Kako se rešiti masti sa donjeg dela stomaka?

Jednostavna pravila koja će vam pomoći da postignete tonus i postanete zdraviji.

Masnoća na stomaku, posebno u donjoj regiji, predstavlja problem za mnoge žene. Čak i poboljšani trening i kardio ne pomaže uvek da se oslobodite volumena u ovoj oblasti. Razlog za to često postaje prejedanje: telo „skladišti“ višak kalorija u slučaju štrajka glađu. S obzirom da je lokalno nemoguće smršati, nagomilana masna vlakna zadržavaju se do poslednjeg kilograma viška, zbog čega čak i vitke devojke još uvek imaju stomačić (i usput, mnogima je ovo vrlo primamljivo).

Visceralna masnoća često je uzrok volumena na trbuhu. U ovoj situaciji se ne radi o estetici, već o zdravlju: visceralna masnoća ometa organe i izaziva mnoge bolesti. Veoma je važno preduzeti mere i revidirati svoje navike, jer u takvoj situaciji nije u pitanju lepota, već vaše zdravlje. Glavni faktori koji utiču na nagomilavanje masti u trbuhu:

Nedostatak redovnog vežbanja;

Nedostatak sna;

Stres

Pravila ishrane za ravan stomak

Za početak biste se trebalo jednom zauvek odreći brze hrane, smrznute prerađene hrane, šećera i trans masti. Važno je ne samo stvoriti privremeni deficit kalorija, već i promeniti svoje prehrambene navike. Limunade i voćne sokovi najbolje je zameniti čistom vodom i biljnim čajem, čokoladu sa nezaslađenim jabukama, a kapućino i tople čokolade crnom kafom bez šećera. Iznenadićete se koliko praznih kalorija možete izbeći tokom dana, a ne morate biti gladni – samo napravite pravi izbor.

Druga važna tačka su vlakna. Čim povećate količinu svežeg povrća, voća i integralnih žitarica, osećaj sitosti će doći mnogo brže i manje ćete biti privučeni brzim ugljenim hidratima. Da biste brzo videli rezultat, izbegavajte alkohol, jer on usporava metabolizam, tako se brzo nakupljaju masti na stomaku. Dodajte proteine u ishranu i vežbajte. Visokokvalitetni biljni proteini i redovno vežbanje pomoći će da brže postignete tonirano i zdravo telo.

Jedite polako. Tretirajte svoje obroke s velikim poštovanjem: postavite sto, birajte sveže proizvode, dajte sebi dovoljno vremena.