Greške u jogi koje sabotiraju formranje mišića

joga

Joga je izuzetno raznovrsna disciplina. Ona ne samo da poboljšava fleksibilnost, već jača i oblikuje mišiće, uključujući one u vašim trbušnjacima, rukama i gluteusima. Ipak, uprkos ulaganju nedelja ili čak meseci u vašu praksu, možda ne vidite fizičke rezultate za koje se trudite. Šta nije u redu? Hajde da otkrijemo neke uobičajene greške u jogi koje mogu sabotirati vaš napredak.

Greške u jogi koje usporavaju fizičku transformaciju

Ako ne vidite rast mišića ili gubitak težine iz vaše jogi rutine, možda nesvesno pravite nekoliko ključnih grešaka. Prvo, loša postura može biti značajan prepreka. Pogrešno poravnanje znači da ne angažujete prave mišićne grupe i može čak dovesti do povrede.

Još jedan veliki propust je neusaglašenost. Sporadična praksa nije dovoljna – joga zahteva redovne sesije kako bi se postigli primetni rezultati. I nemojte zanemariti disanje! Preskakanje pravilnih tehnika disanja može ometati angažovanje mišića i smanjiti izdržljivost, što umanjuje ukupnu performansu.

joga

Saveti za oblikovanje trbušnjaka i gluteusa

Da biste efikasno oblikovali vaše gluteuse i trbušnjake putem joge, fokusirajte se na aktiviranje dubokih mišića tokom svake poze. Ovaj angažman transformiše vaš trening tako što cilja mišiće ispod površine. Još jedan savet? Varijirajte vaše sesije! Uključite dinamične sekvence kako biste stimulišili mišiće na različite načine u svakom treningu.

Bez obzira da li tek počinjete ili već neko vreme praktikujete, svi prave greške s vremena na vreme. Ključ je u tome da ih rano prepoznate kako biste optimizovali vaše sesije za najbolje rezultate.

Razmislite o ovim tačkama sledeći put kada stanete na prostirku: održavajte pravilnu posturu, budite dosledni u praksi i koristite svesne tehnike disanja. I zapamtite – joga nije samo udaranje poza; radi se o povezivanju sa vašim telom na dubljem nivou radi dugoročnih koristi.

Foto: Kaboom pics