Kako prevazići migrenu: 6 načina

Prirodne metode za uklanjanje glavobolje!

Oni koji redovno pate od migrene znaju koliko ta bolest ometa aktivan život. A svi koji barem ponekad dožive takvu glavobolju dugo se sećaju ovih nesrećnih dana.

Simptomi migrene – vrtoglavica, razdražljivost, pospanost i bolovi – mogu zaista zaseniti vaš dan, posebno kada je tako teško rešiti se akutne glavobolje. Mnogi lekovi protiv migrene deluju na određeni simptom, ne eliminišući u potpunosti bolest. A oni koji obećaju da će se u potpunosti boriti sa bolešću imaju mnogo nuspojava. Srećom, postoji sjajna alternativa. Migrene se mogu sprečiti upotrebom prirodnih lekova. Dakle, dok se ne dogodi još jedan napad migrene, koristite naše savete.

Aromaterapija

Ova metoda zaista može biti veoma efikasna. Stvar je u tome što mirisi direktno prenose signale u mozak i vrlo brzo mogu uticati na nivo stresa. Ulje mente ne samo da osvežava, već deluje i na nervni sistem, kao da ga „hladi“. Pomešajte ga sa malo vode i kružnim pokretima umasirajte. Nakon toga možete opustiti sve mišiće i meditirati da biste učvrstili efekat.

Akupunktura

Kada govorimo o akupunkturi, važno je napomenuti da je ovo odličan lek za sve lokalne bolove u telu. Ali, naravno, u vreme migrene, ne možemo uvek da izdvojimo dovoljno vremena za takve postupke. Zato se isplati unapred voditi računa o sebi i ne čekati migrenu. Ali čak i u stresnoj situaciji, postoji lek koji će vam omogućiti da olakšate migrene. Masirajte tačku između palca i kažiprsta najmanje 10-20 sekundi, a zatim prebacite na drugu ruku. Naravno, ova metoda će najbolje pomoći ako bol još nije nastupila.

Promena navika

Nitrati, sulfati, šećer, kofein i alkohol mogu izazvati akutnu glavobolju i povećati rizik od migrena kod onih koji su im već skloni. Očigledno je da je odustajanje od toga gotovo potpuno nemoguće, ali, srećom, to nije neophodno. Samo smanjite unos gornjih supstanci, postepeno ih zamenjujući korisnijim alternativama. Već 2-3 nedelje nakon promene ishrane, primetićete pozitivan trend ako redovno patite od migrene. Štaviše, pokušaj sprečavanja problema mnogo je sigurniji od direktnog bavljenja njime.

Magnezijum

Ovaj element je možda jedno od najboljih rešenja za sprečavanje migrena. Nedavna istraživanja pokazala su da je tokom akutne glavobolje nivo u telu na rekordno niskom nivou. Ako ne dobijate dovoljno magnezijuma hranom, posebni dodaci mogu vam pomoći. Ali sa tim treba biti oprezan. Bolje je da se konsultujete sa lekarom koji će vam reći u kom obliku treba da uzimate magnezijum.

Đumbir

Koren đumbira već je dugo poznat po svojim korisnim svojstvima. U jednoj studiji ovaj lek je upoređen sa lekovima koji se obično uzimaju kod migrene – i rezultat je bio apsolutno identičan! Uz to, đumbir nema nuspojave, kao što je slučaj sa lekovima. Pokušajte da dodate malo svežeg đumbira u sokove i smoothie ili napravite napitak od 1/8 kašike đumbira i tople vode. Nakon 20-25 minuta, vaše stanje bi trebalo da se popravi.

Joga

Opuštanje, smanjenje stresa, jačanje mišića i detoksikacija – sve to prati časove joge. Učinite jogu dobrom navikom. Možete početi 2 puta nedeljno. I bez obzira da li se odlučite prijaviti u studio ili kod kuće, migrene će se definitivno povući.

bazaar.ru