#Imunitet: sok od celera koji supermodeli piju da se ne bi razboleli

Briga o imunitetu privremeno je potisnula sve ostale položaje na listama trikova slavnih lepotica: od celulita do starenja.

Svi razgovori su samo o tome kako pomoći telu da ojača zbog opasnosti od besnog koronavirusa. Na svom Instagramu supermodel Naomi Kembel, koja je od svih svojih koleginica najozbiljnije shvatila ozbiljnost situacije podelila je svoju rutinu – često sledi savete Entonija Viliama, poznatijeg kao @medicalmedium, najprodavanijeg autora New York Timesa.

Glavno uputstvo lekara je da pijete često sveži sok od celera. Svojevremeno je lekar celeru posvetio čitavu knjigu. I mada se savetima bilo kog lekara treba postupati oprezno i skeptično, svojstva soka celera podržana su brojnim ozbiljnim naučnim studijama. Na primer, pre svega, zeleni napitak poboljšava crevnu mikrobiotu (uklanja štetnu sluz), a direktna posledica ovog procesa je jačanje imuniteta. Pored toga, on je moćan antioksidans. I što je najvažnije u našem teškom vremenu, ima snažna protivupalna svojstva. Ali! Nisu svi sokovi od celera podjednako zdravi. Da bi sve gore navedeno funkcionisalo, važno je da ga pijete pravilno.

Prvo pravilo: da biste dobili sve lekovite koristi u potpunosti, važno je piti sveži sok od celera na prazan stomak.

Pravilo drugo: kategorički se ništa ne može dodati. U suprotnom, smanjuje se ili u potpunosti ukidaju sve njegove fenomenalne prednosti za imunitet.

Ni sok od limuna, jabukovo sirće, niti bilo koji zeleni sastojci, šargarepa, voda ili led ne bi trebalo da bude u njemu. Na taj način ubijate njegove lekovite osobine.

foto:elle.ru