4 sjajne aplikacije za opuštanje uma, kontrolu misli i meditaciju

Kažu, stres i problemi sa kičmom postali su bolesti 21. veka. Kako i ne bi, kada živimo u momentu u kom se sve odvija neverovatnom brzinom – od razvoja tehnologije, industrije do čitavih gradova i zemalja – uključujući i naše živote.

Održavanje koraka sa ulogom savremene osobe, koja maksimalno koristi svoj dan od 24 časa, nesumnjivo je iscrpljujuće, naporno i anksiozno. Ako svemu tome dodamo konstantne globalne krize, pandemije i ratove, stvari se dodatno komplikuju po naše mentalno zdravlje.

Ipak, digitalno doba donelo je i digitalne aplikacije koje nam mogu pomoći da se instant osetimo bolje, te panične trenutke da zamenimo trenucima potpunog zena.

Spremite se da zabeležite naredne 4 aplikacije bez kojih od nećete moći da zamislite dan.

ThinkUp

Aplikacija za pozitivne afirmacije i meditaciju, nudi motivacione citate vezane za karijeru, zdravlje, vežbanje, samopouzdanje… Posebno je korisna jer ih možete sami snimiti i puštati po potrebi.

Atmosphere

Aplikacija koja se bazira na umirujućim zvucima poput onih koje čujemo u šumi, pokraj mora, na planini – zvuk kiše, talasa ili cvrkutanja ptica. Ovi zvuci mogu poslužiti tokom joge i meditacije, ali i za vreme rada ili kada želite brzo da zaspite.

Gratitude Garden

Aplikacija koja se bazira na vežbanju zahvalnosti. Čak i kada mislite da nemate na čemu da budete zahvalni, ova app stvorena je za vas jer će vas svakog dana naterati da se podsetite svega dobrog u vašem životu. Za to će vas na kraju i nagraditi.

Sanvello

Aplikacija koja služi kao mobilni psihijatar/guru. Na početku će vas pitati kako ste, a omogućiće vam i puno vođenih meditacija, naučiti vas kako da se opustite, razmišljate pozitivno i budete prisutni u trenutku.

Foto: Unsplash

Priredila: T.M.