grazia
X

Fitnes

4 sjajne aplikacije za opuštanje uma, kontrolu misli i meditaciju

Kažu, stres i problemi sa kičmom postali su bolesti 21. veka. Kako i ne bi, kada živimo u momentu u kom se sve odvija neverovatnom brzinom - od razvoja tehnologije, industrije do čitavih gradova i zemalja - uključujući i naše živote.

Održavanje koraka sa ulogom savremene osobe, koja maksimalno koristi svoj dan od 24 časa, nesumnjivo je iscrpljujuće, naporno i anksiozno. Ako svemu tome dodamo konstantne globalne krize, pandemije i ratove, stvari se dodatno komplikuju po naše mentalno zdravlje.

Ipak, digitalno doba donelo je i digitalne aplikacije koje nam mogu pomoći da se instant osetimo bolje, te panične trenutke da zamenimo trenucima potpunog zena.

Spremite se da zabeležite naredne 4 aplikacije bez kojih od nećete moći da zamislite dan.

ThinkUp

Aplikacija za pozitivne afirmacije i meditaciju, nudi motivacione citate vezane za karijeru, zdravlje, vežbanje, samopouzdanje... Posebno je korisna jer ih možete sami snimiti i puštati po potrebi.

Atmosphere

Aplikacija koja se bazira na umirujućim zvucima poput onih koje čujemo u šumi, pokraj mora, na planini - zvuk kiše, talasa ili cvrkutanja ptica. Ovi zvuci mogu poslužiti tokom joge i meditacije, ali i za vreme rada ili kada želite brzo da zaspite.

Gratitude Garden

Aplikacija koja se bazira na vežbanju zahvalnosti. Čak i kada mislite da nemate na čemu da budete zahvalni, ova app stvorena je za vas jer će vas svakog dana naterati da se podsetite svega dobrog u vašem životu. Za to će vas na kraju i nagraditi.

Sanvello

Aplikacija koja služi kao mobilni psihijatar/guru. Na početku će vas pitati kako ste, a omogućiće vam i puno vođenih meditacija, naučiti vas kako da se opustite, razmišljate pozitivno i budete prisutni u trenutku.

Foto: Unsplash

Priredila: T.M.

Pročitajte još

Povezane teme

Trendovi

Grown Alchemist – jedan od najvoljenijih skincare brendova svetskih zvezda

U „Berlin 90-tih“ ambijentu predstavljen je jedan od najvoljenijih skincare brendova svetskih zvezda, Grown Alchemist.

Trendovi

(Ne)običan manikir za Dan zaljubljenih

Minimalistička srca na noktima - ko im može odoleti?

Trendovi

5 beauty trendova koje kopiramo sa Nedelje visoke mode u Parizu

Od minimalističkih i sjajnih do tamnih i metalik, donosimo vam beauty trendove direktno sa modnih pista za proleće/leto 2023.

Trendovi

Vraća nam se prirodna lepota

Za sada samo jedna, ali vredna, advertajzing kompanija više neće raditi sa inluenserima koji retuširaju svoja tela ili iltriraju lica za reklame. Jesmo li počeli da okrećemo leđa v...

Fitnes

Opsesija zdravom hranom

Fokus na navodno zdrave namirnice može se pretvoriti u suprotnost i dovesti do ortoreksije, sve češćeg problema koji ugrožava zdravlje