dana: Punjena pečena jabuka, jesenja delicija

Sočna, dijetalna poslastica kao stvorena za jesenje dane kada je izbor jabuka u punom jeku. Bez obzira da li odaberete aromatičnije ili nešto kiselije, ukus je fantastičan, osvežavajući. Ukoliko volite da ovaj desert bude slađi, u sneg od belanaca dodajte više šećera ili ga prelijte javorovim sirupom.

SASTOJCI:

  • 5-6 jabuka
  • 100 g orašastih plodova (po želji)
  • 6 kašičica meda
  • smeđi šećer (po ukusu)
  • 2 belanceta
  • cimet

PRIPREMA:

Pripremite 5-6 jabuka, oljuštite ih i izdubite im sredinu. Poređajte ih na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Orašaste plodove (oko 100 g) sameljite ili iseckajte, pomešajte sa medom pa napunite sredinu jabuka. Pospite ih cimetom i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni oko 10 minuta. U međuvremenu, od dva belanceta i dve kašike šećera (fruktoze) umutite čvrst sneg. Pečene jabuke izvadite iz rerne i svaku prekrijte snegom od belanaca, pa ih vratite u pećnicu da se zapeku još desetak minuta.

Foto: Shutterstock

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Recept dana: Kremasti kolač sa šljivama i hrskavom penom od belanaca

Iskoristite sezonu šljiva i nek se nađu u vašem jelovniku. Jednako su ukusne i sočne i u slanoj i u slatkoj kombinaciji.

GASTRO

Volite avokado? Evo kako da napravite sladoled od njega

Ovo je savršen recept za omiljenu letnju poslasticu.

GASTRO

Vreme je za detoks: Predlažemo recept za savršenu obrok salatu

Lako i brzo se sprema, lagana je i što je najbolje - možete da je nosite na posao.

GASTRO

Recept dana: Voćne sladoled kocke

Ledeno, kremasto, sočno, osvežavajuće uživanje.

GASTRO

Korisni saveti italijanske none: Večera gotova za 10 minuta

Zapratite Nonna Finu, a onda, zahvaljujući njenim savetima, postanite stručnjak za spremanje špageta.

GASTRO

Šta kafa koju pijete govori o vama?

Kapućino vole sanjari, moka je za druželjubive, dok espreso biraju lideri.

GASTRO

Recept dana: Sufle od limuna

Lagan, vazdušast desert savršeno je slatko-limunkasto osveženje tokom vrelih dana.

GASTRO

Zašto je dobro piti čaj tokom vrelih dana?

Kada vam je vruće, topao čaj je sigurno poslednje što vam pada na pamet. Ali, razuverićemo vas.

GASTRO

Ovo je Vasa iz “Vasine torte”

Da li ste znali da ovaj reecpt za jednu od najlepših srpskih torti, počiva iz davne 1908. godine?

GASTRO

Novi Somersby jagoda i limeta - nestvarno dobar ukus, stvarno bez alkohola!

Kako bi svečano predstavio najsvežijeg člana porodice, omiljeni sajder brend, Somersby, održao je nestvarno dobru žurku koju je svojim nastupom ulepšala Sara Jo.

GASTRO

Ferrero samoinicijativno u Srbiji povlači određene Kinder proizvode, proizvedene u Belgiji

Ferrero sarađuje sa nadležnim institucijama kontrole kvaliteta hrane zbog moguće povezanosti sa pojedinim prijavljenim slučajevima salmonele van granica Srbije.