Nekoliko jednostavnih načina da živite zdravije

Koraci za poboljšanje našeg zdravlja i svakodnevnog života.

Često čekamo idealne uslove da počnemo da živimo zdravije. U našem svakodnevnom životu, međutim, promena dolazi malim koracima. Vežbanje, dijeta, dobro raspoloženje igraju važnu ulogu u poboljšanju našeg zdravlja.

Tajna zdravijeg života je započeti promenom nekih svakodnevnih navika, poput kraćeg gledanja televizije i više hodanja, ili pripremanja omiljenih grickalica i izbegavanja prerađene hrane.

Dajte prednost vodi umesto bezalkoholnom piću bez šećera. Ako mislite da dijetalna bezalkoholna pića nemaju uticaja na kilograme bolje razmislite ponovo. Studija Univerziteta Severne Karoline otkrila je da su ljudi koji su redovno konzumirali bezalkoholna pića u dijetalnoj verziji imali veći apetit za hlebom i slatkišima od onih koji su odabrali vodu.

Pripremite povrće. Šargarepu, krastavac ili šarenu papriku isecite na štapiće i čuvajte je u staklenoj činiji za užinu tokom dana. Raznolikost povrća možete proširiti u zavisnosti od sezone.

Poboljšajte svoj um. Provedite svakodnevno 30 minuta u šetnji, posvetite se pilatesu, biciklizmu, jogi – kako biste ublažili stres i opustili um.

Jedite više sveže i manje prerađene hrane. „Ne treba da kuvate impresivna ili složena remek-dela, već samo dobru hranu sa svežim sastojcima“ – Julia Child.

Napravite užinu. Pečeni bademi, orasi, lešnici, suvo grožđe ili čips od tamne čokolade – nema ograničenja. Dakle, uvek ćete imati savršenu grickalicu bez šećera.

Ne naručujte hranu iz restorana brze hrane.

Gledajte manje televizije.

Budite zahvalni. Bez obzira na to želite li voditi dnevnik ili meditirati na početku ili na kraju dana, odvojite vreme da shvatite koliko ste srećni. Čak i ako su razlozi naizgled beznačajni, lepo je otkriti nešto što vam ulepšava dan. Zahvalnost, čak i za male stvari, pokazuje vam kako vam ponekad ne treba ništa više da biste bili srećni.