5 vežbi koje možete raditi bez ustajanja iz kreveta

Saveti stručnjaka kako na zdrav način započeti jutro!

Rano ustajanje za mnoge od nas pretvara se u svakodnevni test snage volje. O energiji da i ne govorimo – probuditi se naspavan i svež za mnoge od nas je gotovo podvig. Pitali smo trenere za savet kako da prevaziđemo lenjost i letargiju i probudimo se u vedrom raspoloženju.

Otkrivamo vam 5 osnovnih vežbi koje možete raditi bez ustajanja iz kreveta.

1. Osetite sebe kao jednu i jedinu osobu koja je dobra u svim pogledima. Još jednom priznajte sebi ljubav.

2. Dišite mirno. Udahnite vazduh kroz nos, do kraja napunite pluća (donji deo stomaka se podiže, grudni koš se širi) i dugo izdahnite, pritiskajući stomak, kroz labavo stisnute usne, kao da duvate na list papira u udaljenost i želite da se pomeri.

3. Odradite gimnastiku za oči. Pogledajte gore, dole, levo, desno, kolutajte očima u krug, čvrsto zatvorite oči, trepnite nekoliko puta.

4. Istezanje. Opustite se. Podignite ruke, uhvatite laktove i istegnite leđa.  Pokušajte da nogama dohvatite uzglavlje kreveta.

5. Raširite ruke u stranu i ponovo se istegnite. Opušteni ste. Savijte levu nogu u kolenu, desnu nogu uspravite. Istovremeno, ramena i ruke treba da leže na krevetu, karlicu okrenite udesno. Ponovite isto sa desnom nogom. Ako vam istovremeno nešto krcka u kičmi, onda je ovo dobro.

To je dnevni minimum koji sebi može dati osoba koja je čak i malo zabrinuta za svoje zdravlje. Osoba koja malo više razmišlja o zdravlju treba da posveti oko 30 minuta vežbanju. Ali to je druga priča, kojoj ćemo posvetiti zaseban članak.

foto:Instagram