Prirodni načini za rešavanje nadimanja

Od zelenog čaja do kurkume, postoje specifični sastojci koji čine čuda kada je u pitanju ublažavanje nadimanja.

Većina žena se barem jednom susrela sa priznatim dosadnim osećajem nadimanja u abdomenu. Ovo nadimanje može biti posledica više faktora, od kojih su najčešći dijeta, stres, hormoni i zadržavanje tečnosti. U zavisnosti od tela i organizma, otok u abdomenu može biti češći i intenzivniji ili se s vremena na vreme pojavi, u svakom slučaju, međutim, postoje načini za rešavanje problema. Od zelenog čaja do kurkume postoje specifični sastojci koji kao piće čine čuda kada su u pitanju problemi sa nadimanjem.

Sa vodom ili mlekom lako možete pripremiti domaći recept kod kuće koji će sprečiti nadimanje.

Đumbir

Đumbir je izuzetno koristan koren koji pomaže varenju, dok deluje protivupalno. Dodavanje u vašu ishranu pomoći će ublažavanju mučnine, jer smanjuje refluks i kiselost želuca, a time i smanjuje nadimanje u abdomenu. Lepa ideja je da svoj dan započnete čašom vrele vode sa limunom i đumbirom.

Zeleni čaj

Antioksidans i neophodan za aktiviranje metabolizma, zeleni čaj možda neće doprineti gubitku kilograma, kao što mnogi veruju, ali sigurno pomaže u lečenju zadržavanja tečnosti.

Komorač

Ako imate crevnih problema uz nadimanje u stomaku, komorač će smanjiti bol, promovišući crevnu pokretljivost.

Kamilica i nana

Čaj od kamilice ili mente posle obilnog obroka jedan je od najčešćih saveta za samopomoć kako biste izbegli nadimanje. Stručnjaci potvrđuju njihovo delovanje i preporučuju ih svakodnevno.

Cimet

Uz kamilicu stručnjaci preporučuju i cimet za smanjenje nadimanja. Štapiće cimeta možete dodati ili kipućoj vodi i konzumirati napitak čim se ohladi ili vrućem mleku da biste dobili zdrav „desert“.

Kurkuma

Kurkuma je još jedna namirnica koja se koristi za smanjenje nadimanja. Možete je konzumirati sa vodom ili sa vrućim vegetarijanskim mlekom (kokosovo, sojino ili bademovo mleko).

Topli ili hladni napitak? Piće uvek treba pripremati u vrućoj vodi, ali na vama je kako ćete ih konzumirati. Stručnjaci preporučuju konzumiranje vrućeg kako bi bilo što aktivnije, a posebno odmah nakon obroka.

foto:Unsplush

Politika kolačića

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.