#Imunitet: doručak po receptu Mirande Ker – vitaminska bomba za ceo dan

Jačamo zdravlje bez narušavanja figure.

“Doručak je glavni obrok“ – mnogi se pridržavaju ovog pravila čak i u samoizolaciji, sipajući prvu šoljicu kafe negde sredinom dana.

Ali pravi potencijal jutarnje porcije ovsene kaše i svežeg soka otkriven je samo uz pravilno planiranje menija, sigurni su i nutricionisti i poznate ličnosti koji su strastveni prema zdravom načinu života. Takva je na primer, Miranda Ker.

Nedavno je Miranda podelila sa fanovima meni svojih doručaka u karantinu – a reč je o koktelu koji je pun vitamina i vlakana i koji može ojačati imunitet i poboljšati metabolizam. Sve, od čaše soka od celera do avokada bogatog gvožđem, pomoći će da se započne dan na najbolji način.

Dakle, zapišite:

1. Čaša celera svežeg na prazan stomak. Miranda Ker naglašava da pije sveži sok najmanje 20 minuta pre glavnog doručka i podseća na njegova protivupalna i alkalna svojstva.

2. Vitaminski smoothie na bazi banane. Miranda preferira smoothie koji se zove Medical Medium Heavy Metal Detox Smoothie. Sastoji se od borovnice, proklijalog ječma, spiruline, banane.

3. Ovsena kaša ili tost od avokada na hlebu bez glutena.