Koliko kafe treba da popijete da biste izgubili masti sa stomaka?

Čuli ste beskrajne teorije o kafi. Doprinosi dugovečnosti, povećava erotsko raspoloženje, ne dozvoljava vam da spavate i pomaže vam u sagorevanju masti.

Ovo pitanje se tiče svih nas, jer dan ne možemo da započnemo bez ispijanja šoljice kafe. Kafa otvara oči, pomaže da pronađete volju za životom, sposobni ste da komunicirate sa svojim bližnjima. Dakle, novo istraživanje vam daje još jedan razlog da svakodnevno pijete kafu.

Koliko kafe treba popiti da biste izgubili masnoću sa stomaka?

Stručnjaci kažu da je dokazano da 2-3 šoljice dnevno smanjuju ukupnu i abdominalnu masnoću kod žena, u poređenju sa onima koje piju manje. Istraživanje je objavljeno u Journal of Nutrition, a podaci su dobijeni iz National Health and Nutrition Examination Survey.

Tako su zaključili da žene starosti 20-44 godine koje su pile 2-3 šolje kafe dnevno imaju najniži nivo masti. Tačnije 3,4%. Žene koje su imale 45-69 godina i pile su 4 ili više šolja dnevno imale su 4,1% manje masti od ostalih.

Istraživanja su pokazala da nije bitno pijete li običnu kafu ili kafu bez kofeina ili ste pušač.

„Naše istraživanje pokazuje da u kafi verovatno postoje bioaktivni sastojci koji regulišu težinu i koji bi mogli da se koriste kao supstance protiv gojaznosti i postanu deo naše zdrave i uravnotežene ishrane. Međutim, ovim nalazima je potrebno više istraživanja, ali zaključujemo da konzumiranje kafe utiče na nečiju težinu “, objasnio je šef istraživanja dr. Lee Smith.