X

Fitnes

Zašto vam svaki dan treba - hladan tuš

Šest razloga da postanete ledeni čovek!

Želite da izgubite kilograme, imate jak imunitet i lepu kožu? Koristite hladan tuš!

Hladni tuševi pomažu da izgubite kilograme

Postoje dve vrste masti: bela i smeđa. Bela mast je loša: pretvara se u nabore na stomaku i dodatne centimetre na bokovima. Smeđa mast je dobra: potrebna je da telo održava toplim. Hladni tuš aktivira smeđu masnoću da sagori više kalorija za zagrevanje tela. Zahvaljujući tome, gubite kilograme bez dijeta. Naučnici čak daju i određene brojeve: redovno praktikujući hladan tuš, možete izgubiti 5 kg godišnje.

Hladan tuš pružiće vam energiju

Hladni tuš je „šok“ za telo, koji telo dovodi do pune borbene gotovosti zbog oslobađanja adrenalina. Rezultat: nakon „ledenog drhtanja“ osoba je više fokusirana, energična i efikasna - mentalno i fizički.

Hladni tuševi pomažu u oslobađanju od stresa

Dokazana činjenica: Hladni tuševi poboljšavaju vaše raspoloženje. Dva minuta pod ledenim potocima - i nivo endorfina u krvi naglo raste. Ovi hormoni ublažavaju anksioznost, stres i depresivne simptome.

Hladni tuš ublažava napetost mišića

U slučaju povreda, led se uvek stavlja na određeno mesto. Omogućava dodatni protok krvi, što ublažava bol i pomaže obnavljanju tkiva. Sličan efekat ima i hladan tuš. 60% sportista koji su koristili ledeni tuš nakon napornih treninga potvrdilo je da mišići gotovo i ne bole i ne osećaju težinu u telu. Lekari su takođe otkrili da ledena voda povećava elastičnost mišića.

Da biste to učinili, morate da stojite pod tekućom hladnom vodom dok koža ne postane blago crvena. Takođe možete da kupite ledene kupke - kao što to čini kraljica popa Madona u svojim spotovima.

Hladni tuš - efikasan detoks

Hladna voda poboljšava cirkulaciju krvi. U skladu sa tim, više kiseonika i hranljivih materija ulazi u ćelije - i oni efikasnije uklanjaju metabolički otpad i toksine. Još jedna poenta hladna voda sadrži znatno manje hemikalija nego topla voda. U toplu se dodaju reagensi protiv kamenca i korozije u cevima. Shodno tome, sa hladnom vodom postoji manji rizik od prekomernog sušenja kože i iritacije.

Hladni tuš poboljšava imunitet

Hladan tuš ubrzava metabolizam, što zauzvrat aktivira imuni sistem. Počinje da proizvodi više belih krvnih zrnaca koji se bore protiv virusa.

7sisters.ru

 

 

Povezane teme

Parfemi

9 neodoljivih mirisa sa notama kadife

Biramo arome sa notama plišanog cveta koje će dobro doći za jesenje hladnoće, a posebno se lepo otkrivaju na vlažnom vazduhu sa notama opalog lišća.

Fitnes

Divlja bobica: kako će brusnica podržati naš imunitet ove zime

Brusnica dostiže svoju maksimalnu sočnost u septembru, pretečući borovnice sa spiskom korisnih svojstava i karakteristika.

Fitnes

5 namirnica sa visokim sadržajem ugljenih hidrata koje će vam pomoći da izgubite težinu

Kada čvrsto odlučimo da smršamo, pre svega težimo smanjenju ugljenih hidrata u ishrani.

Fitnes

Zašto ne treba jesti avokado

Britanski kafići su izbacili jela od avokada iz svog menija.

Fitnes

Kako konzumiranje jabuka utiče na naš organizam?

Kako najpopularnije voće na svetu utiče na vaše telo?

Parfemi

10 neodoljivih parfema sa notom smokve

Voćne, sveže arome sa primesama smokve usklađene su sa sunčanim septembrom, kada se smokve beru na Mediteranu, u Italiji i Grčkoj. Biramo za vas najlepše mirise sa notama smokava...

Make up

Za strastvene poljupce: Barbara Palvin pokazala karmin koji vizuelno čini usne većim

Poznati supermodel sa licem „anđela“ Barbara Palvin osvojio je stotine svetskih modnih pista, postala muza nekoliko modnih kuća i, kao što je to često slučaj sa lepim manekenkama,...

Make up

Dva saveta za otkrivanje CHANEL Le Rouge Duo Ultra Tenue

Dve formule koje kombinuju sastojke visokih performansi sa bojom, osvetljenošću i dugotrajnošću.

Parfemi

Pet finih i toplih mirisa za jesen

Početak svake nove sezone krije potrebu za promenama.

Parfemi

Lejdi Gaga u reklami za novi miris Valentino - Voce Viva

U julu je postalo poznato da je Lejdi Gaga postala zaštitno lice novog mirisa Valentino Voce Viva, a sada je modna kuća predstavila reklamnu kampanju uz učešće zvezde, posvećenu...

Nega kože

CHANEL - LE LIFT Creme de Nuit

Radimo i pronalazimo trenutke da učinimo stvari koje zaista volimo: želimo sve!

Kosa

Top 3 biljna izvora omega-3 za lepu kosu

Ova ulja sadrže više omega-3 masnih kiselina nego riba.

Make up

Misliš da poznaješ Avon? Razmisli ponovo.

Avon lansira novu brend kampanju: ,,Gledaj me sada”