Prednosti zelene gline za vaše telo

Saznajte više o razlozima zbog kojih zelenu glinu treba koristiti svakodnevno!

Mnogobrojne prednosti zelene gline nadilaze maske za lice ili kosu. Glina je prirodno stredstvo protiv toksina u kineskoj i ajurvedskoj medicini i od antike do srednjeg veka, glina je korišćena kao vrlo efikasan regulator prirodnih otrova.

Ima snažnu apsorpciju koja privlači otrove, toksine i nečistoće iz probavnog trakta, ne oslobađajući ih. Efikasan način čišćenja probavnog sistema i oslobađanje od toksina, klica i patogenih bakterija bez uništavanja crevne flore, kao što bi to učinili antibiotici!

Glina može prepoznati neotkrivene probleme

Ne samo da apsorpcija omogućava eliminaciju gasova, već glina osigurava evakuaciju toksičnih materija. Međutim, ovo u početku može da stvori neka iznenađenja, pre nego što omogući normalnu i regulisanu aktivnost zdravim crevima. Ovo je jednostavan postupak eliminacije koji može privremeno otkriti latentne probleme koji još nisu identifikovani. Oni se mogu manifestirati na primer, stomačnim grčevima ili bolovima u bubrezima.

Glina popravlja sluzokožu

Zahvaljujući svojim lekovitim i regenerativnim svojstvima, glina je moćan saveznik protiv čireva, upala i crevne poroznosti.

Glina deluje protivupalno

Dugo korišćena na polomljenim zglobovima konja, glina je sada bitan deo našeg kompleta za prvu pomoć u borbi protiv upale: kosti, mišići, zglobovi itd. Glina je takođe odlična u slučaju išijasa.

Glina remineralizuje telo

Glina je veoma bogata mineralima, posebno gvožđem, silicijumom, kalcijumom, kalijumom i magnezijumom. Takođe se preporučuje u slučaju redovnog vežbanja, pušenja, konzumiranja alkohola ili bilo koje druge navike koja bi mogla da promoviše gubitak minerala.

lofficielbaltics.com