LEPOTA / Fitnes

Fitnes

Kako odabrati idealan sportski grudnjak?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jenna Dewan (@jennadewan)

Jedan od najvažnijih delova ženske garderobe jeste grudnjak, jer svaku odevnu kombinaciju može učiniti boljom i doprineti osećaju samouverenosti. Zato je veoma važno odabrati onaj pravi koji će vam pružiti komfor i osećaj nesputanosti. Prilikom odabira važno je obratiti pažnju da model pristaje vašoj konstituciji, odnosno da veličina bude odgovarajuća, za koju priliku ćete ga nosite, kao i od kakvog materijala je načinjen.

Sportske aktivnosti i rekreacija zahtevaju takozvani sportski grudnjak koji je specijalno dizajniran da zadovolji potrebe tela koje je u pokretu. Ovakav brusthalter omogući će da vam grudi čvrsto stoje na mestu, bez poskakivanja. Osim toga, na treningu nećete morati da brinete o nepozvanim pogledima muškaraca, jer ovaj grudnjak savršeno sve drži pod kontrolom.

Sportski grudnjaci izrađuju se od kompaktnih materijala, koji pružaju značajan stepen podrške i kompresije i obezbeđuju da su grudi tokom bilo kog oblika kretanja na mestu i da se ne pomeraju. U sredini postoji poseban stabilizator koji kontroliše kretanje. Od velikog značaja je šira donja ivica, koja pruža osnovnu podršku i stabilnost. Korpe su obložene iznutra, što pruža udobnost.

Pri kupovini, birajte prozračan materijal koji obezbeđuje brzu apsorpciju znoja i brzo sušenje, a može biti izrađen i od tkanina sa antibakterijskim svojstvima, koji sprečava stvaranje neprijatnih mirisa.

Sportski grudnjak je idealno rešenje i za dame koje se ne bave sportom, a estetski hirurzi ga preporučuju kao izvanredno funkcionalan i poželjan komad koji morate da imate!

Tekst: Grazia tim

Foto: Profimedia, Instagram