Postalo je poznato kako je Adel izgubila 45 kilograma

Vino i čokolada nisu zabranjeni!

Krajem 2019. godine pevačica Adel prijatno je šokirala fanove objavivši na svojoj Instagram stranici fotografije koje pokazuju da je smršala.

Vlasnica petnaest Gremi statua nikada nije bila posebni ljubitelj sporta, a njena nova zapanjujuća figura rezultat je promene načina ishrane. Adel svoju novu figuru duguje sve većoj popularnosti sirtfood dijete.

Otkrivamo o kakvoj je dijeti reč i u čemu je tajna efikasnosti.

Plan ishrane zasnovan je na proizvodima koji sadrže sirtuine. Sirtuini su vrsta proteina koji mogu značajno ubrzati metabolizam. Naše telo može ove proteine sintetizovati samostalno, mada u maloj količini. Princip ishrane je povećavanje količine sirutina jedenjem određene hrane. Pored toga, brojne studije su otkrile i druga korisna svojstva sirutina, poput smanjenja upalnih reakcija i usporavanja procesa starenja. Drugi važan uslov je strog broj kalorija, jer svi znaju da se gubitak težine dešava samo ako potrošimo više energije nego što dobijemo.

Koje namirnice uključuje dijeta?

Sirtuini se nalaze u mnogim proizvodima, ali u njihovom sadržaju ima 20 pravih prvaka.

Dakle, evo liste:     

Kupus, crni luk, peršun, rukola, čili, urme,  jagode, borovnice, Matcha čaj, kafa, crno vino (ne više od 2-3 čaše nedeljno), tamna čokolada (80% kakaa i više), soja, orah, ekstra devičansko maslinovo ulje, heljda, kurkuma.
Ishrana bi trebalo da se sastoji od 75-80% ovih proizvoda, a dnevni unos kalorija ne sme prelaziti 1300-1500 kcal.

Koliko je efikasna?

U stvari, sigurno se ne zna koliko veliku ulogu u gubitku kilograma igraju proizvodi koji sadrže sirtuin. Dijeta, naravno, pomaže u gubljenju kilograma, ali mnogi nutricionisti smatraju da je to prvenstveno zbog ograničenja kalorija, a ne zbog određenog seta proizvoda. Ovom dijetom se može tretirati s različitim stepenom sumnje, ali činjenica efikasnog gubitka kilograma ne može se osporiti. Pored toga, proizvodi sa dozvoljene liste vrlo su korisni i njihovo uključivanje u ishranu neće doneti ništa drugo nego korist.