Naomi Kembel otkriva na Instagramu tajnu savršenog tela

Naomi Kembel je poznata po svom fit telu i savršeno oblikovanim nogama. Manekenka svakodnevno trenira i odlučila je da na Instagramu podeli sopstvenu fitnes rutinu, zajedno sa svojim trenerom Joeom Holderom.

Holder deli sa nama tajne, ističući da se u našem donjem delu tela nalaze najveći mišići –  tačke kojima se najviše treba posvetiti tokom vežbanja kako bi se smanjio celulit i postiglo zategnuto telo.

1. Pravilno istezanje

Pravilno zagrevanje mišića priprema telo za vežbanje i omogućava nam da se krećemo bolje i fleksibilnije. 5-10 minuta istezanja pomaže u zagrevanju zadnjice, kvadricepsa  i tetiva.

2. Povećajte puls radeći kardio

Intervalni trening sa užetom za preskakanje idealan je za sagorevanje masti, ali i za povećanje elastičnosti mišića. Pokušajte da menjate ritam svakih 30 sekundi.

3. Aktivirajte zadnjicu

Kada se zagrejete, fokusirajte se na trening zadnjice. Podignite suprotnu ruku i nogu oslanjajući se na kolena sa 10 ponavljanja ili isprobajte bočni plank sa natkolenicom postavljenom na podlogu.

4. Koristite elastične trake

„Aktiviraju noge i mišiće“, objašnjava Holder i predlaže vezivanje trake oko kolena dok vežbate.

5. Steknite izdržljivost

Dobar trening se završava jačanjem i poboljšanjem izdržljivosti. Vežbajte iskorak, menjajući noge u 8-15 ponavljanja i dodajte tegove za najbolje rezultate. „Čučnjevi ne rade dobro kao ova vežba“, kaže Holder.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joe Holder (@ochosystem)