grazia

GASTRO

SAVET FOOD BLOGERKE ŽANETE RAZUM: Jednostavni prolećni detoks od limuna i peršuna

Mlada hrvatska food blogerka tvrdi: uz zdravu prehranu i vežbanje, ovaj napitak pomoći će vam da lakše izgubite suvišne kilograme, ali i da pomognete očuvanju imuniteta. Potrebna vam je samo šaka svežeg peršuna, sok od jednog limuna i čaša (250 ml) vode. Peršun dobro operite, usitnite ga u blenderu zajedno sa malo vode.  Dodajte sveže isceđeni limunov sok i ostatak vode pa sve još jednom kratko izmiksajte. Napitak možete zasladiti sa malo stevije ukoliko vam je ukus prejak. Ovu mešavinu bi trebalo piti svako jutro na prazan želudac, ali samo 5 dana. Potom napravite pauzu 10 dana. I, jedno upozorenje: napitak nije preporučljiv za trudnice i dojilje.

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Šta sa ostacima božićne trpeze? Džejmi Oliver ima savršeno rešenje

Goli kuvar obožava ostatke ručkova i večera i od njih pravi savršenu pitu.

GASTRO

Povratak zdravijoj hrani: Zapečeni batat sa leblebijama

Praznici se privode kraju, i vreme je da privedemo kraju i bogatu gozbu prazničnih đakonija

GASTRO

Ramstek punjen na mediteranski način

Veoma ukusno i dekorativno posluženje, idealno za praznične dane.

GASTRO

Okrepljujuća čorba sa belim mesom

Za dane kad vam je potrebna "ekstra" snaga.

GASTRO

Rolnice sa cimetom

Hrskav kolač, savršen za druženje uz popodnevnu kafu.

GASTRO

Rižoto sa sušenim paradajzom

Lagano jelo koje možete poslužiti samostalno ili kao prilog

GASTRO

Kako đumbir pomaže u ublažavanju prehlade i kašlja

Lekari savetuju da prehladu lečimo đumbirom

GASTRO

Govedina Stroganov sa pireom od celera

Recept francuskog kuvara za ruskog grofa Pavela Stroganova.

GASTRO

Zdrav slatkiš sa samo tri sastojka, gotov je za pet minuta

Potrebne su vam samo urme, a ostale sastojke možete menjati po želji.

GASTRO

Hrskava krilca sa đumbirom

Dajemo vam recept kojim ćete ih u svom domu napraviti podjednako dobro. Aromatična, sočna, hrskava zabava je u najavi.

GASTRO

Sicilijanska kasata

Torta koja je neizostavna na trpezi tokom praznika.

GASTRO

Mafini od spelte, jabuka i nara

Jednostavan recept za neobičnu poslasticu.

GASTRO

Jesenji čizkejk od bundeve

Sezona je bundeve i sve njene prednosti treba iskoristiti